Eindelijk! Zondag weer de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie van dit seizoen! Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in de Kuip tegen die valsspelende half Duitse club uit Enschede. Benieuwd ook hoe vol de nieuwe “Maasseats” zitten


De Maasseats, u weet wel de nieuwe luxe stoelen op de Maastribune á € 3.750,- per seizoen exclusief btw. Als je het snel zegt valt het mee maar gelukkig zit er dan wel wat te nassen bij! Een nieuw vak met dure zakelijke stoelen dus. En dat een jaar nadat ook de director seats waren geïnstalleerd! Knap om dat allemaalte realiseren  in een stadion dat financieel en economisch op is/was! Ik durf nu al te stellen dat als deze Maasseats allemaal uitverkopen komend seizoen, het jaar erop de gewone blauwe stoelen onder de director seats eenzelfde bestemming krijgen.

Ten eerste vind ik het goed dat Feyenoord en de Kuip eindelijk zijn gaan kijken naar wat wel mogelijk is! en dit vervolgens probeert  te realiseren. Dat is beter dan  dat eindeloze geouwehoer over wat er allemaal niet mogelijk is in de Kuip. En vervolgens constant te wijzen naar een nieuw luchtkasteel. Zelfs in Zeist is dit niet onopgemerkt gebleven. Oranje speelt binnenkort derhalve eindelijk weer een kwalificatie wedstrijd in een stadion waar wél een normale grasmat ligt.

In totaal is er de laatste tijd  zo’n 3 miljoen euro geïnvesteerd in het “upgraden” van onze heilige tempel. Alleen een doorn in het oog is wel dat alle verbeteringen bijna exclusief voor de zakelijke “klanten” zijn. Bijna nooit wordt er iets geinvesteerd voor het klootjesvolk op de rest van de tribunes. Ga er derhalve maar gewoon van uit dat je als je in de rust naar de wc moet, je ook dit seizoen tot je enkels in de pis staat. Dit omdat de pisbakken vaak chronisch verstopt zitten.

Maar de grootste doorn in het oog vind ik nog dat elke provincieclub uit alle hoeken van het land tegenwoordig een tribune hebben waarmee ze hun meest fanatieke supporters tegemoet komen, n.l. om ze te laten staan.  Zelfs in het Philips stadion en die verschrikkelijke evenementenhal in Duivendrecht staan of verijzen komend seizoen staantribunes, maar bij Feyenoord blijft het weer eens angstvallig stil!

Vincent Bijlo kan nog zien dat er bij Feyenoord een grote wens en behoefte is om staand de wedstrijd te volgen. Op bijna alle vakken rond het veld en vak S zie je alleen maar supporters staan.  Maar Feyenoord probeert te vaak haar supporters op alle mogelijke manieren te bedwingen en controleren in plaats van ze te facaliteren. Ze praten liever tegen dan met hun klanten. Van club van het volk, naar club van de Big Buisness