In Twaalf Spreekt laten wij vandaag Corné zijn verhaal vertellen. Hoe hij, ondanks dat zijn vader geen voetbalfanaat was, toch Feyenoordsupporter is geworden.


Hallo allemaal, ik ben Corné Bouwman, 17 jaar en ik woon in Breukelen (ongeveer vijf kwartier van de Kuip vandaan) en ben ik ben samen met een paar andere supporters al ongeveer anderhalf jaar actief op Twitter, Instagram en Facebook met @DatisFeyenoord. Privé te vinden op Twitter onder @Corne-FR12 en op Instagram onder @cb.1908. Zelf heb ik een seizoenkaart op Vak Z4 met een uitkaart. Ik ben eerstejaars student op het ID College in Woerden en ik volg de opleiding bedrijfsadministrateur.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Niet gelijk bij mijn geboorte, mijn vader was nooit voetbalfanaat, dus ik heb het ‘voetbal’ eigenlijk mee gekregen via vrienden toen ik jong was. Veel vrienden waren voor FC Utrecht omdat ik vlak bij Utrecht woon, maar zelf vond ik dat nooit echt een leuke club. Mijn neef, met wie ik @DatisFeyenoord beheer en met wie ik ook naar de wedstrijden ga, was ook voor Feyenoord. Hij wel door zijn kant van de familie. Ik was vijf toen ik zelf op voetbal ging en sindsdien wilde ik eigenlijk altijd al een keer naar Feyenoord. Toen ik zeven was maakte ik mijn eerste wedstrijd mee. Een thuiswedstrijd tegen Willem II. Feyenoord won met 6-1.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Dat is niet uit te leggen. Het zit in je hart en het gaat er nooit meer uit. Elke keer als je bij de Kuip komt, dan gaat je hart gewoon sneller kloppen. Als je er eenmaal bent geweest wil je niets anders. Feyenoorder ben je voor het leven.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Vaak vroeg opstaan, soms met een kater als ik de avond ervoor uit ben geweest. Dan ga ik met mijn neef naar zijn oom, die met een collega op Q zit. Daar vandaan rijden we mee naar de Kuip. Dan lopen mijn neef en ik naar Varkenoord en komen we de rest van onze vriendengroep tegen. Daar houden we nog een PMDS en daarna gaan we naar het stadion.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

Veel, door @DatisFeyenoord zit ik kort op het nieuws om het zelf verder te verspreiden. Vaak wordt het gelijk in groepchats gegooid en af en toe wordt erover gediscussieerd. Dus ik sta er wel mee op en ga ermee naar bed. En elke dag kijk je alweer uit naar de volgende wedstrijd.

Hoe sta jij in de discussie rondom de ver(nieuw)bouw van de Kuip?

Ik vind het een lastig onderwerp en weet zelf ook niet echt wat ik liever zou willen. Het huidige stadion voelt als thuis. Elke keer weer als je er komt is het gewoon een fantastisch gevoel. Bij een verbouwing houd je dat thuisgevoel in de Kuip grotendeels. Bij een nieuw stadion moet je je weer thuis gaan voelen en dat duurt eventjes. Zelf weet ik nou ook niet wat beter voor de club is.

Wie is jouw favoriete (oud)speler en waarom?

Dat is nog altijd Dirk Kuyt. Vrienden waren altijd enorm fan van hem in zijn tijd bij FC Utrecht, maar toen hij naar Feyenoord kwam ben ik fan geworden en nadat hij weer wegging ben ik altijd fan van hem gebleven. Ik had posters van hem in mijn kamer hangen. En ik had zo’n CDtje in de vorm van een Nederlands elftal shirt van Kuyt, die je kreeg bij boodschappen van de Super de Boer. Die heb ik vroeger ongelofelijk vaak gekeken. En toen hij naar Liverpool en later naar Fenerbahçe ging, ben ik hem altijd blijven volgen. Ik hoop echt dat hij aankomende zomer terugkeert naar Feyenoord. Hij is voor elke eredivisieclub nog steeds van grote waarde. Ook voor Feyenoord, ondanks zijn leeftijd. Sommige voetballers kunnen gewoon heel lang mee. Kijk naar Totti en Pirlo bijvoorbeeld. Dirk Kuyt kan ook nog 2/3 jaar mee met het niveau van Feyenoord.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Moeilijke vraag, ik denk toch de bizar hoge kaartprijzen die Feyenoord heeft. Sommigen betalen 55 euro voor een kaartje. Dat is echt veel te hoog in vergelijking met andere Eredivisie clubs. Dus de kaartprijs mag zeker wel een stuk omlaag.

Wat is het mooiste, leukste, gekste moment dat jij tot nu toe hebt beleefd bij/met de club?

De mooiste wedstrijd tot nu toe was toch wel Feyenoord – Sevilla. Ongelofelijke prestatie en met dit team in een moeilijke poule je kunnen verzekeren van de volgende ronde. Helaas mocht het tegen AS Roma niet mooier worden. De gekste was Feyenoord – Zorya Luhansk. Een 3-0 voorsprong weggeven en nog winnen in de blessuretijd. De ontlading was enorm.

Corné Bouwman