Kenneth Vermeer is wederom uitgeschakeld met een blessure. Triest voor hem, een luxeprobleem minder voor Gio.

Waar ik alleen wéér moe van word, is de eeuwige jacht op hem. Supporters die het toejuichen dat hij geblesseerd is, ik kan er met mijn kop niet bij.

Persoonlijk had het mij geen reet uitgemaakt wie er zou keepen, zolang we maar resultaten halen. Jones heeft het natuurlijk fantastisch gedaan, dus had dat wel logisch gevonden. Vermeer vind ik sterk in spelhervattingen en meevoetballen. Dat betreft ben ik blij dat ik Gio niet ben.

Even terug naar juichende supporters; Los van het verleden van Vermeer, vind ik dat men eens mag kijken naar de kwaliteiten die hij (geloof het of niet) heeft.
Het is een uitstekende keeper, een gozer die je er graag bij hebt. Op en top prof, coachend een absolute meerwaarde voor jonge spelers, international (geweest) en iemand die zich nooit negatief uit laat.

Helaas wordt dat niet als belangrijk gevonden, door een groep supporters. Zijn verleden zal hem altijd aangerekend worden, door die groep. Waarom toch?
Stel, hij stopt tegen Ajax een pingel, van Veltman (haha) met 0-0 (lol) tussenstand, in de 95e (hahalol!) minuut, gaat die groep dan balen? Zijn ze dan niet blij?

Misschien is het een verschil in beleving, ik weet het niet. Ik veroordeel niemand en respecteer ieders mening, maar sommige dingen zal ik nooit begrijpen. Een geblesseerde Feyenoorder verdient, in mijn ogen, steun en geen hoongelach. Vermeer verdient dat, van Beek verdiende dat, elke Feyenoorder verdient dat.

Kenneth, ontzettend veel sterkte in deze tijd. En dat je maar snel weer op het trainingsveld zal staan!
En Brad, ontzettend veel succes in het nieuwe seizoen, je bent een fantastische keeper.

Laten we vooral hopen op een geweldig seizoen! Te beginnen zaterdag, tegen het 3e van Chelsea.

Frank
(@frankvanwijk)