In de Twaalf Spreekt van deze maandag geven wij het woord aan Arjan uit Ochten. Arjan heeft inmiddels al achtien jaar een seizoenkaart bij onze mooie club en gaat dit jaar voor het eerst zijn zoon meenemen naar een wedstrijd.


Hallo mede-Feyenoorders, mijn naam is Arjan Oegema, mijn Twitter-account is @oeg76, leeftijd 37 jaar en vader van een zoon (5) en dochter(1) en nog een derde op komst (een jongen). Ik kom uit Ochten, een plaatsje in de Betuwe. Ik heb al 18 jaar een seizoenkaart van Feyenoord. Waarvan 11 jaar op vak TT en de afgelopen 7 jaar op vak V. Samen met mijn vader Simon (71) en een goede vriend van me, Winfried. Ik ga dit jaar mijn zoon Senne voor de eerste keer meenemen naar een wedstrijd van Feyenoord. Ik werk al een jaar of 15 als rijinstructeur en dat doe ik in onze eigen zaak.

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met Feyenoord?

Ik was twaalf jaar en ging voor de eerste keer naar Feyenoord, naar het AD-toernooi. Samen met mijn vader die al eerder ging. Hij is in Rotterdam geboren. Een schipperszoon.

Wat is voor jou het ultieme Feyenoord-gevoel?

Het ultieme Feyenoord gevoel kan ik moeilijk omschrijven… dat zit in de onderbuik. Of het nu slecht of goed gaat, ik heb dat gevoel altijd en steeds opnieuw. Ik kan genieten als wij (de supporters) ons aangevallen voelen, bijvoorbeeld door een onterechte penalty of een  rode kaart tegen. Hoe het publiek dan reageert, dat vind ik prachtig.

Hoe ziet bij jou een wedstrijddag eruit als je een wedstrijd bezoekt?

Een wedstrijddag op zondag is vrij saai… uurtje of 12.30 uur weg… wedstrijd… en na de wedstrijd weer terug. Sinds ik kinderen heb lukt Varkenoord of Bennie Beer niet altijd meer op zondag. Op een zaterdag echter maken we er vaak een dagje uit van. Rond een uur of 13.00 uur richting de stad of de Oude Haven en dan vaak met de tram of de watertaxi richting het stadion.

Wat heeft Feyenoord voor impact/invloed op je dagelijks leven?

De invloed van Feyenoord op m’n dagelijks leven is tegenwoordig veel minder als vroeger, misschien dat het met de leeftijd te maken heeft of het feit dat ik nu kinderen heb, maar als Feyenoord vroeger een wedstrijd verloor was ik er een week ziek van, tegenwoordig nog maar een dag of twee, haha

Hoe zie jij de (nabije) toekomst van onze club?

Gelukkig is Feyenoord weer een “gezonde” club met dank aan onze fantastische jeugdopleiding. Ik ben alleen bang dat Feyenoord en eigenlijk de hele Eredivisie een opleidingsinstituut gaat worden/is. En dat we alleen bij hoge uitzondering nog een rol van betekenis kunnen spelen in Europa.

Als je iets mocht veranderen bij Feyenoord, wat zou dat zijn?

Veranderingen bij Feyenoord? Normaal bier bij Feyenoord, dus 5%… en wat meer ruimte tussen de stoeltjes in. Gelukkig hebben ze inmiddels een koffie bar. Ik ben verslaafd een cappucino… Verder wil ik wel wat kwijt over de Vrienden van Feyenoord. Ik ken ze natuurlijk niet allemaal, maar ik denk dat we deze mannen erg dankbaar moeten zijn. Vanaf vak TT (ruim 10 jaar geleden) heb ik iemand leren kennen die nu op “de rode stoeltjes” zit en als ik wel eens hoor wat sommigen allemaal voor de club doen dan durf ik gerust te beweren dat Feyenoord zonder deze investeerders misschien niet meer had bestaan.

Wat is je mooiste Feyenoord gerelateerde ervaring of anekdote?

En m’n mooiste ervaring heb ik beleefd (natuurlijk ook de Europa Cup 2) in Bremen, 1994. Wat een dag was dat! Eerste uitwedstrijd ooit van mij. Ik vond het leuk om aan deze rubriek mee te werken!

Ik wil graag de virtuele pen doorgeven aan Pascal Mulder, op Twitter bekend als @pascalmulder08.

Rood-witte Groet uit Ochten!