Zijn we weer terug bij af?

Na een goede pot in Groningen en een prima wedstrijd tegen Napoli, was het weer zwaar kut tegen Heerenveen. Veel te veel spelers zakten door de ondergrens. Maar ja, misschien dachten ze wel, Napoli pakten we, dat Heerenveen, wat al negen wedstrijden niet gewonnen heeft, doen we ook even.
Jammer maar helaas.

Goede kansen genoeg maar, of onkunde of goed keeperswerk van een oud keeper van Feyenoord, de bal wilde er maar één keer in.
Waarom het laatste kwartier geen Michiel Kramer brengen? Waarom maar twee keer wisselen? Waarom Sam Larsson pas in de 70e minuut wisselen? Die heeft na de botsing met Warner Hahn niet meer meegedaan. Maar ja, misschien was ik de enige die het zag.

De wedstrijd begon aardig met een enorme kans voor Tonny Vilhena, maar die schoot op Hahn terwijl de rest van de goal helemaal leeg was. Daarna een onterecht afgekeurde goal voor Heerenveen, maar we klagen niet. In de 40e minuut een pracht goal van Steven Berghuis, maar nog geen 2 minuten later stond het al weer 1-1 omdat Tapia en van Beek stonden te pitten. Die Veerman stond zo vrij als een IS strijder op de Dam. In de 2e helft nog grote kansen voor El Ahmadi, St. Juste en Berghuis en op het laatst nog voor Toornstra. Maar in de counters oogde Heerenveen ook gevaarlijk. Maar ondanks dat hadden wij negen schoten op doel en Heerenveen maar drie.

Maar snel verder met de spelersbeoordelingen.

Brad Jones wzf: 5 whoscored: 6.47
Nee, zoals al zo vaak gezegd, Brad is niet meer de Brad van het kampioensjaar. Waar het aan ligt? Als je dat kan beantwoorden heb je zo een baan bij Feyenoord.
Maar negen van de 22 voortzettingen goed.

Jeremiah St. Juste wzf: 6 whoscored: 6.75
Mocht het als rechtsback proberen, om eerlijk te zeggen aanvallend niet eens zo slecht. Kwam een aantal keer goed door. Alleen al zijn voorzetten kwamen niet aan. Verdedigend niet echt in de problemen geweest.
85% van de passes goed. 48 van de 57, een kopduel gewonnen, een overtreding, een dribbel gewonnen, twee tackles gewonnen, vijf voorzetten nul goed en drie schoten waarvan één op doel.

Sven van Beek wzf: 5 whoscored: 6.65
Had geen grip op Veerman bij de 1-1, de gevaarlijkste man van Heerenveen. Dit was één van de mindere wedstrijden sinds zijn terugkeer.
87% van de passes goed. 76 van de 88, een kopduel gewonnen en twee tackles gewonnen.

Renato Tapia wzf: 6,5 whoscored: 8.18
Zal Jan Arie zijn plek zomaar terugkrijgen? Stond even te pitten bij de 1-1, maar voor de rest weer een solide partij.
90% van de passes goed. 66 van de 73, drie kopduels gewonnen, vijf tackles gewonnen en een schot maar niet op het doel.

Tyrell Malacia wzf: 6 whoscored: 6.57
Minder opvallend dan tegen Napoli, maar ondanks dat, nog altijd beter dan Nelom.
82% van de passes goed. 37 van de 45, twee dribbels gewonnen, twee tackles gewonnen en drie voorzetten waarvan nul goed.

Karim El Ahmadi wzf: 6 whoscored: 6.54
Het middenveld liet het tegen Heerenveen flink afweten, al was Karim de minst slechtste.
81% van de 44 passes goed. 36 van de 44, vier overtredingen gemaakt, een tackle gewonnen en drie schoten waarvan twee op de goal en een schot werd geblokt.

Tonny Vilhena wzf: 5 whoscored: 5.96
Zat niet in de wedstrijd, eigenlijk nadat hij de eerste mega grote kans voor zowat een lege goal mistte, niet meer in de wedstrijd geweest. Werd terecht gewisseld alleen iets te laat pas in de 69e minuut.
76% van de passes goed. 13 van de 17, een overtreding gemaakt en een schot en die was op doel.

Sofyan Amrabat wzf: 6 whoscored: 6.87
Niet zo heel slecht, maar zo nadrukkelijk aanwezig als de laatste paar wedstrijden was hij niet. Echter statistisch meer gedaan dan Karim en Tonny samen.
76% van de passes goed. 42 van de 55, twee kopduels gewonnen, een tackle gewonnen, een voorzet maar niet op maat en twee schoten en beide op doel.

Sam Larsson wzf: 5.5 whoscored: 6.94
Ik had het gevoel dat hij na de botsing met Warner Hahn, niet meer geheel okselfris de wedstrijd uitspeelde. De Sam van Heerenveen hebben we nog maar zelden gezien bij Feyenoord. Misschien na de winterstop als iedereen weer fit is en goed uitegrust gaan we de echte Sam zien.
90% van de passes goed. 31 van de 41, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen, drie tackles gewonnen, vier voorzetten en een opmaat en twee schoten waarvan een op doel en een werd geblokt.

Nicolai Jorgensen wzf: 5.5 whoscored: 6.26
Was ziek tegen Utrecht, maar was volgens mij nog steeds niet beter. Als spits maar één schot losgelaten en die was niet eens op de goal. Nou heeft hij ook niet veel goeie ballen gehad, want van de 24 voorzetten kwamen er maar vier aan, maar hij heeft 0,0 kopduels gewonnen.
75% van de passes goed. 24 van de 32, een overtreding en een tackle gewonnen, een voorzet afgeleverd en die kwam niet aan en een schot op doel en die werd nog geblokt ook.

Steven Berghuis wzf: 7 whoscored 8.20
Weer één van de betere, moet alleen stabieler worden, al blijven buitenspelers altijd grillig. Goede goal, strak hard in het dak van het doel.
89% van de passes goed. 34 van de 42, een dribbel gewonnen, twee tackles gewonnen, tien voorzetten en drie goed, en drie schoten op doel, waarvan een goal en een geblokt.

Schoten op doel:

De statistieken van Feyenoord-Heerenveen:


heatmap


statistics and pictures courtesy of whoscored.com

De score van deze wedstrijd was met 6.76 een middenmoot wedstrijd, maar voor de supporters voelde het als een hele slechte wedstrijd.

Top 3 goede wedstrijden:
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60
Heracles uit: 7.27

Top 3 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax thuis: 6.37

Dan zondag al weer op naar Sparta, op dat KU(ns)TGRAS, nee eerijk gezegd heb ik daar ook al een hard hoofd in. Dit is voor hun de wedstrijd van het jaar, voor ons één van de zoveel. Ik heb er geen goed gevoel over.

Ik denk dat we alles maar op de beker moeten gooien. Maar zelfs als we Europees voetbal gaan halen, dan begin je met minimaal twee voorronden wedstrijden tegen clubs uit verwegistan begin juli. Leuk voor de supporters die tripjes, maar als voetbalclub zit je daar niet op te wachten. Je selectie is dan nog niet compleet, mede door het WK. Maar ja laten we het eerst maar eens gaan halen.

We zijn bijna halverwege en hebben nu bijna al net zo veel verliespunten dan heel vorig seizoen. Wat ik een paar weken geleden al schreef, eerst iedereen weer fit en dan maar knallen in de tweede seizoenshelft.

@CorMteS2