Tylerr Malacia #nooitmeerNelom

Jeremiah St. Juste zorgde met zijn doelpunt in blessuretijd voor een groot feest in De Kuip. Zo simpel is het. De eerste serie van vier wedstrijden was echt zwaar ruk in de Champions League. De vijfde bogen we het hoofd pas in de 86e minuut, maar nu sloegen wij eens toe in de blessuretijd en wel de 92e minuut.

Na anderhalve minuut nam Napoli de leiding, waar hadden we dat nou eerder meegemaakt? Wat is dat toch? Nou stond Jørgensen weer niet op te letten. De verrassende keuze van Gio voor Vermeer betaalde zich later wel uit. Kenneth moest vier keer handelend optreden en heeft er maar één doorgelaten, en dat was alleen die goal in de tweede speelminuut.

Naast Vermeer stond er nog een verrassende naam in ons team. De achttienjarige verdediger Tyrell Malacia maakte als linksback zijn debuut omdat Nelom geblesseerd is geraakt. De éé zijn dood is de ander zijn brood. En wat mij betreft mag Malacia blijven staan. Het was heus niet allemaal goed wat hij deed, maar slechter dan Nelom zal het toch niet kunnen?

Napoli was zeker het eerste half uur de baas in De Kuip, maar dat veranderde toen Nicolai Jørgensen vanuit het niets ineens de gelijkmaker binnen kopte na een afgemeten voorzet van Steven Berghuis. Dat was verders ook het enige wat hij goed deed, het was behoudens deze strakke voorzet op maat niet veel met Steven. Deze treffer gaf ons weer wat hoop.

Na de pauze waarin de spelers van Napoli waarschijnlijk te horen kregen dat er niks meer te halen viel, omdat Manchester City ook achter stond tegen Shakhtar, hebben ze eigenlijk geen aanvallende drang meer naar voren gehad. En de laatste tien minuten speelden we ook nog maar met tien omdat Vilhena een tweede gele kaart kreeg in de 83e minuut.

Daarna was er nog wat leuks met het Tifoteam wat waarschijnlijk nog een boete opleverde van de Uefa maar Fuck That, het was prachtig om te zien. Dat kan best van die 25 miljoen af die we hebben binnen geharkt.

Op dat moment kwam de directie in beeld met een gepassioneerd kijkende nieuwe directeur Jan de Jonge en een hoofdschuddende zuurpruim Martin van Geel. Dit was nog niet zo’n memorabele avond als tegen Juventus of Olympique Marseille, maar het kwam wel in de buurt.

de samenvatting van Ziggo sport
https://youtu.be/U500zI-Lpvw

De spelersbeoordelingen:

Kenneth Vermeer wzf: 7 whoscored: 7.41
Ik vond dat met Kenneth de verdediging ook wat rustiger oogde. Maar ja Brad keept zondag weer volgens Gio dus Kenneth moet maar afwachten tot wanneer hij de kans weer krijgt.
54% van de voortzettingen goed. 19 van de 35, drie saves.

Tyrell Malacia wzf: 7 whoscored: 6.79
Wat een verademing. En tuurlijk mag je nog fouten maken op die leeftijd, maar de fouten die hij maakte probeerde hij nog te corrigeren. Speelde onbevangen. Mag van mij voorlopig blijven staan.
64% van de passes goed. 22 van de 34, een kopduel gewonnen, drie overtredingen, een dribbel, twee tackles en drie voorzetten en één op maat.

Renato Tapia wzf: 8 whoscored: 6.99
Wederom voor mij de MOTM, alleen dit keer niet voor whoscored. Hij stond echt prima te spelen. Paar mooie lange crosspasses ertussen, mooie acties met wegdraaien van de tegenstander. Succes Gio als straks iedereen weer fit is met keuzes maken.
89% van de passes goed. 33 van de 37, een dribbel gewonnen en twee tackles.

Sven van Beek wzf: 7 whoscored: 6.26
Voor de derde week op rij dat ik denk ik zeg, wat een goed centraal duo Sven en Renato. Alleen geklopt bij een standaardsituatie maar in mijn beleving stond Jørgensen daar niet goed op te letten. Maar in gewoon lopende aanvallen van Napoli niet in de problemen geweest.
81% van de passes goed. 31 van de 37, twee kopduels gewonnen en een overtreding gemaakt.

Bart Nieuwkoop wzf: 7 whoscored: 6.81
Was vertieft en moest na 76 minuten gewisseld worden omdat ie helemaal op was. Maar heeft daarvoor bergen werk verzet aan die rechterkant. Jammer dat Berghuis een mindere wedstrijd speelde, daarom viel het aanvallende gedeelte van Bart niet zo op.
57% van de passes goed. 11 van de 19, een kopduel gewonnen, drie overtredingen gemaakt, twee tackles en een voorzet maar niet op maat.

Tonny Vilhena wzf: 7 whoscored: 5.39
Vond Tonny vooral nuttig voetballen op het middenveld. Weinig balverlies lekker scherp, helaas met een rode kaart erbij, maar ja dat was gelukkig pas in de 83e minuut. Al dacht ik gisteren wel van oops daar gaat je gelijkspel. Nou dat klopte want we wonnen nog, maar ik dacht juist het tegenovergestelde.
75% van de passes goed. 14 van de 32, twee kopduels gewonnen, twee overtredingen, een tackle en een voorzet niet op maat.

Sofyan Amrabat wzf: 7 whoscored: 6.41
Voetbalt mee alsof hij al een jaartje of drie bij Feyenoord speelt. Echt ongelofelijk. Een bikkel tegen Napoli op het middenveld.
92% van de passes goed. 41 van de 50, een kopduel gewonnen, twee overtredingen gemaakt, een tackle drie voorzetten en een op maat.

Jens Toornstra wzf: 6 whoscored: 7.50
Voor mij weer de minste. Waar is toch de Jens van vorig seizoen?
63% van de passes goed. 19 van de 26 goed, een overtreding en vier tackles, drie schoten geen enkele op goal.

Jean Paul Boetius wzf: 7 whoscored: 7.65
Verassende keuze van Gio om JePe een basisplaats te geven, maar eerlijk is eerlijk eindelijk weer eens een goede wedstrijd van Jean Paul. Goede assist op St Juste bij de corner.
79% van de passes goed. 21 van de 38 goed, twee overtredingen, drie dribbels gewonnen, vijf tackles, drie schoten waarvan geen enkele op de goal en vier voorzetten waarvan een op maat.

Nicolai Jørgensen wzf: 7 whoscored: 7.83
Perfect kopbal na een perfecte voorzet van Berghuis. We kunnen wel stellen dat de vorm bij Nicolai weer terug is. vijf wedstrijden op rij vijf goals.
60% van de passes goed. 16 van de 28 goed, een overtreding, een dribbel gewonnen, drie schoten, twee op goal waarvan een goal.

Steven Berghuis wzf: 6.5 whoscored: 7.22
Prachtige assist bij de goal maar ook dat schot op doel wat niet eens de achterlijn haalde. Was wat wisselvallig maar weer een assist.
62% van de passes goed. 20 van de 35 goed, twee overtredingen , drie tackles, twee schoten beide niet op goal en vijf voorzetten waarvan twee op maat.

Maar drie schoten op goal maar wel twee goals.

picture by squawka.com

De verdere statistieken:

De score van deze wedstrijd was met 6.91 een middenmoot wedstrijd, maar voor de Feyenoorders toch een top wedstrijd.

Top 3 goede wedstrijden:
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60
Heracles uit: 7.27

Top 3 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax thuis: 6.37

Voorlopig was dit de laatste Champions League wedstrijd van Feyenoord, hopelijk halen we dit jaar nog Europees voetbal maar dan zullen we minimaal twee voorrondes moeten spelen. Dus of we weer poulefases gaan spelen durf ik nog niet hardop te zeggen.

Zondag naar Utrecht, altijd lastig, maar met deze boost moet een kleine overwinning toch wel lukken. Gaan we de weg naar boven echt inzetten?

Voor de wedstrijd tegen Utrecht zoeken we nog een analyticus. Ik ben niet in de mogelijkheid om de wedstrijd te bekijken. En op basis van een samenvatting en statistieken is het lastig een analyse te maken. Dus meldt u aan, via Facebook, Twitter of via de reactie button onder het artikel.

áchtelíjke Gládióól
Bless
@CorMteS2