Featured Video Play Icon

Gisteren de laatste Europa League thuiswedstrijd in de poulefase, een wedstrijd waarin niks anders telde dan een overwinning. Iets wat toch wel te doen moest zijn tegen die Schotten, was iets dat je veel hoorde om je heen. Maar toen ineens een pushbericht met de opstelling: Marsman ipv Vermeer en nog altijd geen Karsdorp, Haps en Jörgensen. Ai!  Dat scheelt nogal, maar alsnog moet het te doen zijn! Met het Legioen in opperbeste stemming na de beukende beats van DJ Paul, en de prachtige sfeeractie van de Feijenoorder kon de wedstrijd beginnen!

In de eerste fase van de wedstrijd was het vooral wat aftasten. Rangers was comfortabel zonder bal en hoefde niet het spel te maken en Feyenoord speelde in het begin een te laag tempo om veel goede kansen af te dwingen op het kopballetje van Kökcü na, maar naarmate de eerste helft vorderde, het tempo omhoog ging en Feyenoord een meer dan acceptabel niveau haalde, begonnen de kansen zich op te stapelen.  Na kopballen van Botteghin en Fer en een bal in het zijnet van Larsson was het Sinisterra met de grootste kans van het eerste half uur.

Na goed terugleggen van Geertruida was de vrije schietkans niet aan de Colombiaan besteed. Heel even ging de Feyenoord storm toen liggen maar na iets meer dan een half uur was daar toch de dik verdiende 1-0 ! Na een afgeslagen aanval kwam de bal bij Toornstra die na een knappe 1-2 met Larsson via een Schots been op de goal schoot en mocht gaan juichen.

Het kleine kwartier hierna was Rangers het compleet kwijt en werden ze door de Rotterdammers echt overlopen. Dit was het deel van de wedstrijd waarin Feyenoord zaken had moeten doen. De 1-0 had nog voor de rust uitgebouwd moeten worden. Dit is wel echt iets wat Feyenoord zichzelf aan kan rekenen.

In de tweede helft ging Rangers iets meer naar voren voetballen en leek het er soms wel op dat Feyenoord teveel met zijn krachten had lopen smijten, de energie die in de eerste helft wel in het spel zat ontbrak nu grotendeels. Rangers probeerde meer naar voren te voetballen maar echt grote kansen leverde dat in eerste instantie amper op. Des te zuurder is het dat je in een klein kwartier de wedstrijd uit handen geeft. En nog twee keer op dezelfde manier ook!  Die twee ballen konden daar veel te makkelijk worden voorgegeven omdat er geen druk was op de bal, en het werd de spits van Rangers niet moeilijk genoeg gemaakt om die ballen in te koppen.

Op het moment van de 1-2 leek het even einde wedstrijd voor Feyenoord, maar redelijk snel kwam daar toch alweer het antwoord van Feyenoord. Na een  prima diepe bal van Kökcü was het Sinisterra die op een bijna “Messiaanse” wijze 2 spelers en met een wippertje ook de keeper verschalkte. Prachtige goal en nog 20 minuten te gaan! Helaas kon Feyenoord nog maar zelden echt een vuist maken. Het afjagen in de eerste helft leek zijn tol te eisen en Feyenoord heeft in de huidige selectie niet tot nauwelijks mensen om met een invalbeurt het onderscheid te maken

Al met al een prima eerste helft en mindere tweede en 2 punten te weinig gekregen. Hierdoor een bijna onmogelijke kans om nog door te gaan in deze poule. Het is hopen op het wonder van Porto!

@LeonHeijdra