Vincent Bijlo als grensrechter en een magistrale van Persie

Die eerste goal van Robin van Persie die net buitenspel was, die was echt heel mooi ingeschoten, buitenkant links. Al speelt hij maar een uur als hij in de basis staat, of hij valt in de tweede helft in, met voorsprong is hij nog steeds de beste Feyenoorder op het veld.

Utrecht had maar een klein kwartiertje het betere van het spel, waarin ze wel een megakans kregen en natuurlijk de Vincent Bijlo grensrechter. Zeker een dikke meter buitenspel en je staat op één lijn, en dan dit niet zien, dan ben je echt dus stekeblind.

Binnen zeven minuten nam Feyenoord al een 1-0 voorsprong door een mislukte halve omhaal van Nicolai Jørgensen, die via de voet van Ramon Leeuwin in de goal achter David Jensen verdween. Daarna was het even wat tam, maar na de 1-1 een onterechte goal van Cyriel Dessers, maar gezien de spelverhouding op dat moment was de goal terecht. Toen brak het meesterstuk aan van de wedstrijd. Sven van Beek met een uitmuntende pass op de stropdas van Robin van Persie, die liet de bal zo vallen, zodat hij hem gelijk in de verre hoek kon schieten. Een tien met een griffel, voor beiden. Dat gebeurde vlak voor rust.

Na rust was er nog een moment om wakker te worden in de Kuip namelijk de 3-1. Wederom een assist van Jens Toornstra, en die werd dit keer ingekopt door Sam Larsson. Ik had nooit verwacht dat Sam zo hoog kon springen. Hij moest wel nog gewisseld worden tegen het eind van de wedstrijd omdat hij half op zijn zij en rug terechtkwam, maar dat zal wel snel genezen, alhoewel ik bij vlagen dacht van Jean-Paul Boëtius speelt op dit moment beter. Maar nu acht punten voor op Utrecht en een beter doelsaldo dus die vierde plek zal ons denk ik niet meer ontgaan.

Meer was er niet over de wedstrijd te vertellen behoudens dat Bilal Basacikoglu inviel en zijn opmerkelijkste feit was dat hij sneller dan zijn schaduw liep. Echt, als je het over mismanagement hebt, heeft in drie jaar één goede wedstrijd gespeeld en krijgt gewoon contractverlenging.

De cijfers
Brad Jones WZF: 6 Whoscored: 6.39
Zijn uittrappen waren weer zoals vanouds zwaar kut.
30% van de voortzettingen goed, tien van de 33 en twee reddingen verricht.

Kevin Diks WZF: 6 Whoscored: 6.70
Denk dat hij het volgende week zondag wat drukker krijgt tegen AZ. Je kon zien dat hij zijn maatje Berghuis mistte want aanvallend was het niet veel.
80% van de passes goed, 33 van de 42, een tackle gewonnen en drie voorzetten waarvan twee op maat.

Sven van Beek WZF: 8 Whoscored: 7.37
Magistrale pass op van Persie, zat even mis bij die gigakans van Dessers, maar voor de rest Dessers niet gezien (en de grensrechter zag hem ook niet)
85% van de passes goed, 60 van de 71 en twee tackles gewonnen.

Jan-Arie van der Heijden WZF: 7 Whoscored 7.31
Had het drukker dan Sven, verdedigend niet in de problemen geweest.
86% van de passes goed, 59 van de 69, twee kopduels gewonnen, een dribbel gewonnen, drie tackles gewonnen en een voorzet maar die kwam niet aan.

Ridgeciano Haps WZF: 7 Whoscored: 7.42
Begint weer een beetje in zijn goede vorm te komen. Verdedigend kan hij veel corrigeren met zijn snelheid, alleen aanvallend mag het wat beter. Tegen Utrecht geen voorzet gegeven. Maar om in zijn voordeel te spreken, de linksbuitens die voor hem staan hebben zelden top wedstrijden gespeeld.
80% van de passes goed, 38 van de 47, drie dribbels gewonnen, drie tackles gewonnen en een schot richting goal maar werd geblokt.

Karim El Ahmadi WZF: 6 Whoscored: 6.84
Het middenveld was niet het beste deel van ons elftal vandaag, behalve RvP. Als ze er zondag maar staan.
83% van de passes goed, 44 van de 53, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen, drie tackles gewonnen en een voorzet maar niet op maat.

Tonny Vilhena WZF: 6 Whoscored: 6.95
Voor Tonny geldt hetzelfde als voor Karim, een onopvallende wedstrijd.
81% van de passes goed, 30 van de 37, een kopduel gewonnen, vier dribbels gewonnen, twee voorzetten maar niet op maat en een schot richting doel dat werd geblokt.

Robin van Persie WZF: 8 Whoscored: 7.64
Die man kan voetballen, of hij nou fit is of half fit, bijna iedere balaanname is goed, bijna iedere pass is goed, zes schoten op goal de afgelopen weken en vijf goals. Do I need to say more? Dacht het niet. Eerst die buitenspel goal, en toen die balaanname en het afmaken bij die goal. Briljant.
86% van de passes goed, 20 van de 23, twee kopduels gewonnen, een tackle gewonnen en een schot op goal en die ging er nog in ook.

Jens Toornstra WZF: 8 Whoscored: 8.19
Wederom twee assists van Jens, de laatste weken heel goed bezig. Heeft ie eindelijk zijn slechte periode achter zich gelaten? Maar wordt ie weer het slachtoffer als Berghuis weer terug is? Of gaat dan Robin weer naar de bank? Wel een luxeprobleem voor de coach.
73% van de passes goed, 33 van de 45, een overtreding begaan, een tackle gewonnen, vijf voorzetten gegeven waarvan twee op maat en een schot op goal dat werd gestopt door de keeper.

Nicolai Jørgensen WZF: 7 Whoscored: 7.74
Beetje een lucky goal, maar hij komt weer een beetje in de buurt van zijn vorm, echter qua assists loopt hij ver achter in vergelijk met vorig seizoen. Inmiddels wel al tien goals. En hij heeft aardig wat wedstrijden gemist door blessures.
74% van de passes goed, 26 van de 35, een kopduel gewonnen, twee dribbels gewonnen, en drie schoten op goal, waarvan een goal.

Sam Larsson WZF: 7 Whoscored: 7.80
Je zou er haast een poll voor kunnen maken. Wie is op dit moment de betere linksbuiten Boëtius of Larsson. Ikzelf zou Boëtius zeggen. Larsson heeft nog niet laten zien wat hij bij Heerenveen liet zien.
65% van de passes goed, 19 van de 29, twee kopduels gewonnen, een dribbel gewonnen en een tackle gewonnen, zes voorzetten waarvan één op maat en drie schoten op goal waarvan een doelpunt.

De statistieken:

Pictures and statistics by whoscored.com

Deze FC Twente – Feyenoord kreeg een 7.13 en komt daarmee bovenin de middenmoot.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Tussen de wedstrijd van het jaar zit nog even Willem 2 uit op woensdagavond. Nou dat is makkelijk, Willem 2 gaat er vol in vliegen en bij Feyenoord trekken ze hun pootje terug want je wilt niet de bekerfinale missen. Gaat Gio nog wat mensen rust geven? Sowieso van Persie denk ik.

Even een tipje voor als je nog wat geld wilt verdienen. Dronken kampioen psv gaat naar Roda uit, AZ speelt tegen Vitesse en Feyenoord uit naar Willem 2. Als je inzet op Vitesse, Roda en Willem 2 krijg je voor iedere ingezette Euro er 147 terug.
Ik heb er net 10 op ingezet.

Gezien de acht punten voorsprong op Utrecht en een veel beter doelsaldo kunnen we ons een verlies wel veroorloven tegen Willem 2.
Alles op de bekerfinale. Ik ga er nog steeds van uit dat we die gaan pakken, zal geen makkie worden. Ik gok op een kleine overwinning 2-1.

Houdoe en bedankt,
Bless,
@CorMteS2