Karim El Ahmadi is weer van de partij. De wendbare middenvelder tekent een 3-jarig contract in De Kuip. Nadat eerst Jens Toornstra zijn handtekening onder het papiertje heeft gezet en Jordy Clasie zijn contract met twee jaar heeft verlengd, slaat Feyenoord op het middenveld drie vliegen in één klap.


Wat kunnen we van Feyenoord verwachten nu spelers als Kazim-Richards, Toornstra en El Ahmadi alledrie wedstrijden gaan spelen? En ten koste van wie zal de komst van deze spelers gaan?

Toornstra > Immers?
Kazim-Richards > Te Vrede? Basaçikoglu? Schaken?
El Ahmadi > Vilhena?

De tijd zal het leren. Toch ben ik, en met mij zijn (hoop ik) vele anderen, van mening dat in ieder geval twee van de drie spelers over meer kwaliteit beschikken dan hetgeen wat er nu staat. Over Kazim-Richards weten we alleen dat hij heel olijk is, veel spieren heeft, meer blauw dan bruin is en hij de lengte van Pelle evenaart of zelfs overtreft.

Uiteraard zullen ze zich eerst moeten bewijzen, maar bij deze drie spelers heb ik daar geen twijfel over. El Ahmadi omdat hij al jaren in De Kuip heeft gespeeld en als geen ander weet hoe met tegenslag omgegaan moet worden. Toornstra omdat hij week in week uit laat zien over uitstekende kwaliteiten beschikt. En Kazim-Richards omdat hij voor relatief grote clubs met relatief grote stadions heeft gespeeld en dus geen last zal hebben van ‘Kuipvrees’.

Vrijdag 29 augustus jl. maakte Jordy Clasie tijdens een surprise act op de persconferentie bekend dat hij zijn contract met twee jaar heeft verlengd. Uit de vragen van de pers bleek dat vooral het aantrekken van een spits prioriteit nummer 1 is, vooral in de media. Daar bleef Martin van Geel heel rustig over. Ik citeer: ‘Ik heb me voorgenomen om daar niks over te zeggen. Jullie wisten ook niks over de gesprekken tussen Jordy en mij, maar achter de schermen zijn we druk bezig.’
Ik trek niks in twijfel en ik weet uit ervaring dat Martin van Geel niet van zijn stuk te brengen is en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat er ook deze keer een elftal van formaat zal worden neergezet. Want nee, het elftal wat afgelopen donderdag drie doelpunten tegen kreeg tegen Zorya Luhansk, was geen elftal van (Feyenoord)formaat.

De twee hoogste hoogtepunten van de wedstrijd waren, uiteraard, de goal van Manu en na afloop het filmpje van Kazim-Richards, waaruit blijkt dat de gespierde aanvaller het nu al naar zijn zin heeft in Rotterdam.
Het woord is nog een aantal dagen aan Martin van Geel en consorten. Het is precair om te zeggen dat Feyenoord dit seizoen tot de laatste speelronde mee gaat doen om de eerste plek, maar dat het beter gaat worden dan Utrecht-thuis, Zorya-thuis en ADO-uit, daar ben ik heilig van overtuigd.