Nooit meer Kramer:

Simpel, apathisch, statisch, geen techniek, die heb je echt niet meer nodig, hooguit als je 1-0 achterstaat met nog 10 minuten te gaan. Maar goed, hopelijk ziet Gio dat ook, maar ik betwijfel het, hij roemde hem zelfs in het Algemeen Dagblad. Ik begrijp dat je openlijk jouw eigen speler niet gaat afbranden, maar je kan toch gewoon zeggen, hij verloor teveel duels, we konden niet genoeg aansluiten. Want dat is wat ik heb gezien, maar misschien zie ik het wel verkeerd.

Maar het is weer een schande dat je na 1.53 met 1-0 achterstaat. Pereiro stond als Remi alleen op de wereld. Wil niet alles op Kramer afschuiven want er is altijd nog een trainer die hem opstelt. Maar als je de beste speler tegen City negeert (Amrabat) en je stelt wel Kramer op (die is leuk als je hem nodig hebt in een slotfase als je wat moet forceren zie Utrecht uit, Nec uit vorig seizoen) dan ben je zelf ook mede schuldig. En natuurlijk wil ik onze kampioenstrainer niet afvallen, maar soms begrijp ik zijn keuzes niet.

De eerste helft was het schoten op doel 4-1. Na de wedstrijd 4-5. Dat zegt veel, zo niet alles.
Waar ging het dan toch fout? De eerste 20 minuten, Feyenoord dacht rustig beginnen en dan langzaamaan psv onder druk zetten, zoals El Ahmadi het verwoorde bij Foxsports.
Helaas liep het iets anders. Wederom de eerste beste aanval, net als tegen City, die er na 1.53 in lag. We waren nog niet scherp in de eerste minuten. Er was daarna een hele grote kans op de gelijkmaker voor Toornstra, een prima vrije trap op de paal, daarna een grote kans voor Locadia, ook op de paal, en via Jones met een reflex geen goal.

Een botsing tussen de Jong en Berghuis kostte de Jong de wedstrijd. (Waarschijnlijk gebroken ribben) en een domme overtreding even daarna van Berghuis was de 2e gele, dus rood. Ik wil niet zeggen dat we verloren hebben door Kuipers, maar wel mede dankzij. Pereiro en Hendricks hebben samen wel 20 overtredingen gemaakt, niets, Haps krijgt een heupzwaai, valt tegen een psv’er geel, Toornstra 1e overtreding gelijk geel. Maar ja, Kuipers, net als die vrije trap in de 1e minuut in de aRENa, die nooit een vrije trap was, maar dit geheel terzijde.

Dus in de 2e helft, zonder Kramer, met Amrabat, is Psv niet meer gevaarlijk geweest en wij voetbalden alsof we tegen 10 speelde. Kansen genoeg, echter mistte Toornstra voor een open goal vanaf een meter of 4, en 2 wereldreddingen van Zoet, op Boëtius en Botteghin, betekende het eerste verlies in deze competitie. Hopelijk heeft de technische staf nu wel gezien dat je Amrabat niet meer op de bank kan zetten. Nu is dat tegen Nac geen probleem want je mist Berghuis dus daar kan Toornstra spelen, en dan Amrabat op het middenveld. Maar als iedereen weer fit is zal Gio toch keuzes moeten maken.De spelers individueel

De spelers individueel:

Brad Jones​, WZF: 6​​ Squawka: 1
Heeft niet veel fout gedaan, 4 ballen op de goal gehad. 3 gered 1 doelpunt. 22 voortzettingen 13 goed, en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Kevin Diks​, WZF: 6​​ Squawka: 14
Toch een van zijn betere wedstrijden tot nu toe. Blijft alleen de vraag waar was hij bij de aanval van Locadia bij de 1-0? Daarna Locadia niet echt meer gevaarlijk geweest behoudens zijn schot op de paal.
44 passes 35 goed, 3 kopduels alle gewonnen, 5 tackles 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren, 1 voorzet en niet op maat en 1 doelpoging.

Jan Arie van der Heijden, ​WZF: 6​​ Squawka: -3
Stond ook niet scherp vanaf het begin, echter na de1-0 niet meer in de problemen geweest. Maar ja de eerste minuten tellen ook mee.
39 passes 34 goed, 2 kopduels, beide gewonnen, 5 tackles 4 gewonnen, en een doelpoging.

Eric Botteghin​​, WZF: 7​​ Squawka: 34
Gelukkig herstelde hij zich van zijn hele slechte wedstrijd tegen City. Maar ja wat pech en een goede Jeroen Vloet zorgde ervoor dat hij dit keer niet scoorde in Eindhoven.
57 passes 42 goed, 9 kopduels 7 gewonnen, 4 tackles 2 gewonnen, twee 1 op 1 duels beide gewonnen, en 2 doelpogingen.

Ridgeciano Haps​, WZF: 6​​ Squawka: -4
Blij dat hij weer terug was, echter nog niet in topvorm.
22 passes 19 goed, 3 tackles 2 gewonnen, twee 1 op 1 duels beide verloren, en 1 voorzet en nog op maat ook.

Karim El Ahmadi​, WZF: 6​​ Squawka: 14
Zelfs Karim stond nog te slapen onze kapitein, maar ja, na de 1-0 een van de beste, verloor geen duel meer, en een van onze grootste aanjagers, maar ja toen was het al 1-0.
40 passes 34 goed, 1 kopduel en verloren, 4 tackles 3 gewonnen, 1 voorzet en op maat en 1 doelpoging.

Tonny Vilhena​​, WZF: 5​​ Squawka: 12
We kennen het verhaal van Samson die zijn haren eraf scheerde en daarna al zijn kracht kwijt was. Daar leek het bij Vilhena vandaag op. Geen haar meer en geen kracht meer. En die laatste vrije trap in de 92e minuut, die moet gewoon de 16 in. Vandaag een van de mindere.
27 passes 23 goed, 2 kopduels beide verloren, 0 tackles, 3 voorzetten 1 goed, en 1 doelpogingen.

Jens Toornstra​​, WZF: 6​​ Squawka: 11
Als hij buiten de Kuip had moeten scoren was het vandaag. Prachtige vrije trap tegen de paal en een levensgrote kans in de slotfase. 48 schoten op doel buitenshuis 0 doelpunten, die statistiek kwam even voorbij op fox. Had moeten scoren.
35 passes 27 goed, 1 kopduel en verloren, 5 tackles 2 gewonnen, twee 1 op 1 duels beide gewonnen, 8 voorzetten 2 goed, 4 corners 2 goed en 5 doelpogingen.

Steven Berghuis​, WZF: 4​​ Squawka: -36
Die 2e gele kaart was zo verschrikkelijk dom, ja dan krijg je gewoon een 4.
20 passes 16 goed, 1 kopduel en verloren, twee 1 op 1 duels een gewonnen, 4 voorzetten 2 op maat, 3 corners 2 op maat en 1 doelpoging.

Michiel Kramer​​, WZF: 4​​ Squawka: -16
Deed 2 x de aftrap goed nemen. Ik zeg wijselijk maar niets anders wordt het te negatief. Lees alle verslagen er maar op na in de landelijke pers. Compleet afgebrand. En Gio hem maar opstellen. Wie het weet waarom mag het zeggen.
12 passes 8 goed, 6 kopduels 1 gewonnen en 1 tackle en gewonnen.

Jean-Paul Boetius ​WZF: 7​​ Squawka: 28
Een van de betere vandaag. Enig minpuntje die vrije trap in de 92e minuut met Vilhena. Wat dachten ze daar te doen? Dartelde regelmatig door de verdediging van psv, echter zonder veel succes.
29 passes 25 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, zes 1 op 1 duels vijf gewonnen, 3 tackles 1 gewonnen, 2 voorzetten beide niet op maat en 2 doelpogingen.

Sofyan Amrabat​,WZF: 7​​ Squawka: 14
Viel wederom prima in, er moet toch een moment komen dat Gio niet meer om Amrabat heen kan.Wanneer zal dat moment zijn?
22 passes 15 goed, 3 kopduels alles gewonnen, 2 tackles 0 gewonnen, drie 1 op 1 duels 2 gewonnen, en 1 doelpoging.

De statistieken,

De voorzetten,

De corners,

De doelpogingen,

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

De score was niet hoog, ondanks de goede 2e helft. 52 volgens Squawka.

1. Willem 2 thuis: ​​532 punten
2. FC Twente thuis:​​343 punten
3. Heracles uit: ​​​291 punten
4. Excelsior uit: ​​​220 punten
5. Psv uit​​ ​ 52 punten
6. Manchester City thuis: ​-126 punten

Woensdag wacht weer een leuke pot voor de KNVB Beker, ADO, die het weekend wat leuker maakte door 2 punten af te pakken van hunnie. Als wij net zoveel kansen gaan missen als hunnie tegen ADO kan het weleens een zware wedstrijd worden, maar normaliter mag deze wedstrijd geen probleem zijn. Maar ja normaliter is bij Feyenoord dit seizoen even iets anders dan vorig seizoen. Al zal Toornstra vast wel gaan scoren, want in de Kuip lukt het iets beter dan uit. Hopelijk zal Toornstra er geen trauma van gaan krijgen. Ikzelf denk 3-1 tegen Ado in de Kuip, we gaan het weer zien.

Gegroet,
Bless,
@CorMteS2