Over efficiency gesproken 2 schoten op doel door de Oekraïners en 2 goals. Dat zegt genoeg denk ik zo. En waar vooraf over werd gesproken dat ze dodelijk zijn in de omschakeling, bleek maar weer eens bij de 1-1. Balverlies van Boëtius (de slechtste van het veld) niet doordekken van Haps, en van Beek en El Ahmadi die een man uit hun rug laten weglopen. Dat is het verschil met de Nederlandse competitie en een prima ploeg uit de Champions League. Waar in de Nederlandse competitie bij tegenstanders de eindpass niet zo strak en scherp is als bij teams uit de Champions League, kun je nog wat corrigeren, maar op dit niveau is dat gewoon dodelijk.

Nou denk ik niet dat Gio mijn adviezen leest, maar gelukkig liet hij de man die niet in vorm is Toornstra op de bank beginnen

Feyenoord begon echt prima aan de wedstrijd, hoog druk zetten, pressing op de bal, maar na 20 minuten zag je sommige al naar adem happen. In de 1e minuut had Boëtius al moeten scoren, en kreeg Jørgensen ook al een dot van een kans en in de 7e minuut was het Tonny Vilhena die dit keer een schot op doel losliet die de keeper Pyatov niet kon pakken en slecht verwerkte, waardoor Steven Berghuis de rebound kon inkoppen. Daarna waren er nog wel een paar kleine kansjes, maar je zag Shaktar gevaarlijker worden. In de 24e minuut werden we er keihard uit gecounterd, zoals alle kenners al vertelden in menig voorbeschouwing, in de omschakeling zijn de mannen uit de Oekraïne dodelijk. En dat hebben we gezien in de Kuip.

De stand van 1-1 bij rust gaf nog wat hoop voor de 2e helft, maar na wederom een tikkie takkie Touzani aanval van Shaktar werd in de 54e minuut weer gescoord, en wederom was het prins Bernard die de 1-2 binnen kopte.

In de 75e minuut was er nog een rode kaart waarna er toch weer wat hoop kwam voor de Feyenoorders, maar als dan iedere pass niet aankomt bij een medespeler dan is die hoop al snel vervlogen, Feyenoord was echt versleten naar het eind van de wedstrijd toe, al had de 2-2 er best ingezeten met een goede kopbal van Michiel Kramer, na een corner die wel aankwam. En waar ik de vorige keer nog Toornstra afbrandde door zijn slecht ingeschoten vrije trap in blessuretijd, want dat zou Larsson beter doen, moet ik ook Larsson afbranden want die deed exact hetzelfde. Ook een vrije trap in de muur in de blessuretijd, gelukkig leverde die nog wel een corner op waar de kans van Kramer uitkwam, die Pyatov wel goed redde, maar daar schoten we dus uiteindelijk ook niets mee op. Conclusie is gewoon dat voor het Nederlandse voetbal de Champions League een paar stapjes te hoog is.

De spelers:

Brad Jones    WZF: 5            Squawka: -39

2 ballen op doel en beide een goal, die eerste had hij beter op moeten anticiperen, ondanks dat er veel fouten aan vooraf gingen en bij die 2e kon ie er gewoon niet bij.

16 voortzettingen 12 goed.

Bart Nieuwkoop        WZF: 6            Sqauwka: 14

Was ik blij dat Bart weer meedeed? Volmondig ja. Dik 2 maanden aan de kant gestaan. Maar ging weer als vanouds, nog even finetunen en knallen en weer tezamen met Berghuis daar op die rechterflank.

22 passes 15 goed en 8 tackles 6 gewonnen.

Sven van Beek          WZF: 6            Sqauwka: 7

17 maanden eruit geweest en dan vol aan de bak in een CL wedstrijd. Hulde stond er alsof hij er niet uit was geweest. Alleen bij de 1-1 had hij wat scherper moeten staan.

54 passes 48 goed en 4 tackles en 1 gewonnen.

Jeremiah St. Juste    WZF: 6            Squawka: 14

Ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds meer onder de indruk ben van St. Juste en dan bedoel ik niet zijn moeder maar de speler St. Juste. Houdt zich redelijk tot goed staande. En is nog erg jong, ik denk dat Martin hiermee een hele goede koop heeft gedaan. Kan zomaar een nieuwe Stefan de Vrij worden.

65 passes 60 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 3 tackles 1 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen en 1 voorzet helaas niet op maat.

Ridgeciano Haps      WZF: 6            Sqauwka: 23

Speelde ook een aardige wedstrijd, al levert een aardige wedstrijd spelen geen punten op.

55 passes 40 goed, 1 kopduel en gewonnen, 6 tackles 4 gewonnen, en 2 voorzetten maar niet op maat.

Karim El Ahmadi       WZF: 6            Squawka: -1

Een van de betere, voor zover dat kon tegen deze slimme ploeg. Was wel medeschuldig aan de 1-1 maar ja dat voelde je al wel aankomen dat het zou gaan gebeuren, je hoopt eigenlijk tegen beter weten in, ze hadden beter de 1-0 kunnen maken in de 87e minuut. Maar ook in de Oekraïne kennen ze nu Karim. Wie is toch die man die Pogba in zijn zak had vroegen ze zich af, nou hij dus.

51 passes 47 goed, 1 kopduel en gewonnen, en 6 tackles en 4 gewonnen.

Tonny Vilhena           WZF: 6            Sqauwka: -15

Gelukkig speelt hij al stukken beter dan tegen NAC en PEC, als hij dit nou doortrekt krijgen we weer de Tonny te zien van vorig seizoen.

24 passes 16 goed, 1 kopduel en gewonnen, 4 tackles 2 gewonnen, 1 voorzet en niet op maat en 2 doelpogingen.

Sofyan Amrabat        WZF: 7            Sqauwka: -19

Wat een kracht en souplesse, Gio kan eigenlijk niet meer om hem heen op het middenveld, dat worden lastige keuzes die Gio moet gaan maken.

58 passes 48 goed, 2 kopduels en 1 gewonnen, 9 tackles 6 gewonnen, drie 1 op 1 duels alle 3 gewonnen, 1 voorzet helaas niet op maat en 1 doelpoging.

Jean Paul Boëtius     WZF: 5            Sqauwka: -9

Vond JePe de slechtste gisteren. En hoofdschuldige aan de 1-1, maar denk niet dat hij al voor zijn basisplek moet vrezen, want dit niveau is een paar stappen hoger dean de eredivisie, en zijn backup Sam Larsson ook nog niet echt in supervorm. Had echter al in de 1e minuut de 1-0 moeten maken.

31 passes 26 goed, 2 kopduels en verloren, 3 tackles 2 verloren, een 1 op 1 duel en gewonnen, 2 voorzetten en helaas niet op maat en 1 doelpoging.

Nicolai Jørgensen     WZF: 6            Squawka: -9

Gelukkig is hij weer op de goede weg terug, zal niet lang meer duren voordat hij weer beslissend gaat zijn. Je zag ook bij Nicolai de kracht uit zin lichaam vloeien. Waar hij de eerste 20 minuten vol mee hoog druk zetten, zag je dat langzaamaan in kakken. Ook hij is nog niet geheel wedstrijdfit.

16 passes 12 goed, 1 kopduel en verloren, 3 tackles alle 3 gewonnen, drie 1 op 1 duels en alle 3 gewonnen en 2 doelpogingen.

Steven Berghuis       WZF: 8            Squawka: 30

In mijn beleving absoluut de beste speler van gisterenavond. Vooral in de beginfase. Volgens een mooi stuk van de VI website was Berghuis het geheime wapen in het begin totdat de Oekraïners het door kregen en ze wat aanpassingen deden, daarna hebben we weinig meer gezien van Berghuis.

33 passes 26 goed, 2 kopduels beide verloren, 5 tackles 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen, 10 voorzetten 3 goed, 2 corners en beide goed, en 1 doelpoging met resultaat.

De statistieken:

De corners:

De doelpogingen:

De voorzetten:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

Een score van -9, wat inhoudt dat we de 3 slechtste wedstrijden gespeeld hebben tegen de Champions League tegenstanders. Al is dat niet zo verrassend want dat zijn stuk voor stuk zware tegenstanders gebleken.

De top 3 beste:

  1. Willem 2 thuis: ​​ ​​   532 punten
  2. AZ uit:                  405 punten
  3. FC Twente thuis: ​​ 343 punten

De top 3 slechtste:

  1. Manchester City thuis: ​ ​ -126 punten
  2. Napoli uit​​​:                      -108 punten
  3. Shaktar Donetsk thuis: ​​​      -9 punten

Hopelijk kunnen ze het kopje weer fris maken voor zondag want als je van hunnie ook nog verliest dan kun je het seizoen wel als mislukt gaan benoemen, of ben ik dan te kritisch?

We gaan het weer beleven, hopelijk is het weer 90 minuten lang een sfeertje. Ik ga ervan uit dat we een kleine overwinning gaan boeken. 2-1. Feyenoord moet weer dat gevoel van onoverwinnelijkheid in de Kuip gaan uitstralen, dat hebben we al een paar weken gemist in de Kuip in vergelijking met vorig seizoen.

Shalom,

Bless,

@CorMteS2