In een heerlijk september zonnetje stond vandaag een wedstrijd tegen ADO op het programma. Om half 3 werd er afgetrapt in de wedstrijd die in het teken stond van het Sophia kinderziekenhuis. Zonder Steven Berghuis in de basis schoot Feyenoord werkelijk uit de startblokken. Met goede combinaties, mooie acties en een redelijk tot goed positiespel werd ADO met de rug tegen de muur gezet. Dit resulteerde al heel snel in een penalty na een overtreding op Haps. Hier ging een mooie combinatie met Larsson aan vooraf.

De penalty werd door Rick Karsdorp prima omgezet in een goal, en dit bleek pas het begin van een goede eerste helft. De beste helft van het nog prille seizoen als je het mij vraagt. Met onder andere nog een schitterende combinatie tussen Haps en Larsson, die laatste kon de bal achter het standbeen langs klaar  leggen voor Haps die helaas hard op de keeper schoot. Uit de rebound van deze aanval was het nog Renato Tapia die de voorsprong kon verdubbelen maar helaas schoof hij de bal naast het doel.

De 2-0 valt uiteindelijk toch nog vrij snel, in de 21ste minuut is het Narsingh die na een combinatie met Sinestera de bal prachtig over de ADO keeper stift. Als daarna ook nog de 3-0 valt uit de tweede strafschop van de middag en ADO geen enkel schot op doel kan produceren in de eerste helft lijkt Feyenoord af te stevenen op een heerlijk onbezorgde middag, maar ja het blijft Feyenoord hè……

De 12de minuut

Ook nog in de eerste helft was de knuffelregen van de ADO supporters voor de kinderen van het Sofia kinderziekenhuis. Mensen spreken van een jaarlijks terugkeren traditie maar laten we het alstublieft niet normaal gaan vinden. Want in mijn ogen is dit niet normaal maarspeciaal mooi en bijzonder! Grote klasse van de ADO Supporters. Compliment ook aan de scheidsrechter die even wachtte met het spel te laten hervatten zodat alle aandacht kon naar dit prachtige initiatief.

De tweede helft

Ook de tweede helft begon Feyenoord nog alleraardigst met al heel snel een levensgrote kans voor Sam Larsson. Helaas kon Sam deze kans niet omzetten in de 4-0. Ik blijf het toch waanzinnig vinden dat iemand met zijn skills en traptechniek  zulke ogenschijnlijke simpele kansen niet op een kalme manier kan afmaken. Dit gold later ook nog voor Luciano Narsingh, wederom op aangeven van Sinestera. Waar hij in de eerste helft zeer kalm de bal over de keeper heen stifte, lukte het nu niet om de keeper te verschalken. Gelukkig bakte ADO er tot de 70ste minuut ook nog helemaal niks van, het kwam pas tot 1 schot op doel.

Wissels

Inmiddels waren Toornstra en Jørgensen bij Feyenoord in het veld gekomen, vooral na de wissel van Jens leek het wel of Feyenoord meer en meer de grip verloor, met 1 in plaats van 2 controleurs op het middenveld werden teveel ballen ingespeeld en teveel duels verloren, uiteindelijk resulteerde dit nog in 2 lullige eigen goals. Vooral bij die eerste goal van Ié had Feyenoord meerdere malen de kans om het duel te winnen en de bal weg te werken, iets wat Stam toch ook nog wel de nodige vraagtekens zal geven

Is het te vroeg voor Feyenoord om met de punt naar achter te spelen, en te spelen met 2 offensief ingestelde middenvelders zoals het met Kökcü en Toornstra nu kwam te staan. Het leek er wel op. Tapia verzoop in deze fase zonder Fer aan zijn zijde!  ADO nam steeds meer het initiatief zonder zelf overigens echte kansen te creëeren, alleen met wat opportunisme stichtte het enig gevaar, al werd het natuurlijk wel weer ouderwets billenknijpen toen ook Tapia nog een bal hard langs Vermeer kopte. Uiteindelijk kwam alles nog goed en bleven de 3 punten in de Kuip.

Toch zal Feyenoord de periodes van een wedstrijd dat het goed voetbalt moeten gaan verlengen, 1 helft is nog steeds te weinig vooral als je kort na rust niet de scherpte hebt om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien.

Leon

@LeonHeijdra