De aanloop

Het optreden van Steven Berghuis in en tegen Noord-Ierland waar de meningen over verdeeld waren. De wedstrijd die zou beginnen met een minuut niets doen tegen racisme. En Nicolai Jørgensen die geblesseerd raakte op de laatste training. Allemaal in de schaduw van dat ene bericht: geen supporters mee naar Porto na het vuurwerk in Bern.

De wedstrijd

Ook Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp waren geblesseerd. Dus waren Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida in de Eurobunker de logische vervangers. Net als Luis Sinisterra voor Jørgensen.  Ogenschijnlijk moest ook het gevaar komen van Berghuis, die in de 8e minuut maar net voorlangs schoot. Dat was in de openingsfase ook het enige goede moment voor Feyenoord. Tien minuten later kwamen de bezoekers goed weg, toen Hrustic de bal op de paal krulde, na een goede voorbereidende actie van oude bekende El Hankouri. Feyenoord kreeg genoeg ruimte van de thuisploeg, maar deed er niet zoveel mee. Totdat er een goed half uur gespeeld was. Bij een aanval van de thuisploeg werd Eric Botteghin met een elleboog tegen de grond gewerkt, maar bij de VAR zag Serdar Gözübüyük er geen zware overtreding in. In de tegenaanval kreeg Sam Larsson de bal bij Sinisterra, en de jonge Colombiaan liet met rechts Padt kansloos. De rust werd zonder problemen gehaald.

Groningen schakelde in de tweede helft een paar tandjes bij, en de gasten kregen steeds minder te vertellen. Behalve toen Sinisterra in de counter Berghuis vond op rechts. De aanvoerder dwong Padt naar de rechterhoek, die zo de 0-2 voorkwam. De tweede goal van de middag viel echter aan de andere kant. Jens Toornstra raakte bij zijn poging tot uitverdedigen ook de plotseling opgedoken Te Wierik.  De makkelijk gegeven strafschop was geen probleem voor Memisevic, en het was weer gelijk. Even later kwam diezelfde Te Wierik erg goed weg met slechts geel, toen hij de doorgebroken Sinisterra de doorgang belette. Feyenoord hield makkelijk stand in het laatste half uur, en kreeg in blessuretijd dé kans om alsnog met drie punten terug naar Rotterdam te rijden. De ingevallen Luciano Narsingh vond Berghuis vrijstaand voor Padt, maar de doelman had een goed antwoord op de kopbal van de aanvoerder.

Het oordeel

Feyenoord schoot weinig op met slechts een punt, ook al was Dick Advocaat niet ontevreden. Wat als Te Wierik wél rood had gekregen voor zijn overtreding op Sinisterra? Toornstra was overal, maar amper met rendement. Orkun Kökcü verzoop op het middenveld. En achterin viel Marcos Senesi in positieve zin op. Advocaat zal ongetwijfeld de wedstrijd in Glasgow nog even gaan terugkijken.

@joopb68lfc