Op terugspelen naar Brad Jones zou een boete moeten staan.

Vijftien minuten speelde Feyenoord weergaloos met een prima goal na een fantastische aanval over vele schijven. Nicolai Jørgensen maakte het prima af, na goed voorbereidend werk van Sofyan Amrabat en Sam Larsson.

Ik ging er eens goed voor zitten, maar kwam daarna bedrogen uit, net als alle toeschouwers in de Kuip. Waar ging het dan fout zou je zeggen? Ja, goeie vraag, volgende vraag. Ging Vitesse beter spelen? Nee, ze hebben maar twee keer in 90 minuten op de goal van Brad Jones geschoten.
Ik zou zeggen dat het fout ging bij de opbouw. De bal terugspelen op Jones heeft geen zin want die vindt zelden een medespeler met een lange bal. Iedere ingooi en een pass vooruit van Miquel Nelom was ook balverlies. Verdedigend deed hij het dit keer best aardig tegen Vitesse, maar opbouwend was het zeer matig, en dan hebben we gelijk de oorzaak te pakken waarom Sam Larsson niet zo goed speelde, als Nelom opkwam liep hij de looplijnen dicht van Larsson, die daardoor gedwongen werd om iedere keer weer te kappen en naar binnen te draaien. Nou geloof mij dat is heel makkelijk te verdedigen, en als Nelom dan eens goed doorkwam, u voelt hem al aankomen, hij heeft geen enkele voorzet afgeleverd.
Dat het billenknijpen bleef tot het laatste fluitsignaal van Polleke van Boekel, lag ook aan Feyenoord zelf. Genoeg kansen gehad, maar Remko Pasveer stond aardig te keepen. Onze voorhoede schoot maar liefst acht keer op de goal, en alleen Nicolai wist er eentje te scoren. Als dat gemiddelde nou ook nog iets omhoog gaat hoeven we niet zo lang in spanning te zitten.

picture via squawka.com

Over de pingels hoeven we het niet te hebben, zowel Vitesse als Feyenoord hadden recht op een penalty.
Minpunt van de avond was in eerste instantie toch wel het uitvallen van Karim el Ahmadi, gelukkig blijkt alles mee te vallen, en zal hij wel Napoli missen, maar die wedstrijd is sowieso om des keizers baard. De Champions League heeft ons 25 miljoen opgeleverd en een paar leuke stedentrips voor de supporters, maar voor de rest maar snel vergeten. Denk dat sowieso, welke Nederlandse club ook, in de voorrondes voorlopig zullen worden uitgeschakeld.

De spelersbeoordelingen:

Brad Jones wzf: 6 whoscored: 7.51
Voor de tweede keer op rij de 0 gehouden, maar die terugspeelballen en het uittrappen zijn echt van het niveau bal op het dak bierelftal.
48% van de voortzettingen goed, 16 van de 33.

Miquel Nelom wzf: 6 whoscored: 7.11
Zoals al eerder aangegeven verdedigend niet eens zo slecht, maar aanvallend schoot hij erg tekort. Maar ja tot aan de winterstop moeten we met hem door, ik hoor ook niemand over een linksback in de O19. Dus maar wachten tot na de winterstop en ons zo min mogelijk ergeren.
76% van de passes goed, 38 van de 50, een overtreding gemaakt.

Renato Tapia wzf: 8 whoscored: 8.13
Voor mij en ook voor de analisten van whoscored.com de MOTM. Dit was de beste wedstrijd in al die jaren dat hij reeds bij ons is. Werd even tricky toen hij zonder rugdekking een pirouette ging doen maar dat liep goed af. Speelde met overtuiging en als hij mee opkwam leed hij geen balverlies, dat is ook wel eens anders geweest.
78% van de passes goed, 39 van de 50. Een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, drie dribbels gewonnen en drie tackles gewonnen.

Sven van Beek wzf: 7 whoscored: 6.99
Wederom een redelijk goede wedstrijd van Sven, opbouwend zou het wat beter mogen, maar verdedigend weinig weggeven, stapte zelfs twee man buitenspel bij een balverlies actie door andere spelers op het middenveld. Was een slimme actie.
86% van de passes goed, 39 van de 45. Een kopduel gewonnen en twee tackles gewonnen.

Bart Nieuwkoop wzf: 7 whoscored: 7.70
Het liep weer redelijk met Bart zijn opbouwende kwaliteiten en de drang om over Berghuis heen te gaan. Verdedigend hoefde hij weinig op te knappen. Vitesse was niet zo vaak gevaarlijk.
85% van de passes goed, 51 van de 60. Een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, drie tackles gewonnen en twee voorzetten waarvan een goed.

Tonny Vilhena wzf: 6 whoscored 5.93
Als Jens Toornstra zijn vorm nog terug gaat krijgen zou het zomaar Tonny’s plekje kunnen kosten, nu Amrabat zo aardig staat te voetballen, en aanvallend benut Tonny te weinig kansen of maakt rond het penaltygebied net de verkeerde keuzes.
86% van de passes goed, 32 van de 37. Een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt en een schot op doel.

Karim El Ahmadi wzf: 6 whoscored: 6.77
Niet de beste wedstrijd van Karim, maar ook als hij wat minder speelt legt ie genoeg werkethiek op het veld voor het team.
88% van de passes goed, 38 van de 43. Een kopduel gewonnen, drie overtredingen gemaakt en twee tackles gewonnen.

Safyan Amrabat wzf: 7 whoscored: 7.12
Een van de betere wedstrijden van Sofyan, en hij leverde de mooie assist op Nicolai bij de 0-1 en redde ook nog op een eventuele kans voor Vitesse door zich vol ertussen te gooien met als gevolg een flinke botsing tussen hem en Brad.
85% van de passes goed, 52 van de 61. Drie kopduels gewonnen, twee overtredingen gemaakt, drie voorzetten nul goed en een schot op doel.

Sam Larsson wzf: 6 whoscored: 7.63
Werd dus een beetje in de weg gelopen door Nelom, maar kon toch nog zijn meerwaarde hebben aanvallend, had wel, net als vorige week toen hij ook de kansen mistte, moeten scoren maar al zijn pogingen eindigde bij de keeper.
75% van de passes goed, 30 van de 40. Een dribbel gewonnen, twee tackles gewonnen, twee voorzetten en beide niet op maat, en drie schoten op doel.

Nicolai Jørgensen wzf: 7 whoscored: 7.69
Vier goals in vier wedstrijden, Nicolai komt weer in vorm. En daar genieten wij van, als nou de rest zich daaraan optrekt, en straks iedereen weer fris en fruitig is, kan het nog een leuke tweede seizoenshelft worden. Wat kan hij een bal vasthouden zeg zodat het middenveld kan aansluiten.
79% van de passing goed, 31 van de 39. Een kopduel gewonnen, een overtreding gemaakt, een voorzet die ook nog goed aankwam, en vier schoten op doel met een goal.

Steven Berghuis wzf: 7 whoscored: 7.29
Is echt de man in vorm, kan alleen nog wat beter in de voorzet en de eindpass.
81% van de passes goed, 49 van de 60. Drie dribbels gewonnen, vijf voorzetten waarvan twee op maat en een schot op doel.

de statistieken


analysis & pictures courtesy of whoscored.com

De score van de wedstrijd tegen Vitesse was 7.09 wat dan toch best een aardige score is ondanks dat we niet echt hebben kunnen genieten behoudens de eerste vijftien minuten.

Top 3 goede wedstrijden
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60
Heracles uit: 7.27

Top 3 slechtste wedstrijden
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax thuis: 6.37

Gelukkig nu de laatste wedstrijd in de Champions League, we kunnen wel concluderen dat het ons te veel punten in de competitie heeft gekost, misschien toch onbewust in de hoofdjes gaan zitten bij de spelers. Na Napoli mogen we naar Utrecht uit. Dat is ook geen pretje. Voor beide wedstrijden een gelijkspel ben ik tevree, al mag je verliezen van Napoli en dan winnen van Utrecht. Dat zou nog beter zijn.

Voor de wedstrijd tegen Utrecht zoeken we nog een analyticus. Ik ben niet in de mogelijkheid om de wedstrijd te bekijken. En op basis van een samenvatting en statistieken is het lastig een analyse te maken. Dus meldt u aan, via Facebook, Twitter of via de reactie button onder het artikel.

Arrivederci,
Bless,
@CorMteS2