Wederom 3-1 tegen Heracles, alleen die op 14 mei had wat meer impact.

Terwijl Dirk in de kampioenswedstrijd scoorde binnen 47 seconden, duurde het nu iets langer. Zeven minuten. Dylan Vente liet slim een voorzet van Tonny Vilhena lopen voor Steven Berghuis, die deze kans niet miste.

Feyenoord speelde de eerste 23 minuten uitstekend voetbal, echter was de stand inmiddels 2-1 geworden doordat Sven van Beek weer eens een goal scoorde, dit keer uit een afgeslagen corner, maar ook omdat Jean Paul Boëtius niet op stond te letten even later en Tim Breukers een perfecte voorzet in één beweging achter Brad Jones schoot. Toen stond het ineens 2-1.

Bij Heracles was het vertrouwen daarmee helemaal weer terug en Feyenoord mocht Brad Jones bedanken dat de gelijkmaker uitbleef. De Australische keeper redde bij pogingen van Kristoffer Peterson en wederom Tim Breukers. Berghuis kreeg ook nog een paar mogelijkheden, en wat afstandsschoten die het doel niet haalden was het enige wat Feyenoord er nog tegenover kon zetten. Die periode was Heracles de baas in de Kuip.

Na de thee, en een broodje kroket voor Michiel Kramer (de volgende soap in de Kuip), duurde het wel erg lang voordat Feyenoord het duel kon beslissen. Vooral Dylan Vente miste wat mogelijkheden. De 3-1 viel vier minuten voor tijd alsnog. Na een duel tussen Sebastian Jakubiak en Jean-Paul Boëtius oordeelde de videoscheidsrechter (Bjorn Kuipers) dat Feyenoord recht had op een strafschop. Steven Berghuis maakte van elf meter geen fout, waardoor Feyenoord door kon gaan naar de kwartfinales.

https://youtu.be/fUuWlqgZss4

Ik ga er geeneens woorden aan vuil maken, aan het broodje kroket van Kramer. Is het professioneel? Nee. Is het begrijpelijk? Ja, hij is inmiddels derde keus als spits. Een boete en schorsing vind ik wat overdreven, maar er zal best veelvuldig over nagepraat op de diverse tv-programma’s. Ja, ik durf wel te zeggen dat meneer een mentaliteitsprobleem heeft, misschien is het inderdaad maar beter dat hij vertrekt in de winterstop.

We kunnen in ieder geval wel concluderen dat de wedstrijd tegen Sparta in lijn was met de eerste 25 minuten van deze wedstrijd. Als we nou gewoon dat als standaard nemen kunnen we nog een mooi seizoen gaan verwachten qua voetbal.

Aangezien er geen spelers statistieken zijn van beker wedstrijden, alleen de wedstrijdstatistieken.

statistieken via Feyenoord.nl

Wel even een snelle ronde van de spelersprestaties:

Brad Jones WZF: 6
redelijke pot, paar goede reddingen kort na de 2-1.

Jeremiah St. Juste WZF: 7
Toch een openbaring op de rechtsback positie. Met zijn kracht en snelheid komt hij veelvuldig op. En brengt daarmee aanvallend druk op de verdediging van de tegenstander.

Renato Tapia WZF: 6.5
Iets te veel balverlies, ben benieuwd of hij mag blijven staan na de winterstop.

Sven van Beek WZF: 7
Degelijke wedstrijd en de goal, dat zal hem goed hebben gedaan, na zoveel blessureleed. Stond op de juiste plek, al had Boëtius die kans daarvoor niet mogen missen.

Tyrell Malacia WZF: 7.5
Speelde een prima wedstrijd, als hij zijn voorzetten nog wat bij gaat schaven komt het wel goed met Tyrell.

Karim El Ahmadi WZF: 6.5
Het middenveld begon spectaculair aan de wedstrijd. Waarom het zo instortte na de 2-1 weet denk ik niemand, maar Karim ging er ook in mee.

Tonny Vilhena WZF: 6.5
Hetzelfde verhaal als Karim, deed goed mee in het begin, maar ging ook mee in het slechte spel na de 2-1.

Jens Toornstra WZF: 4
Jens is echt hopeloos uit vorm. En het rare vind ik dan dat de staf hem de hele wedstrijd laat aanmodderen. Misschien moet Feyenoord Jens maar een langs sturen bij John Troost. Die kan dan misschien de hersenen, geest en ziel van Toornstra weer connecten met zijn voeten en voetbalschoenen. Zennnnnnnnnnnnnnnnnnn

Jean Paul Boëtius WZF: 6.5
Speelde wel weer met wat meer flair, maar de ene actie is een acht waard en de volgende actie een vier. Als hij nou eens wat stabieler zou gaan spelen kan hij wat waardevoller worden.

Dylan Vente WZF: 7
Had wel één van zijn kansen moeten benutten. Is nu al een betere meevoetballende spits dan Kroket Kramer. En is net achttien.

Steven Berghuis WZF: 8
Weer de beste Feyenoorder, maakt een goed seizoen door. Hopelijk kan hij dit ook nog vasthouden na de winterstop.

Bart Nieuwkoop WZF: 6.5
Speelde meer dan 30 minuten mee dus dan gaat hij mee in de beoordeling. Viel goed in, maar vind de drive van St. Juste net wat agressiever dan van Bart. Zal denk ik lastig worden om de vaste speler als rechtsback te blijven.

En PSV geloot in de Kuip. Altijd lekker, worden zware weken na de winterstop. 21-01 020 uit, 24-01 Utrecht uit, 28-01 Ado in de Kuip en 31-01 of 01-02 PSV in de Kuip voor de beker.

Eigenlijk heel makkelijk, gaan we het seizoen nog glans geven of gaat het als een nachtkaars uit.
Zondag op kerstavond nog even Roda een pak slaag geven.

Geniet van de kerstdagen,
eine leuris mit unne adieje wa,
Bless,

@CorMteS2