Met nog 3 wedstrijden te gaan begint de “Coolsingelkoorts” bij een hoop supporters te stijgen. Met nog 1 punt voor op de nr. 2 uit de hoofdstad en een beter doelsaldo van +9 zijn we voor het eerst sinds 1999 heel dichtbij de landstitel. Wij peilen de komende weken de stemming onder de supporters.

Vandaag aan het woord: Rodney van Gelderen (@Rodney21), 21 jaar en hij zit regelmatig op vak V.

Heb je al last van Coolsingelkoorts en hoe uit dat zich bij je?

Ja, enorm! Nog meer wedstrijdspanning. Van tevoren ga je verschillende scenario’s af hoe een wedstrijd kan lopen. Je houdt onbewust toch rekening met de concurrenten.

Leef je nu anders naar wedstrijden toe dan anders?

Ja, nog meer support richting het elftal. Voornamelijk de uitwedstrijden ben ik wat zenuwachtiger dan de thuiswedstrijden, waarin Feyenoord iedereen compleet de baas is.

Heeft het alleen effect tijdens wedstrijden of merk je het ook in je dagelijkse leven?

Ik ben dagelijks bezig met Feyenoord. Ik kan wel 10x dezelfde samenvatting kijken om te zien waar iets mis ging of wat er juist beter gaat dan de afgelopen jaren. Dus niet alleen tijdens wedstrijden maar ook in mijn dagelijkse leven.

Hoe gaat de titelrace nu volgens jou verlopen?

Ik ga uit van een gelijkspel van Feyenoord in Arnhem en een gelijkspel in Eindhoven tussen PSV en Ajax. Feyenoord wint de laatste twee duels en wordt kampioen met 1 punt voorsprong op de nummer 2.

Heb je een bepaald bijgeloof tijdens/voor wedstrijden?

Ik kijk voor iedere wedstrijd de samenvattingen van de afgelopen drie seizoenen en de statistieken die van toepassing zijn voor de wedstrijd. Tijdens wedstrijden in het stadion film ik de opkomst altijd en maak ik een aantal foto’s van de wedstrijd en/of de sfeeractie.

Wat was voor jou het hoogtepunt van dit seizoen?

De 2-1 thuisoverwinning van Feyenoord op PSV. Het spectaculaire slot met de eigen goal van Jeroen Zoet. Ik zat in vak V en er sprongen wel 30 mensen op elkaar van geluk! Dat was het moment dat ik besefte, er is iets moois mogelijk dit seizoen.

 

Wie vind je de absolute uitblinker in dit elftal?

Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra. Zij zijn de motor van dit elftal. Nicolai Jørgensen is niet alleen met zijn scoringsdrang belangrijk, maar geeft ook veel assists en is een aanspeelpunt waardoor de rest van het team beter gaat spelen. Jens Toornstra is in de bloei van zijn leven en scoort veel belangrijke treffers.

Vind je dit team te vergelijken met het elftal dat in 1999 kampioen werd?

Ja, ook toen stond het als een huis! John de Wolf en Eric Botteghin vind ik bijvoorbeeld vergelijkbaar. Niet alleen qua inzet, maar ook door de power, de duelkracht en het scoringsvermogen. Daarnaast scoorde er in 1999 ook veel verschillende spelers binnen het elftal, ook dit seizoen is dat het geval.

Was je er in 1999 bij in de Kuip of op de Coolsingel en wat herinner je daar nog van?

Ik herinner me weinig van dat kampioensjaar. Ik was 3 jaar, helaas te jong om het bewust mee te maken. De hoop is daardoor nu nog groter!

Hoe groot schat je de kansen in dat Feyenoord kampioen wordt?

Als de wedstrijd tegen Vitesse wordt afgesloten met een driepunter, acht ik de kans groot. Excelsior-uit wordt ook geen makkelijke, maar ik verwacht dat ze die over de streep trekken. Heracles-thuis is in principe een makkelijke klus, alleen op het moment dat het nog niet gespeeld is, komt er misschien druk bij kijken.

Hoe groot is volgens jou het aandeel van Gio?

Hij heeft vorig jaar terecht kritiek gekregen in zijn eerste seizoen als trainer van Feyenoord. Hij verdient nu alles credits. Giovanni van Bronckhorst is gegroeid, straalt rust uit en heeft geleerd van zijn eerste jaar als hoofdtrainer.

Hoe ben je van plan het eventuele kampioenschap te gaan vieren? Ga je bijv. de Hofpleinfontein in?

Ik ben niet van plan om in de Hofpleinfontein te gaan, maar een plek op de Coolsingel zit er zeker in! Dit wil je als Feyenoorder meemaken, met zoveel mensen steunen wij wekelijks deze prachtige club! Al deze mensen komen samen op die magische plek…. de Coolsingel!

Wil je meedoen aan dit stuk? Mail dan naar: wzfeijenoord@gmail.com. Je krijgt dan een vragenlijst opgestuurd. Zodra wij deze terughebben wordt hij gepubliceerd op onze site. Vergeet je (twitter)naam, leeftijd en evt. vak in de Kuip niet te vermelden