We staan aan het begin van de belangrijkste week van het seizoen. Morgenavond de wedstrijd tegen Heracles uit. Heracles zal vol gas gaan in deze wedstrijd, want plaats vier kan weleens rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal op kunnen leveren. Feyenoord zal op 2 gedachten gaan hinken. Willen niet verliezen, maar toch rustig aan willen doen om blessures te voorkomen. Feyenoord kan ook niet met een 2de elftal komen aanzetten, want verlies kan ook nog weleens dodelijk zijn, mocht je de bekerfinale ook nog eens verliezen en als je de komende tegenstanders ziet die hebben ook nog wel wat te halen.

De bekerfinale kan het drama seizoen nog enigszins goedmaken. Al is de achterstand op de nummers 1 en 2 een schande. Persoonlijk heb ik geen goed gevoel over de finale. FC Utrecht zal gebrand zijn en vol gas gaan. Iets waar Feyenoord erg veel moeite mee zal hebben. Ook het feit dat Feyenoord moet winnen, dit maakt de ploeg ook meteen kwetsbaar. Nu loopt er bij Feyenoord maar 1 speler in de ploeg die het team een beetje kan dragen, maar deze lijkt hopeloos uit vorm. Zondagavond weten we meer en laten we hopen op een klein feestje.

Ondertussen wordt er achter de schermen ook hard gewerkt om afscheid te nemen van Gudde en van Geel. Dit zou eens tijd worden.

Gudde heeft de club in stilstand gehouden en heeft de club niet verder gebracht. Het is hem niet gelukt om de club sportief gezien naar een hoger plan te duwen en ook de realisatie van een nieuw stadion of eventuele verbouwing is hem niet gelukt.

Martin van Geel heb ik persoonlijk altijd al een rat gevonden. Bij binnenkomst heeft hij Ron Vlaar gebruikt om Mario Been de laan uit te sturen, om zo zijn eigen paadje schoon te kunnen houden. Ook het aankoopbeleid laat te wensen over. Hij heeft een paar gelukjes gehad met Guidetti en Pellè, maar heeft hij deze zelf geregeld? Nee, dat heeft hij niet. Hij is wel goed geweest in het halen van pure middelmaat. Ik kan een hele lijst samenstellen met namen die op zijn conto staan. Ik neem er maar een paar van de afgelopen 2 seizoenen. Kazim, (gehaald op aanraden van Pierre van Hooijdonk, ook al zo’n rat. Zo zie je maar ratten zoeken elkaar op), Jan Arie van der Heijden, Kramer, Bilal en Tapia. Die laatste waarom heb je die gehaald? Nog een bewijs dat van Geel een rat is, hij hield de deur gesloten voor Ron Vlaar terwijl hij in een volle Kuip heeft geroepen: Ron, de deur staat altijd voor je open. Volledig onbetrouwbaar dus.

Maar goed eerst deze week maar eens positief afsluiten.

Tommy

PS ondertussen heb ik na lang twijfelen toch maar mijn seizoenkaart verlengd