Met nog 3 wedstrijden te gaan begint de “Coolsingelkoorts” bij een hoop supporters te stijgen. Met nog 1 punt voor op de nr. 2 uit de hoofdstad en een beter doelsaldo van +9 zijn we voor het eerst sinds 1999 heel dichtbij de landstitel. Wij peilen de komende weken de stemming onder de supporters.

Vandaag @Dally010, 45 jaar oud en seizoenkaarthouder van vak DD.

Heb je al last van Coolsingelkoorts en hoe uit dat zich bij je?

Ja heel erg, thuis en op het werk kort voor de kar. Last van stijve nek en rugspieren.

Leef je nu anders naar wedstrijden toe dan anders?

Ja omdat er echt een hoofdprijs is te winnen en omdat bij misgrijpen de prijs ook nog eens naar hullie gaat.

Heeft het alleen effect tijdens wedstrijden of merk je het ook in je dagelijkse leven?

Sta ermee op en ga er mee naar bed. Zijn maar weinig momenten dat ik er niet aan denk.

Hoe gaat de titelrace nu volgens jou verlopen?

Mijn hoop is winst bij Vitesse en winst pisvee zodat een gelijkspel bij Excelsior genoeg is. Hopelijk heeft Excelsior ook aan een punt genoeg zodat een mooie Rotterdamse salonremise nog meer haat van hullie  richting Rotterdam veroorzaakt.
Ik denk echter dat het tot het laatst billenknijpen wordt omdat, bij 2x winst en geen puntverlies hullie, een kampioenswedstrijd altijd spanning geeft. Zie VVV-Venlo afgelopen zondag.

Heb je een bepaald bijgeloof tijdens/voor wedstrijden?

Scheren 1 dag voor de wedstrijddag (heeft helaas ook niet altijd geholpen ) en vanaf nu zelfde kleding op wedstrijddagen aan als bij Twente uit.

Wat was voor jou het hoogtepunt van dit seizoen?

Moet nog komen, als we echt kampioen worden. Vooralsnog de 1-0 en 2-0 tegen utreg.

Wie vind je de absolute uitblinker in dit elftal?

Dat is het team, met name de vaste kern van sterkhouders. Vilhena el ahmadi, botteghin, vd heiden en Jorgensen.

Vind je dit team te vergelijken met het elftal dat in 1999 kampioen werd?

Enigszins, wederom goede spits ( Cruz/Jorgensen. Vergelijk het meer, vanwege de spanning met 1993. Daar herinner ik me meer van dan van 1999.

Was je er in 1999 bij in de Kuip of op de Coolsingel en wat herinner je daar nog van?

Beide, moeizame wedstrijd tegen nac maar hadden veel punten voorsprong dus zou toch wel goedkomen. Helaas schaam ik me als Rotterdammer nog steeds dat er rellen uitbraken. Ben naar mijn toenmalige stamkroeg cafe schieland gegaan om te feesten.

Hoe groot schat je de kansen in dat Feyenoord kampioen wordt?

Rationeel 60 procent maar emotioneel durf ik er nog niet aan.

Hoe groot is volgens jou het aandeel van Gio?

Moeilijk in te schatten, denk wel dat hij heel duidelijk is naar spelers toe en niet marchandeert. Durft in te grijpen (Kuyt en kramer). Maar iedere coach is zo goed als zijn selectie.

Hoe ben je van plan het eventuele kampioenschap te gaan vieren? Ga je bijv. de Hofpleinfontijn in?

Indien mogelijk met mijn zoon van 11 ergens een plekje vinden op Coolsingel en hopelijk zijn wij getuige als Boskamp de fontein ingaat. Daarna feesten tot ik niet meer kan en hotel in (zoon laat ik ophalen). De volgende morgen Feyenoordshop en 010 shop leegkopen, oriënteren bij tattooshop voor tatoeage, 19FR08 of iets dergelijks.
Hopelijk worden we kampioen tegen Excelsior en kunnen we een spontaan feestje vieren. De week erna in 1 lange mars van de Kuip naar Coolsingel voor de huldiging.

Wil je meedoen aan dit stuk? Mail dan naar: wzfeijenoord@gmail.com. Je krijgt dan een vragenlijst opgestuurd. Zodra wij deze terughebben wordt hij gepubliceerd op onze site. Vergeet je (twitter)naam, leeftijd en evt. vak in de Kuip niet te vermelden.