Een hele zwakke eerste helft, een betere 2e, veel pech, slechte wissels door Gio, en een matige scheidsrechter zorgden ervoor dat Feyenoord weer niet kon winnen in de Kuip.

Hoe kun je één van de mindere spelers van de laatste weken, en vooral de slechtste tegen PEC, laten staan na 45 minuten, en als je dan wisselt in de 60e minuut en laat je hem dan nog staan, en dan bij de laatste alles of niets wissel je pinchhitter laat zitten, en één van je betere spelers naar de kant haalt, dan ben je zeker medeschuldig aan het resultaat.

Heeft vorig jaar zoveel verbloemd? Waarom laat je Toornstra staan? De rechtsback had al geel op zak, dan zet je daar een snelle speller zoals Boëtius op, Jørgensen in de spits en Larsson op de plek van Toornstra. En bij die laatste wissel geen Kramer brengen, maar de redder des vaderlands Bilal. Nou, niet dat Kramer het verschil kan maken in 90 minuten, maar als pinchhitter voorin met Nicolai rond hem heen, is hij zeer bruikbaar.

In de eerste helft was het zeer matig, tempootje of 2 te laag, en waren de beste kansen voor PEC. In de 2e helft werd dat een beetje hersteld maar al met al creëerden we veel te weinig mogelijkheden. Ik denk dat we met het vertrek van Elia en vooral Dirk iets te veel aan mentaliteit hebben ingeleverd. Zoals ik al eerder memoreerde in andere analyses, El Ahmadi is een hele goede speler, maar geen natuurlijke leider die spelers op zijn plek zet.

Na het uitvallen van Tapia, liet Sven van Beek weer zien dat hij aardig op de weg terug is. Gio moet nu echt keuzes gaan maken. Amrabat is een prima voetballer maar niet als rechtsback. Dus moet je op het middenveld iemand slachtofferen. Vilhena of Toornstra of allebei. Ik zou zeggen allebei. De komende 3 wedstrijden zou dit mijn basis zijn. Jones, Nieuwkoop, van Beek, St Juste, Haps, Amrabat, El Ahmadi, Larsson, Boëtius, Jørgensen en Berghuis.

De cijfers dan maar, in een iets andere setting dan normaal, maar dat komt omdat ik dinsdagavond pas weer thuiskom en de app van Squawka geeft het anders weer dan de data van de website:

Brad Jones: WZF: 6 – Squawka: 53
Wederom de 0 alleen konden ze voorin de goals niet maken Heeft maar 3 schoten op doel gehad en alle 3 gestopt.
81% van de voortzettingen goed en 2 kopduels aangegaan en gewonnen.

Sofyan Amrabat : WZF: 5 – Squawka: -13
Deze wedstrijd toonde volledig aan dat Sofyan geen rechtsback is, dus moet Gio keuzes gaan maken op het middenveld. Op het middenveld van veel meer waarde als rechtsback.
78% van de passing goed, 2 kopduels en gewonnen, 3 tackles 1 gewonnen, vier 1 op 1 duels en een gewonnen, en 6 voorzetten waarvan 2 goed.

Sven van Beek: WZF: 6 – Squawka: 34
Het was geer goed om Sven in het hart van de verdediging te zien. Weer fit na zo lang blessureleed en we hebben hem keihard nodig met alle geblesseerden. Speelde een redelijke wedstrijd.
86% van de passing goed, 3 tackles 1 goed, een 1 op 1 duel en gewonnen, en een doelpoging.

Jeremiah St. Juste: WZF: 6 – Squawka: 49
Verdedigend stond het allemaal wel redelijk, de kansjes die er waren kwamen doordat Vilhena zijn man liet weglopen. Jeremiah greep een aantal keer goed in met strakke slidings.
86% van de passing goed, 2 kopduels beide gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Ridgeciano Haps: WZF: 7 – Squawka: 52
De bal langs de ene kant van de speler en de pirouette langs de andere kant en in balbezit blijven na die actie waren het hoogtepunt van de avond, tezamen met de terugkeer van Nicolai, al vind ik aanvallend de tandem Haps – Boetius beter dan de tandem Haps – Larsson, maar die moeten misschien nog aan elkaar wennen. Verdedigend 1 x in de problemen geweest. Maar ja, we weten al dat het niet aan de verdediging lag dat we punten verspeelden tegen PEC.
87% van de passing goed, 8 kopduels en 5 gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, en vijf 1 op 1 duels en 4 gewonnen.

Karim El Ahmadi: WZF: 6 – Squawka: 17
Zoals al eerder vermeld, goede speler maar geen natuurlijke leider, desalniettemin verzaakt Karim zelden, maar kon het grote verschil ook niet maken.
94% van de passing goed, 1 kopduel en gewonnen en geen tackles, een 1 op 1 duel en gewonnen, 1 voorzet niet op maat en 1 doelpoging.

Tonny Vilhena: WZF: 5 – Squawka: -6
Als Tonny van buiten de 16 schoten op het doel gaat afleveren betekent het meestal 2e ring bukken, een Tonny niet in vorm is een ergernis factor op het veld, dan wilt hij het compenseren maar dan wordt het alleen maar erger.
92% van de passing goed, 2 kopduels beide verloren, 3 tackles 2 verloren, een 1 op 1 duel en verloren en 1 schot op doel.

Jens Toornstra : WZF: 4 – Squawka: 13
Jens was voor mij de slechtste Feyenoorder tegen PEC. Hij worstelt al weken met zijn vorm en vele twittervolgers waren het met mij eens. Een Jens in vorm is van absolute meerwaarde, maar een Jens uit vorm loopt zichzelf alleen maar in de weg. Maar de trainer ziet dat blijkbaar anders. En hij beslist tenslotte. En het ergste waar ik me het meest aan ergerde was die vrije trap in blessuretijd op zo’n plek en dan tegen de muur aan knallen.
76% van de passing goed, 1 kopduel en verloren, en 2 voorzetten en niet op maat en 6 kansen verprutst.

Sam Larsson: WZF: 6 – Squawka: 7
Voetballen kan hij, maar gisteren ook net niet de juiste vorm, het was allemaal net niet, maar dat gold haast voor het hele team.
Maar 65% van de passing goed, 3 kopduels 1 gewonnen, 1 tackle en verloren, 3 een op een duels 2 gewonnen, 6 voorzetten geen enkele op maat en 3 doelpogingen.

Jean Paul Boëtius: WZF: 5 – Squawka: -4
Het trucje om hem in de spits te zetten lukte tegen AZ maar tegen Pec Zwolle, wat zwaar verdedigde, had hij geen enkele meerwaarde. Mocht na 59 minuten gaan douchen, maar had nog van waarde kunnen zijn op links maar dat had ik al uitgelegd.
78% van de passes goed, 2 kopduels 0 gewonnen, 1 tackle en verloren, een 1 op 1 duel en verloren, 2 voorzetten en beide niet op maat, en een uur als spits zonder ook maar een schot op doel.

Nicolai Jørgensen: WZF: 6 – Squawka: 12
We kunnen weer wat hoop putten uit het feit dat Nicolai weer fit is. Was het dichtste bij een goal door de paal te raken nadat Boer er nog met de hand had aangezeten. Nadat hij was ingevallen ging Feyenoord wel beter spelen, dat geeft wat hoop want de komende 2 wedstrijden hebben we Nicolai keihard nodig.
75% van de passes goed, 3 kopduels 2 gewonnen en 3 doelpogingen.

Steven Berghuis: WZF: 5 – Squawka: -1
De ene week fenomenaal, de andere week weer ondermaats, dat typeert een grillige voetballer zoals Berghuis is. Hopen dat hij wat kan laten zien de komende 2 wedstrijden waar het echt om gaat.
66% van de passes goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 3 tackles alle 3 verloren, vier een op een duels en alle 4 gewonnen, 10 voorzetten 1 op maat en 2 doelpogingen.

De statistieken:

De doelpogingen:

De corners/voorzetten:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

Een score van 204, matige middenmoot.

De top 3 beste:
1. Willem 2 thuis: ​​ ​​    532 punten
2. AZ uit:                       405 punten
3. FC Twente thuis: ​​ ​​343 punten

De top 3 slechtste:
1. Manchester City thuis: ​ ​-126 punten
2. Napoli uit​​​:                           -108 punten
3. Nac thuis: ​​​                                58 punten

Feyenoord heeft gewoon de grootste moeite tegen ploegen die zich ingraven. Al moeten we ook eerlijk zijn, van die 6 kansen van Toornstra had er gewoon een in gemoeten.

Deze komende 2 wedstrijden tegen Shaktar en hunnie zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Al vrees ik met grote vrezen tegen Shaktar want daar lopen een stel Brazilianen voorin dus dan zullen ze bij ons achterin top moeten zijn. Ik hoop op een gelijkspel voor de Champions League en een overwinning tegen hunnie, maar ik denk dat we weer gaan verliezen in de Champions League en tegen hunnie wil ik geen eens een voorspelling doen.

Maar het seizoen kan binnen een week al weer over zijn, tussenjaar 388 of zo. We gaan het weer beleven, dinsdag mag ik weer naar de mooiste der mooiste, en oh ja, voor de azijnzeikerds, bij 0-3 bij rust, toedeledoki.

Shalom,
Bless,
@CorMteS2