Wat is er aan de hand met Jens Toornstra, bij de makkelijkste kansen lukt het hem nog om de boel te verzieken. Zelfs ik met mijn bierbuik, O-benen en zonder bril had die bal nog binnen geschoten. Zoals ik al weken schrijf, op dit moment is Jens echt één van de zwakste schakels in dit Feyenoord. En ja iedereen speelt onder zijn niveau maar bij Jens is het echt hemeltergend.

Gezocht het Feyenoord van 2016-2017, beloning in overleg met het legioen.

De eerste helft was heel matig, maar in de tweede helft moet je er gewoon overheen klappen, zoveel kansen kun en mag je niet missen. Die Jurjus is een keeper van dertien in het dozijn maar tegen Feyenoord maakt ie reddingen die hij het hele jaar niet meer zal maken.

Je staat al bijna op een niet meer te overbruggen achterstand. En tuurlijk hebben we veel blessures en moet je het met Diks achterin doen, de vierde keus op die positie, die weer hoofdverantwoordelijke is voor de enige tegengoal, en samen met het zwakke ingrijpen van Brad Jones, die ook absoluut niet die betrouwbare keeper meer is van vorig seizoen. Roda heeft twee keer op goal geschoten, wat een doelpunt werd en de tweede keer blunderde Jones weer, maar met alle geluk ging die bal voor Feyenoord langs de goede kant van de paal.

Toen Boëtius in het veld kwam en die vertelde Larsson om op tien te gaan spelen, zag je het hoofd van Larsson denken WTF. Larsson was niet te houden op links, Boëtius is de rechtsback twee keer voorbij gekomen maar leverde geen enkele goede voorzet af, en Larsson hebben we op tien niet meer zo overheersend gezien als op links. Dit was weer een zwaktebod van onze trainer.

Ja hij heeft drie prijzen in drie jaar gewonnen, maar dit seizoen valt ie toch aardig door de mand met zijn rare wissels. De invalbeurt van Kramer voor tien minuten. Geen bal geraakt en vier overtredingen tegen hem gefloten. Kramer kan gewoon echt niet meer, en Jørgensen in de spits op kunstgras heeft ook totaal geen zin, die man kan echt niet voetballen op dat ku(ns)tgras. Speel dan 4-4-2 met bewegelijke spelers op links en rechts voorin de punt van de aanval en met een ruit op het middenveld, inclusief een zeer aanvallende nummer tien.

De volgende competitiewedstrijd is in Den Haag op wederom dat heerlijke ku(ns)tgras. En na waarschijnlijk een zware uitwedstrijd in Charkov tegen Shaktar, denk ik dat er zomaar wat euro’s te verdienen zal zijn bij de bookmakers door in te zetten op een overwinning voor ADO.

Het is toch eigenlijk al van de gekke dat we gaan hopen dat Tapia snel weer fit zal zijn zodat we verlost gaan worden van Diks. Niet dat ik vind dat Tapia de reddende engel is maar slechter als Diks kan haast niet. Feit blijft gewoon dat dit elftal zonder zelfvertrouwen speelt, niemand haalt zijn gebruikelijke niveau. En dan wordt het heel lastig om wedstrijden te winnen.

Vorig jaar, ons middenveld werd geroemd, maar heden ten dagen worden we overlopen alsof we er niet staan. Waar is de Karim van bijvoorbeeld de eerste helft bij Heracles uit dit seizoen? Ik denk dat we voorlopig nog wel even in de spiraal naar beneden blijven zitten.

Het was echt ongelofelijk hoeveel mogelijkheden we gemist hebben zaterdag tegen Roda. Als het gewoon 1-3 wordt hoor je niemand, maar nu speel je gelijk en verlies je weer 2 punten, en het gezeik begint, en zo werkt het nou eenmaal in de voetballerij. Iedereen is pas weer fit na de winterstop, maar krijgt Gio nog zoveel tijd?

Zou Willem ook mijn analyses lezen? Hij zegt dat Toornstra niet meer kan, hoelang schrijf ik dat al niet? Gio moet echt keuzes gaan maken nu, niet pappen en nathouden. Geen vorm, effe banken, maar ja als je na de beker, waarin Vermeer keepte, al gaat roepen Jones blijft eerste keeper, dan durft hij hem zeker niet te passeren in Charkov tegen Shaktar. Succes gewenst trainer met je beslissingen, die denk ik toch nog een beetje je toekomst gaan bepalen.

Over het algemeen was de wedstrijd echt niet zo slecht, vooral de 2e helft was best prima, alleen ontbrak het aan de kansen benutten waardoor dus het resultaat zwaar tegen viel.

De beoordelingen:

Brad Jones: WZF: 5  Squawka: -6
Brad is niet meer de Brad van vorig seizoen met cruciale reddingen waardoor hij het team overeind hield. Nu ook weer, eerste bal Roda tussen de palen en weer gelijk een goal. En waarom kwam hij uit terwijl Karim er nog bij liep. Ik denk zelfs dat de meest verstokte Vermeer haters het niet hardop zeggen, maar eigenlijk wel hopen dat Vermeer in de goal terugkeert.
24 voortzettingen waarvan 20 goed 83%.

Bart Nieuwkoop: WZF: 5  Squawka: 12
Toen ik zag dat Bart weer ging spelen als rechtsback was ik best een beetje blij. Maar na afloop was ik iets minder blij met zijn prestatie, opkomend zag het er al weer een stuk beter uit, nu verdedigend nog wat beter en dan zijn we weer blij met Bart.
61 passes waarvan 45 goed 74%, twee kopduels beide gewonnen, twee tackles beide gewonnen, drie voorzetten geen enkele op maat en vier doelpogingen.

Jeremiah St. Juste: WZF: 6  Squawka: 30
Zo slecht is St. Juste niet, zou hem graag eens samen zien spelen met Botteghin, maar dat duurt nog even, als het al gaat gebeuren.
81 passes waarvan 71 goed 88%, negen kopduels drie gewonnen, vijf tackles vier gewonnen en 2 doelpogingen.

Kevin Diks: WZF: 5  Squawka: 42
Hoofdschuldige aan de tegengoal, vandaar de vijf, een simpel momentje, als ie daar beter had opgelet win je daar met 0-1 en hoor je niemand zeiken. Ze lieten het ook mooi zien met de computer bij Fox in de rust, 2 stapjes naar links en die gozer had nooit door kunnen lopen richting Brad. Maar ja, in het topvoetbal zijn dit soort foutjes cruciaal. En dit was Roda de nummer laatst in Nederland. Wat als je dat woensdag tegen de nummer 1 uit de Oekraïne doet?
78 passes waarvan 73 goed 94%, vijf kopduels een gewonnen, zes tackles drie gewonnen, één 1 op 1 duel en gewonnen en twee doelpogingen.

Ridgeciano Haps: WZF: 6  Squawka: 24
Die linkerkant liep lekker zo met Haps en Larsson, totdat Gio het nodig vond om Larsson daar weg te trekken en Boëtius neer te zetten. Toen stokte het een beetje.
87 passes waarvan 74 goed 85%, één kopduel en gewonnen, zes tackles vier gewonnen, drie 1 op 1 duels en alle drie gewonnen, een voorzet en niet op maat en een doelpoging.

Karim El Ahmadi: WZF: 6  Squawka: 44
Nu het slecht gaat wil hij zich te veel laten gelden op het veld en neemt daardoor te veel hooi op zijn vork. Karim ga terug naar de basis en ga weer el Capitano spelen met het opjagen van de tegenstanders, en niet achterin meehelpen om Diks te ontlasten.
69 passes waarvan 61 goed 88%, twee kopduels beide verloren, vier tackles een gewonnen, twee 1 op 1 duels beide gewonnen en vier doelpogingen.

Tonny Vilhena: WZF: 5  Squawka: 2
Tonny heeft ook op dit moment niet de vorm, alhoewel het nog niet zo erg is als bij Toornstra, al moet hij snel weer zijn niveau gaan halen, want het middenveld, wat normaliter geroemd wordt om de onverzettelijkheid, wordt nu regelmatig overlopen omdat de linies zo ver uit elkaar staan op sommige momenten en vooral bij balverlies valt het erg op. Vilhena moet stoppen met het brengen van de bal, maar gewoon weer inpassen met 1 keer raken.
37 passes waarvan 27 goed 68%, twee kopduels beide verloren, een tackle en verloren, twee 1 op 1 duels en één verloren, een corner en op maat, drie voorzetten twee op maat en drie doelpogingen.

Jens Toornstra: WZF: 4  Squawka: 2
Jens speelt al weken zonder zelfvertrouwen, het was nog verrassend dat hij die bal tegen 020 wel binnen schoot.
33 passes waarvan 29 goed 88%, vier kopduels geen enkele gewonnen, één tackle en gewonnen, één corner en op maat, twee voorzetten en één op maat en drie doelpogingen.

Sam Larsson: WZF: 7  Squawka: 62
Net als in de beker tegen Swift weer de beste man van het veld. Draaide de rechtsback van Roda helemaal dol.
47 passes waarvan 35 goed 74%, een kopduel en gewonnen, zeven 1 op 1 duels en zes gewonnen, vier voorzetten twee goed, vier corners twee goed en vier doelpogingen

Nicolai Jørgensen: WZF: 6  Squawka: 26
Je hebt niets aan Nicolai op ku(ns)tgras, waarom stel je hem op, ja omdat je back-up 10 x minder is (Kramer), maar zoals al aangegeven ga dan in dit soort wedstrijden 4-4-2 spelen. Nicolai kan helemaal niet uit de voeten op dat nep gras.
44 passes waarvan 35 goed 80%, vijf kopduels drie gewonnen, twee tackles één gewonnen, vier 1 op 1 duels twee gewonnen, twee voorzetten beide fout en drie doelpogingen.

Steven Berghuis: WZF: 6  Squawka: 62
Je staat tegen de zwakste linksback van Nederland Ard van Peppen, dan had je je meer moeten laten gelden. Daar had je veel dominanter in moeten zijn. Samen met Vilhena onder de 70% qua passing. Dat zegt niet alles maar wel een hoop.
72 passes waarvan 50 goed 69%, een tackle en verloren, vier 1 op 1 duels en 2 gewonnen, dertien voorzetten en 3 goed, tien corners en vier goed en vier doelpogingen met een goal.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

Een score van 300, wat gewoon hoog in de subtop is. Statistisch was het een redelijke pot vooral gezien het aantal kansen natuurlijk.

De top 3 beste:
1.Willem 2 thuis: 532 punten
2.AZ uit: 405 punten
3.FC Twente thuis: 343 punten

De top 3 slechtste:
1.hunnie thuis: -166 punten
2.Manchester City thuis: -126 punten
3.Napoli uit​​​: -108 punten

Weer een belangrijke week, ik denk zelfs als het twee keer helemaal niets wordt het weleens het einde kan betekenen van Gio, al zou ik ook nou niet zo snel kunnen roepen wie het stokje moet overnemen. Jean Paul van Gastel vind ik geen optie want die is ook medeverantwoordelijk als assistent met dit beleid.

En dat heel de week besloten trainer werpt ook zijn vruchten af. Zouden we eens kunnen gaan trainen op voorzetten en corners alstublieft
De voorzetten 29 stuks acht goed dat is 28%. Bij de corners halen we nog 50% acht van de zestien goed.

Ik ben als zielsgelukkig als we een puntje mee kunnen nemen uit de Oekraïne, maar vrees het ergste.

Привітання
Gegroet,
Bless,
@CorMteS2