Als je vorige week zaterdag na de wanprestatie tegen Heracles had geroepen ‘we halen een 1-1 op in Rome’ had ik je waarschijnlijk op laten halen door een blauw busje met mannen in witte jassen erin. Ook na de 1e helft dacht ik echt van: ‘als het maar geen 3-0 wordt en de thuiswedstrijd van generlei waarde meer is’.

Weet niet wat er in de thee zat maar na rust waren er weer flarden te zien van het Feyenoord zoals van voor de winterstop in november en december. De eerste helft was het vooral tegenhouden en tikkie breed/tikkie terug, aan alle kanten werden we voorbijgelopen. Ik denk met veel geluk werd het maar 1-0. Vooral aan de linkerflank waar Nelom en Vilhena regelmatig wat gaten lieten vallen. Wilkshire werd op rechts ook regelmatig voorbijgelopen, en gelukkig moest die gedwongen gewisseld worden i.v.m. voor de 3e keer een hamstringblessure. Toen Karsdorp er in kwam dacht ik echt dit is voetballende suïcide, maar Karsdorp speelde een puike partij en was verantwoordelijk voor de perfecte voorzet op Lex, die de pech had de keeper die bal nog redde, maar Hakim Kazim deed wat hij moest doen op de juiste plek staan (buitenspel) en de bal erin kegelen. Weet niet of Fred wat heeft aangepast in de rust, maar het zag er 3 niveaus beter uit dan in de 1e helft.

In de 2e helft waren we bijna geheel heer en meester (daar hadden de Romeinen vroeger er ook een paar van genaamd Cesar en Nero), maar gisteren waren dat Clasie en El Ahmadi en bij vlagen Hakim Kazim. Nadat De Rossi en Totti gewisseld waren bij Roma was er wat gevaar van Doumbia, maar een ultieme sliding van Boulahrouz, echt kijk die maar eens terug, hield Feyenoord in de 2e helft hun doel schoon. Toch was er weer een Vermeer, Kongolo momentje, waar Kongolo ook aangaf ik hoorde je niet. Hier liep het goed af, in Almelo helaas wat minder. Clasie liet absoluut in de 2e helft zien dat hij klaar is voor een stapje hoger. Wat speelde die een formidabele 2e helft. Maar iedereen speelde een betere wedstrijd in de 2e helft. Nelom werd er nog maar 1 keer uitgelopen op die linkerflank, en was het mooie schot met buitenkant rechts van Verde een prooi voor Vermeer. Voorin hield Kazim weer ballen vast, was Toornstra weer links en rechts voorin overal te zien en Lex was belangrijk bij de goal, maar je zag hem af en toe ballen aannemen waarvan ik dacht, dit tempo kan jij echt niet aan, maar hij was wel zowel in de eigen 16 en in die van de tegenstander te vinden. Vilhena vulde in de 2e helft zijn linksbuitenpositie ook beter in en met wat meer gogme hadden we misschien wel kunnen winnen, maar dat had Roma ook nog dus blij met de uitgoal. Roma speelt graag op de counter, maar nu moeten zij komen en kunnen wij gaan leunen. Maar Fred moet wel gaan puzzelen want met de blessures en de schorsing van Lexie staan er toch een paar andere spelers in het elftal volgende week donderdag.

De statistieken zijn verrassend genoeg in het voordeel van Feyenoord.

Schoten op doel         2 – 4
Schoten naast             5 – 5
Balbezit                      48% – 52%

 

Vermeer: deed wat hij moest doen. 1 x net met het handje tegen de bal waardoor Totti uit positie was. Zijn uittrappen waren niet altijd even zuiver maar stond coachend wel weer zijn mannetje.

Karsdorp: ik had mijn twijfels toen hij er in kwam, maar heeft uitstekend de positie van rechtsback ingevuld. En een perfecte voorzet bij de 1-1 dus ruime voldoende gehaald dit keer.

Kongolo: gelukkig stukken beter weer als de laatste 3 wedstrijden en dat zonder zijn maatje Sven, en wat een timing af en toe bij kopduels. Kwam met kop en schouders boven de tegenstanders uit.

Boulahrouz: in de 1e helft zeer matig herstelde zich in de 2e, vooral met die sliding op Dombia liet de kanibaal zich even zien, maar voor de rest was het een herbivoor.

Nelom: werd in de 1e helft vaak voorbij gelopen, herstelde zich goed in de 2e helft maar ging samen met Vilhena in de fout bij de 1-0.

Immers: belangrijk bij de 1-1 met die kopbal richting de kruising, vaak ook balverlies door verkeerde aannames, maar bestreek weer het hele veld. Zijn werkethiek is altijd voldoende zijn voetbal niet altijd.

Clasie: in de 2e helft een absolute baassie, liet zien dat een stap hogerop terecht zal zijn. Al denk ik dat hij beter past in Engeland of Duitsland.

El Ahmadi: de vraag is natuurlijk zou Clasie ook zo goed voetballen zonder El Ahmadi in zijn buurt? Onze teruggekeerde Feyenoorder was weer regelmatig belangrijk met onderbreken van een aanval van Roma.

Vilhena: eerste helft minder 2e helft prima, ik miste Boetius niet, dat zegt genoeg zo niet alles. Ben benieuwd wat Fred kiest straks als vervanger van Lex, Vilhena op 10?

Toornstra: laatste paar wedstrijden niet des Jens, gisteren bij flarden weer de Jens zoals we hem kennen. Hopelijk op de weg terug.

Hakim Kazim: speelde gisteren denk ik zijn beste wedstrijd in het Feyenoord shirt. Van zero (bij Heracles) naar hero in Rome. Was niet van de bal te krijgen, bemoeide zich met de opbouw en stond op de juiste plek bij de 1-1.

IMG_9405.JPG

Zondag wacht echt een lastige wedstrijd. Excelsior speelt echt niet onaardig. En we weten inmiddels wat er van onderschatting komt (Heracles uit) alleen 16.45 is KUT.

Voor de Waldorf en Stadler van twitter @frgerardo en @19dick70 zal de terugkeer van hun Luigi Bruins in de kuip aanvoelen als een natte droom.

Ik groet u,

Bless,
Arrivederci,
@CorMteS