Featured Video Play Icon

Tja waar moeten we weer eens beginnen… De 4e thuiswedstrijd dit seizoen al waar Feyenoord de  3 punten niet in de Kuip kan houden. Vooraf had ik er goede hoop op met Senesi (eindelijk) Jørgensen (eide-lijk) en Kökcü in de basis zou er meer lijn in het voetbal moeten komen maar we kwamen weer eens bedrogen uit.

Ja we hebben zat kansen gehad om “gewoon” te winnen. En ja, over 90 minuten ben je beter dan de tegenstander. Maar kolere wat gaat er een hoop fout op het veld. Het positiespel is werkelijk dramatisch, communicatie amper aanwezig en geen één speler kan op het moment met individuele klasse het verschil maken.

Om een goed beeld te krijgen bekijk ik vandaag per speler waar het slechte teamspel aan te wijten is

Kenneth Vermeer

Ook gisteren in mijn ogen niet het rustpunt dat het elftal nodig heeft. Doelpunt kan je niet puur een fout van Vermeer noemen want er gaat in aanloop naar de goal al zo verschrikkelijk veel mis, maar de bal leek ook absoluut niet onhoudbaar, was uiteindelijk toch gewoon een rollertje, bijna door het midden van de goal.

Ridgiano Haps

Aanvallend dreigend zoals altijd, maar moet vaker de bal inspelen en zonder bal er overheen gaan ipv de bal zelf gaan brengen. Laat verdedigend zijn collega’s nog wel eens in de steek. Terwijl dat toch de primaire taak is van een linksback, verdedigen en niet als een verkapte linksbuiten spelen. Creëerde nog de grootste kans op de 2-1 , deed daar alles goed maar de gozers van Heracles ook.

Marcos Senesi

Misschien wel de speler waar gisteren het meeste om te doen was. Was niet direct de Argentijnse killer waar iedereen op hoopte. Had het opbouwend ook nog erg lastig, des te opvallender is het dat het de speler was met de meeste passes. Moeilijk om hem alleen op basis van 90 minuten te beoordelen, maar het was nu duidelijk nog te weinig wat hij bracht. Aan de andere kant is het ook niet zo dat hij veel minder is dan Botteghin.

Edgar Ié

Begon ooit stormachtig in de Kuip, maar gaat ook mee in de algehele malaise. Onderscheidde zich in het begin door af en toe het middenveld in te dribbelen en daar een man meer te creëren en zo een tegenstander te verrassen. Doet dit helemaal niet meer. Mag dat niet meer van Jaap of houden de tegenstanders hier nu meer rekening mee? In ieder geval helpt het niet de opbouw te versnellen.

Rick Karsdorp

Vond het gister een iets mindere wedstrijd van Rick. Een probleem vind ik dat hij minder Berghuis kan aanspelen op plekken waar het er toe doet.

Leroy Fer

Werkt zich de pest-pleuritis en werpt zich op als leider van het elftal. Moet wel gaan proberen het spel sneller naar voren te verplaatsen en te stoppen met onmogelijke passeer acties op het middenveld. Je bent de controlerende midedenvelder. Dus er mag wat minder risico is het spel door de bal in te spelen naar de voorwaartsen

Orkun Kökcu

Was gister vrijwel onzichtbaar, te veel slordig balverlies en liep er wat verloren bij. In potentie één van de grotere talenten. Maar wordt te weinig op zijn sterke punten benut. Totale offday en terecht gewisseld

Jens Toornstra

Maakte een prachtige goal, maar was verder ook te  weinig betrokken in het aanvalsspel. De wisselwerking met Nicolai is ook niet meer zoals het ooit geweest is. Het lijkt erop dat zowel hij als Orkun moeite hebben met de ruimtes die worden dichtgelopen als Berghuis en Sinisterra naar binnen komen en Karsdorp en Haps dan al op de flanken staan.

Luis Sinisterra

Creëert openingen en kansen Maar draaft soms veel te ver door. Moet veel meer oog krijgen voor medespelers en het rendement moet zwaar omhoog. Een bal op zo’n elf meter van de goal moet altijd op het doel worden geschoten en niet meters over en naast. Makaay was hier een meester in dus daar is werk aan de winkel

Nicolai Jørgensen

Is nog lang niet de Nico van 2016/2017. Heeft daarvoor veel meer wedstrijden nodig en af en toe een goede voorzet zou ook handig zijn. Is wel sterk met de bal aan de voet en zijn rug naar de goal. Hopen dat hij zijn oude vorm terug gaat vinden.

Steven Berghuis

Onzichtbaar en ongevaarlijk. Te veel bezig met zijn medespelers? In potentie je gevaarlijkste speler maar creëerde amper iets. Vraag me af of die aanvoerdersband hem goed doet. Is normaal veel onbevangener dat maakt hem levensgevaarlijk.

De wissels

Konden het verschil ook niet maken vandaag. Narsingh had nog een goede voorzet op Nicolai maar die kopte helaas over. Burger ging mee in de onrust op het middenveld en had veel meer in kunnen en moeten grijpen bij het tegendoelpunt!

Jaap Stam

Krijgt Feyenoord nog steeds niet aan het voetballen. Positiespel is nog slechter dan onder Gio. Geen enkele speler haalt zijn niveau over een langere periode, sommige zijn zelfs systematisch ondermaats. Lijkt ook geen idee te hebben welke kant het vanaf hier op moet. Jaap heeft mazzel dat het in de leiding van de club een nog grotere tyfusbende is dan op het veld. Maar als de resultaten komende week niet een positieve wending gaan krijgen zal hij de kerst niet halen.

Misschien ook tijd om eens de assistenten tegen het licht te gaan houden want wie draagt er nou echt aan bij dat spelers van Feyenoord beter worden?

Tussen hoop en vrees groet ik u

Leon Heijdra

@LeonHeijdra