Nee, mijn eerste keus was het ook niet. Maar als de gedoodverfde droomkandidaat niet wilt zul je toch iets moeten. Bovendien, vind maar eens iemand anders die zijn nek door de strop wil steken die Feyenoord heet. Het afbreukrisico is groot, de kans op reputatieschade gigantisch. Bij Feyenoord doe je het door de ogen van veel supporters gewoon nooit goed. Daarnaast wordt er vaak op de man gespeeld. In dat licht zou je blij moeten zijn dat er überhaupt iemand is die deze functie op zich wilt nemen.

Bovendien zal Toon van Bodegom, in feite de grote baas van Feyenoord, hier toch wel goed over nagedacht hebben? Die is niet achterlijk. Wat wij ook allemaal van Mark vinden, al dan niet terecht, is geheel niet relevant. Op basis van zijn tegenvallende commerciële prestaties zou je zeggen dat dit geen goede keuze is. Maar hij zal toch wel een goede indruk als Algemeen Directeur Ad Interim hebben achtergelaten anders had hij deze functie niet gekregen, lijkt mij.

Je zou ook kunnen zeggen dat dit goed is voor de commerciële afdeling. Een andere blik met nieuwe inzichten zou verfrissend kunnen werken en wellicht tot betere prestaties kunnen leiden. Voor al diegenen die op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd waren van Mark Koevermans als Commercieel Directeur zal dit als muziek in de oren moeten klinken. Mocht zijn opvolger het ineens stukken beter gaan doen ontstaat er zowaar een win-win situatie.

Over zijn geschiktheid als Algemeen Directeur is het moeilijk om een mening te hebben. Hij heeft deze functie een te korte periode vervuld om hem daarop te beoordelen. Bovendien zijn de dossiers die hij in zijn schoot geworpen heeft gekregen niet bepaald de meest eenvoudige. De tijdens zijn presentatie uitgesproken speerpunten zijn in ieder geval helder. En onderstrepen het belang van Feyenoord. Hij moet in ieder geval flink aan de bak. Daarbij zal hij gecontroleerd en, indien nodig, gecorrigeerd worden door de RvC. Ik geef hem voorlopig het voordeel van de twijfel. Heel veel succes, Mark!

Met rood/witte groet,

Julian Heel

@FeyenoordJuul