De aanloop

Het puntverlies tegen Rangers dreunde nog een beetje na in De Kuip. Feyenoord kreeg de rekening gepresenteerd voor het niet benutten van de kansen in de eerste helft. Dat was niet voor het eerst, dit seizoen. Maar de kater moest worden weggespoeld (of weggespeeld?) tegen PEC Zwolle. Op zondagmiddag laat. Het was koud. En de minuut stilte voor de overleden Pim Verbeek erg indrukwekkend.

De wedstrijd

Jawel, Nicolai Jørgensen stond in de basis. Maar hij zou vooral opvallen door het  faliekant missen voor een leeg doel. Een beauty van Luis Sinisterra werd (terecht) afgekeurd omdat de jonge Colombiaan de bal in buitenspelpositie mee kreeg. Feyenoord speelde de bezoekers bij vlagen zoek, toch werd het pas halverwege de eerste helft hiervoor beloond. Aanvoerder Steven Berghuis knalde lekker hard de 1-0 binnen, na voorbereidend werk van Tyrell Malacia.

Maar de gastheren drukten niet door. Het trouwe Legioen hield de moed er in, toch zag het een herhaling van de wedstrijd van drie dagen eerder. Want na de thee kon de roodwitte verdediging aan de bak. Marcos Senesi viel daarin positief op, maar vooral Nick Marsman onderscheidde zich door prima reddingen. De derde doelman (en het lijkt er op dat hij voorlopig de eerste blijft) voorkwam zeker 3 Zwolse doelpunten. Feyenoord kwam er in de tweede helft nog wel een paar keer gevaarlijk uit, goede kansen waren er amper. De ingevallen Sam Larsson had dé kans op 2-0. Hij miste jammerlijk.

Het oordeel

Komt het ooit nog wel goed met Jørgensen? Steeds meer supporters twijfelen aan de Deen, die een voorbeeld zou kunnen nemen aan de steeds gretigere Sinisterra. Orkun Kökcü liet een betere indruk achter dan in de voorgaande wedstrijden. Waar Senesi met de wedstrijd beter wordt, lijkt Botteghin zijn beste tijd gehad te hebben. Hij krijgt voorlopig nog de voorkeur van Dick Advocaat, die al gehoord heeft dat er in de winterstop gewinkeld mag worden.

En dan Marsman, voor sommigen man of the match. Maar wel met reddingen die Kenneth Vermeer ook wel gedaan had. December kan voor Marsman een mooie maand worden. Net als voor de rest van het team. Een week rust kan goed doen, de twee weken er na worden tenslotte hectisch zat.

@joopb68lfc