Een keer! Een keer schieten die limbo’s op de goal en die vliegt er nog in ook. Ja Jones stond weer te kutten, maar de grootste fout ligt toch echt bij Gio. Je brengt Diks in, hij begaat twee overtredingen en geeft een corner weg en uit die corner valt de goal. Wat gebeurde er? Op het moment dat Diks erin komt zegt trainer Stein tegen zijn spelers alles over links, Haps heeft geen tegenstander meer gezien omdat alles over Diks zijn kant werd gespeeld. Deze nederlaag kun je op het conto van Gio schuiven. Ja we misten een aantal opgelegde kansen en de keeper van VVV speelde de wedstrijd van zijn leven, maar door de wissel geef je het echt nog weg. Voordat jullie gaan blèren, Nieuwkoop moest gewisseld worden i.v.m. kramp, hij had nooit Diks mogen brengen. Hij had Tapia kunnen brengen en van Beek naar rechtsback, of Amrabat, maar hij had nooit en te never Diks mogen brengen. Dat is dit seizoen de zwakste schakel.

Om nog enigszins niet 100% alle schuld bij Diks neer te leggen, als Vilhena die kans gewoon benut, en als Boetius en Berghuis gewoon een fatsoenlijke voorzet kunnen afleveren, maar ja als telt niet. En ja VVV parkeerde geen bus in het strafschopgebied maar een heuse dubbeldekker, maar als je dan nog zoveel mogelijkheden creëert moet je ze wel gaan benutten.

Waarom knijpt Larsson iedere keer naar binnen i.p.v. buitenom te gaan? Dan moet Haps wel in al die gaten duiken. Dat gebeurde veel te weinig.

De eerste helft werd er weer met het tempo van een bierelftal gespeeld, met maar een schot op doel van Feyenoord, die kunnen we wel overslaan. De tweede helft lag het tempo veel hoger, gelijk druk zetten, kansen creëren, maar ja de keeper lag constant in de weg. Qua statistieken speelde je een redelijk goede wedstrijd, maar zoals iemand ooit riep, scorebord journalistiek. Met statistieken win je geen wedstrijd. Met Diks ook niet maar dat geheel terzijde.
Even wat herhalingen gekeken, maar Boetius liep wat te laat naar zijn man toe om dat schot te blokken. Dat die goal viel was meer geluk dan wijsheid, maar toch, Boetius stond weer eens te slapen en was daardoor te laat. Wat ook de bottleneck was zijn de voorzetten in totaal hebben we er 39 gegeven en maar zes van die 39 waren op maat.
En degene die dat het slechts deed was Berghuis met achttien voorzetten en maar vier goed.

Brad Jones WZF: 4 whoscored: 5.71
Een bal, een bal had je maar tegen hoeven houden. Jammer voor de Vermeer haters maar die moet er echt weer in. Jones zijn verschil met vorig seizoen is veel te groot.
74% van de voortzettingen goed.

Bart Nieuwkoop WZF: 6 whoscored: 7.10
weinig op aan te merken, moest eruit omdat hij tegen kramp aanzat. en hoe dat eindigde weten we inmiddels.
84% van de passes goed, een dribbel gewonnen en drie tackles gewonnen.

Sven van Beek WZF: 6 whoscored: 6.84
verdedigend niets op aan te merken, blij dat hij weer terug is.
85% van de passes goed, drie kopduels gewonnen, een tackle gewonnen en een schot op doel.

Jeremiah St. Juste WZF: 7 whoscored: 7.44
een van de betere tegen vvv in de verdediging.
95% van de passes goed, vier kopduels gewonnen, een dribbel gewonnen en vier tackles gewonnen en twee schoten op doel.

Ridgeciano Haps WZF: 6 whoscored: 6.96
zoals de hele verdediging niet in gevaar is geweest, is ook Haps niet in gevaar geweest, vond hem alleen te weinig doen met de ruimte die Larsson hem bood als die naar binnen draaide.
90% van de passes goed, een kopduel gewonnen, drie dribbels gewonnen en een schot op doel.

Karim El Ahmadi WZF: 6 whoscored: 6.53
Ook ik treed in herhalingen. Maar Karim is geen leider. Hij is geen Dirk die anderen in en naast het veld ondersteunt en support. Hij is de aanjager van de ploeg maar niet de leider.
89% van de passes goed, twee tackles gewonnen en een schot op doel.

Jens Toornstra WZF: 5 whoscored: 6.69
Ook dit roep ik al weken, Toornstra heeft een mega vormcrisis. Ben blij dat Willem van Hanegem het nu ook aankaart.
86% van de passes goed, en een kopduel gewonnen.

Tonny Vilhena WZF: 6 whoscored: 7.38
Begon de wedstrijd gewoon kut met irritante foute hakjes die alleen maar balverlies opleverde maar daarna verbeterde hij zich wel. Had alleen die megakans moeten benutten.
87% van de passes goed, drie kopduels gewonnen, drie dribbels gewonnen, twee tackles gewonnen en een schot op doel.

Steven Berghuis WZF: 5 whoscored: 7.17
Maar liefst achttien voorzetten leverde hij af waarvan er wel vier goed waren. En dan als het publiek fluit na de zoveelste kut bal, arrogant zijn duimpje opsteken. Daar maak je geen vrienden mee in Rotterdam Zuid.
86% van de passes goed, een kopduel gewonnen, twee dribbels gewonnen en van de vier schoten richting doel is er geeneen op de goal geweest.

Nicolai Jorgensen WZF: 6 whoscored: 7.46
Hij scoorde weer eens, maar gaat te vaak uit de punt weg om die bal op te halen. Ook als het niet loopt Nicolai moet je de bal niet op komen halen. Je bent spits geen nummer tien.
84% van de passes goed, een kopduel gewonnen, een dribbel gewonnen en een tackle gewonnen. twee schoten op doel waarvan een goal.

Sam Larsson WZF: 7 whoscored: 7.57
Ook een van de betere alleen om een of andere manier lukte de samenwerking niet zo goed met Haps. Individueel was hij een van de betere. Maar hij kan natuurlijk nog veel beter. Zoals die vrije trap recht voor de goal, dat was weer eerste ring bukken. Jammer ik heb ze hem op moeilijkere plekken wel zien scoren.
79% van de passes goed, vier dribbels gewonnen, een tackle gewonnen en twee schoten op doel.

De statistieken:

schoten op doel als je dat ziet weet je dat VVV er echt niets van gebakken heeft. Maar ja ze nemen wel een punt mee uit de Kuip.

Pictures and statistics courtesy of www.whoscored.com

De score van de wedstrijd tegen VVV was 6.78 wat een middelmatige score is.

Top 3 goede wedstrijden
AZ uit 7.78
Willem 2 thuis 7.60
Heracles uit 7.27

Top 3 slechtste wedstrijden
Manchester City thuis 6.07
Napoli uit 6.17
ajax thuis 6.37

Hoe nu verder? Ik durf het echt niet te zeggen, wat ik wel hoop is dat we tegen City en Groningen ook niet de bietenbak op gaan. We spelen op dit moment echt zwaar onder de maat en dan naar City uit, op dit moment met verve de best voetballende ploeg in Europa. Ik win zelden een weddenschap als ik met Feyenoord gok. Misschien nu maar inzetten op meer dan vijf goals van City. hopen dat het dan stokt bij 3-0. En daarna Groningen uit. dat wordt ook weer een loodzware opgave. Als het tegenzit sta je na komende week in het rechter rijtje. Nee ik ben bang dat we voorlopig nog niet het Feyenoord van het begin van het seizoen te zien krijgen. Na de winterstop? Als iedereen weer fit is?

Kind regards,
Bless,
@CorMteS2