Vandaag verliet Robin Van Persie het trainingskamp van oranje met wederom een blessure. Hij liep de blessure op in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Frankrijk, en het bewijst nog maar eens het gelijk van Martin Van Geel om geen transfersom te willen betalen voor Van Persie

De laatste jaren zijn blessures grote parten gaan spelen in de carrière van RVP. Zo speelde hij zijn laatste volledige wedstrijd alweer 4 maanden geleden, en speelt hij sowieso steeds minder de afgelopen seizoenen.

Kwam hij in zijn eerste seizoen bij Fenerbahçe nog tot 31 duels, het tweede seizoen waren dit er maar 24 en maakte hij hierin ook slechts 1335 minuten. Een gemiddelde van maar 55 minuten per wedstrijd.

Om dan een transfersom te gaan betalen voor een speler die volgens de statistieken fysiek steeds minder kan brengen. Het lijkt me wat veel van het goede.  Mensen die het dan hebben over een eventuele Kuyt rol wil ik dan graag wijzen op het feit dat, hoewel Dirk de snelheid van het spel soms niet meer kon volgen. ter vergelijking Kuyt speelde vorig jaar in 31 wedstrijden 2258 minuten.

Al met al is het dus een verstandig besluit geweest om voor Van Persie geen transfersom te betalen, het geld haal je er dan nooit uit en terugverdienen met een eventuele transfer is natuurlijk helemaal al uitgesloten.

Groot voordeel is wel dat ik denk dat ze in Turkije wel goed klaar zullen zijn met Van Persie. Hij ging volgens de verhalen geblesseerd naar Noordwijk waarna hij, na wel te hebben gespeeld, nog meer geblesseerd terugkeert naar Istanbul.

Ach, misschien nog maar eens proberen in de winterstop. Als Fener dan geen transfersom eist is het, misschien met alleen salaris, wel de moeite waard om hem aan te trekken