De wedstrijd was niet eens zo slecht. Feyenoord speelde erg compact, gaf weinig weg en wat ze weggaven daar kon City niet veel mee doen. Zelfs Diks was niet aan het kloten. Alleen aanvallend was het vrij matig. Verdediging en middenveld stonden goed.

Het duurde zelfs tot de 88e minuut toen Renato Tapia iets te ver instapte, Haps niet kneep en Jones wel erg snel naar de grond ging, waardoor we alsnog verloren met 1-0. En we moeten ook niet te vroeg juichen. City speelde natuurlijk ook niet op een vol tempo, maar Feyenoord speelde het spelletje niet onaardig. Als je dit nou in de Nederlandse competitie ook zo speelt hoef je tot aan de winterstop geen punten meer te verspelen. En zelfs in de tweede helft was de beste kans toch echt voor Feyenoord na een mooie assist van Sam Larsson kreeg Steven Berghuis een megakans op de 0-1.

Uit de statistieken blijkt ook dat City maar vier keer op de goal van Feyenoord heeft geschoten en Feyenoord drie keer op de goal van City. Dat zijn andere statistieken dan bij de thuiswedstrijd tegen City. Toen werden we op alle vlakken overlopen. Ik weet dat het vloeken in de kerk is, maar het middenveld zo zonder Karim stond toch best aardig te ballen. Sofyan en Tonny waren aardig aan het bikkelen.

Hopelijk kan Feyenoord dit doortrekken, want als je zo gespeeld had tegen Nac en VVV had er niets aan de hand geweest. Maar ja, zie het als sex met een lelijke buurvrouw of sex met een heerlijk pornomodel, bij de een lever je half werk af en bij de ander ga je voor de volle 200% er tegenaan

De spelers beoordelingen:

Brad Jones WZF: 5 Whoscored: 6.10
Was de aanvoerder, maar maakte op mij toch een zenuwachtige indruk. Pakte ook niet veel klem. Gio wil hem dus toch niet wisselen na alle foutjes van de afgelopen weken.
32% voortzettingen goed, 15 van de 46.

Kevin Diks WZF: 6 Whoscored: 6.78
Speelde een degelijke wedstrijd, heb hem niet op een grote fout kunnen betrappen. Als het slecht is zeggen we het en als het prima is ook. Dit was dus een prima wedstrijd van Diks.
62% van de passes goed, 11 van de 18, en twee tackles gewonnen.

Sven van Beek WZF: 7 Whoscored: 6.81
Speelde een ijzersterke wedstrijd, was goed om te zien dat Sven weer voluit kan gaan. Goede verdedigend positiespel. Het zou zo maar kunnen dat dit centrum blijft staan voor een aantal wedstrijden. Het klikte met Tapia.
70% van de passes goed, 18 van de 25, en een tackle gewonnen.

Renato Tapia WZF: 6.5 Whoscored: 6.37
Op het instap momentje na speelde Tapia ook een prima wedstrijd, zelfs met een paar hele mooie crosspasses naar Berghuis. Zelfs de commentator op TV was onder de indruk. Zoals al gememoreerd bij Sven, dit zou wel eens het centrum voor de komende weken kunnen worden.
71% van de passes goed, 17 van de 24, een dribble gewonnen, en twee tackles gewonnen.

Ridgeciano Haps WZF: 6.5 Whoscored 6.84
Begon hij nog in het begin met blind die ballen weg te peren, naarmate het spel vorderde ging hij ook gewoon meer verdedigend opbouwend spelen. Had de buitenspelers waar hij tegenover stond aardig in bedwang.
61% van de passes goed, 14 van de 22, twee dribbels gewonnen en twee tackles gewonnen.

Sofyan Amrabat WZF: 7 Whoscored: 7.21
Heerlijk aan het buffelen zoals hij kan op dat middenveld, en op zijn tijd even een tikje uitdelen.
66% van de passes goed, 19 van de 28, vijf kopduels gewonnen, twee dribbels gewonnen en vier tackles gewonnen.

Tonny Vilhena WZF: 7 Whoscored: 6.28
Dit was bij vlagen weer de Tonny zoals we die kenden van het kampioensjaar. Net als Sofyan heerlijk aan het buffelen en uitdelen.
86% van de passes goed, 21 van de 24, twee tackles en 1 schot op doel.

Jens Toornstra WZF: 5 Whosored: 5.91
Jens zit nog steeds in een dip, samen met Boëtius de slechtste gisteren. Kwam niet verder dan wat passes en een kopduel.
56% van de passes goed, 14 van de 25, en een kopduel gewonnen.

Sam Larsson WZF 6.5 Whoscored: 6.28
Was in de eerste helft de betere, daarna in de tweede weinig meer van gezien.
67% van de passes goed, 19 van de 28, een kopduel gewonnen, en twee schoten beide niet op de goal.

Jean Paul Boëtius WZF: 5 Whoscored: 5.87
Samen met Toornstra de mindere, maar ja, moest in de spits acteren. Waar dat tegen AZ wel goed afliep was het tegen City vrij ondermaats.
61% van de passes goed, 9 van de 13, en een tackle gewonnen.

Steven Berghuis WZF: 6.5 Whoscored: 6.75
De beste aanvaller tegen City, had wel minimaal een keer moeten scoren.
57% van de passes goed, 10 van de 17, drie tackles gewonnen, en drie schoten waarvan twee op doel.

De statistieken:

De doelpogingen

De heatmap, waar werd het meeste gevoetbald:

Pictures and statistics courtesy of www.whoscored.com

De score van de wedstrijd tegen Manchester City was 6.40 wat dan toch een matige score is want ajax thuis was de score 6.37.

Top 3 goede wedstrijden
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60
Heracles uit: 7.27

Top 3 slechtste wedstrijden
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax thuis: 6.37

Na de matige resultaten van de afgelopen weken hebben de heren hopelijk hun lesje geleerd, en de les moet zijn dat ze ook tegen clubs in de Nederlandse competitie zo scherp moeten zijn als tegen Manchester City. Kampioen worden we niet meer, nog een potje in de Champions League en hopelijk kunnen we nog wat doen in de KNVB beker om het seizoen een beetje te redden.

Als straks iedereen weer fit is zal Gio weer harde keuzes moeten maken. Maar dat is voor na de winterstop. Nu nog acht wedstrijden tot aan de winterstop met zes voor de competitie, Groningen uit, Vitesse thuis, Utrecht uit, Heerenveen thuis, Sparta uit en op kerstavond Roda thuis, één voor de beker Heracles thuis en één voor de Champions League Napoli thuis. Lekker druk maandje.

En nu op naar Gruningen,

t Het mooi west,
Bless,
@CorMteS2