Met nog 3 wedstrijden te gaan begint de “Coolsingelkoorts” bij een hoop supporters te stijgen. Met nog 1 punt voor op de nr. 2 uit de hoofdstad en een beter doelsaldo van +9 zijn we voor het eerst sinds 1999 heel dichtbij de landstitel. Wij peilen de komende weken de stemming onder de supporters.

Mocht Feyenoord vandaag punten verspelen en 020 winnen, dan is dit de laatste Coolsingelkoorts. Wij hopen dat we er nog een paar weken door mee kunnen gaan. ;-) Deze is van Nody (@feyenody), 34 jaar, wonend in Enschede, heeft (helaas) geen vaste plek in de Kuip.

Heb je al last van Coolsingelkoorts en hoe uit dat zich bij je?

Ik heb zwaar last van Coolsingelkoorts, ik heb het gevoel dat ik bij elke wedstrijd 20 jaar ouder word. Ben de laatste weken ook geen leuk persoon om bij in de buurt te zijn tijdens de wedstrijden van ons mooie clubje.

Leef je nu anders naar wedstrijden toe dan anders?

Normaliter krijg ik pas last van spanning een dag voor de wedstrijd nu heb ik doorlopend last van spanning. Leef echt van wedstrijd naar wedstrijd. Nee, Feyenoorder zijn is niet goed voor je gezondheid.

Heeft het alleen effect tijdens wedstrijden of merk je het ook in je dagelijkse leven?

Op deze vraag kan ik kort zijn het beheerst op dit moment echt mijn dagelijkse leven. Het leven is een stuk “makkelijker” als je in februari nergens meer voor speelt.

Hoe gaat de titelrace nu volgens jou verlopen?

Voor mijn gevoel valt of staat alles met de uitwedstrijd tegen Vitesse van vandaag. Winnen wij die dan worden wij kampioen.

Heb je een bepaald bijgeloof tijdens/voor wedstrijden?

Ik had vroeger erg veel last van bijgeloof. Moest op de dag dat Feyenoord speelde bijv. mijn hele huis poetsen, maar aangezien wij toch 9 van de 10 keer verloren ben ik (godzijdank) daar snel van afgestapt.

Wat was voor jou het hoogtepunt van dit seizoen?

Het hoogtepunt voor mij was de overwinning bij Heerenveen uit. Dat was het moment dat ik er best wel in begin te geloven. Na een waardeloze 1e helft pakten wij toch nog de 3 punten.

Wie vind je de absolute uitblinker in dit elftal?

De absolute uitblinker is Karim El Ahmadi. Wat een machine is dat. Hij blijft de tegenstanders maar opjagen. Je ziet dat op een gegeven moment bij de tegenstander de moed in de schoenen zakt.

Vind je dit team te vergelijken met het elftal dat in 1999 kampioen werd?

Ik zie wel overeenkomsten tussen de selectie uit ’99 en nu. Beide hebben ze een winnaarsmentaliteit en willen vechten voor elkaar. Hopelijk lukt het de boys van nu om geschiedenis te schrijven.

Was je er in 1999 bij in de Kuip of op de Coolsingel en wat herinner je daar nog van?

Ik was op de Coolsingel en herinner mij vooral duizenden mensen die gek werden van vreugde. Feyenoord is een religie op dat soort dagen merk je dat pas echt.

Hoe groot schat je de kansen in dat Feyenoord kampioen wordt?

Ik zeg nu 60% kans op de titel. Vraag je mij dit na vanmiddag bij een overwinning op Vitesse stijgt het percentage naar 90%.

Hoe groot is volgens jou het aandeel van Gio?

Ik denk dat Gio een erg groot aandeel heeft aan de titel. Hij zorgt voor rust en straalt uit dat hij echt kampioen wil worden. Vergeet ook niet het aandeel van JP en Wouters niet die gasten zijn ook erg belangrijk.

Hoe ben je van plan het eventuele kampioenschap te gaan vieren? Ga je bijv. de Hofpleinfontein in?

Mocht Feyenoord kampioen worden dan heb ik een week vrij en ga ik slapen bij een maatje op Zuid. Sowieso ga ik die fontein in en denk dat er best wat traantjes gaan vallen. Op dit moment is het nog wat onwerkelijk na jarenlang het lachertje te zijn geweest dus: ja, ga optimaal genieten.

Wil je meedoen aan dit stuk? Mail dan naar: wzfeijenoord@gmail.com. Je krijgt dan een vragenlijst opgestuurd. Zodra wij deze terughebben wordt hij gepubliceerd op onze site. Vergeet je (twitter)naam, leeftijd en evt. vak in de Kuip niet te vermelden.