Abominabel, armoedig, armzalig, beklagenswaardig, beroerd, catastrofaal, chaotisch, dramatisch, deerniswekkend, deplorabel, droevig, ellendig, ergerlijk, gebrekkig, hinderlijk, jammerlijk, lamentabel, meelijwekkend, prullig, schrijnend, slecht, treurig, verschrikkelijk, dramatisch.

Zo dat was de analyse van Feyenoord-ajax. Ik kan er niks beters meer van maken, als u denkt nou zo erg was het toch niet, geef uw merk antidepressiva even door aan de redactie, dan zouden wij die ook graag willen slikken.

Het enige kleine lichtpuntje vond ik Haps, voor de rest zakte iedere speler werkelijk compleet door de ondergrens heen. Zelfs onze fantastische spits van vorig jaar, liet vandaag zien dat hij ook nog een hele zwakke kant heeft. En onze vermeende leider is ook geen echte leider in het veld, maar daar heb ik al in eerdere analyses over gesproken. Prima voetballer, maar geen leider zoals Dirk of Elia waren. En met die twee noem je nou juist de twee die we nu missen. Dirk was dan misschien oud, maar kon nog wel de boel motiveren, ik denk dat we dat nu ontberen, een echte leider op het veld, en een echte leider ook in de kleedkamer.

In de eerste helft was het gewoon niet om aan te zien. Van beide kanten, en dit is dan de top van de eredivisie, vond het eerder een parodie op voetbal. Vind je het gek dat we niets nada noppes meer voorstellen op Europees niveau, zelfs niet met het Nederlands elftal.

Diks kunnen we niks kwalijk nemen die is 5e keus achterin, waarschijnlijk durfde Gio het niet aan om de vrouw van Dirk daar neer te zetten, Geertruida. Maar over één ding zouden we het toch eens moeten zijn, en hopelijk gaat Gio dat ook begrijpen…..AMRABAT IS GEEN RECHTSBACK!!!

De vraag blijft, waarom Amrabat neergezet als rechtsback? Omdat je hem niet durft te passeren? Omdat je een tactisch plan had met Toornstra die al maanden geen pepernoot raakt? Omdat Nieuwkoop nog niet helemaal fit is? Waarom deze opstelling?

Nou moet ik ook zeggen, normaliter na een wedstrijd ga ik alle interviews op tv en internet nog af, maar na de 1-3 heb ik alles uitgezet en pas richting de grand prix van de USA heb ik de tv weer aangezet en ben de sociale media weer gaan gebruiken.

De 2e helft was wat spannender, maar eveneens slecht qua voetbal, echter na de gruwelijke blunder van Amrabat in de 50e minuut ontstond er wel even een sfeertje van de dood of de gladiolen, een mooie actie van Haps op snelheid, eindigde door een lompe overtreding van het wereldtalent van hunnie de Ligt. Een pingel, bij Dirk telde ik hem al, maar Jørgensen heeft sinds hij in de zomer getrouwd is, met andere soort ballen zitten spelen, want zelfs deze kans op een presenteerblaadje, schiet hij in op een manier zodat zelfs Erwin Mulder die pingel had gestopt. Vier minuten later maakte Jørgensen zijn foutje weer een beetje goed, door de bal te ontfutselen van dat wereldtalent, en een opgelegde kans te bieden aan Jens Toornstra, die hem perfect in het dak van het doel knalde. Ik dacht nu doorpakken en die lui de nek omdraaien. Helaas pakte dat iets anders uit, daarna nog 1 kans gehad voor wederom Jørgensen, maar toen was het Feyenoord kwartiertje wel over.

Zoals het wel vaker gebeurd, wij helpen clubs en spelers weer aan zelfvertrouwen. In de 65e minuut kwam Dolberg in het veld en geloof me die heeft het hele seizoen nog niets laten zien, maar tegen ons heeft hij weer kunnen werken aan zijn vertrouwen. Feyenoord ging voetballen als kippen zonder kop, en hunnie profiteerde daar enorm goed van. Compleet overlopen werden we vanaf de 69e minuut. Dat dan zelfs die de Jong de 1-3 binnen prikt, maakte het nog erger. De TV ging gelijk uit en zag ik op twitter dat het daarna zelfs nog 1-4 was geworden.

Wat een deceptie, wat een drama, maar ja, we moeten er doorheen, vorig jaar hosanna, dit jaar wel 25 miljoen van de Champions league maar qua voetbal lijkt het bij tijd en wijle wel amateurvoetbal.

De cijfers dan maar eens doornemen, ik kan u zeggen, 1 kleine voldoende voor Haps maar voor de rest…..drama. Op verzoek van een volger nu ook de percentages erbij bij de passes, dat vergemakkelijkt om te zien of het goed of slecht is. Dus bij deze toegevoegd.

Brad Jones: WZF: 4 – Squawka: -35

Waar is de Brad van vorig seizoen die nog weleens punten pakte voor het team? Als zelfs de meeste haters al gaan roepen om Vermeer op sociale media weet je hoe laat het is. En als je er vier doorlaat kun je in mijn ogen nooit een voldoende scoren. En als ze bij Voetbal Inside Mulder een kroketten keeper noemen dan is Brad Jones dit seizoen wel een bitterballen keeper.

25 voortzettingen waarvan 14 goed, 56%.

Sofyan Amrabat : WZF: 4 – Squawka: -46

Hopelijk gaat Gio nu ook zien dat Sofyan een middenvelder is en geen rechtsback. Gio zal dus keuzes moeten maken maar dat schrijf ik al weken. Maar welke speler stapt naar de trainer toe en zegt op die plek wil ik niet spelen? Zo’n type is Amrabat niet. Maar hopelijk zien we hem niet meer als rechtsback.

49 passes waarvan 34 goed, 69%, twee kopduels beide gewonnen, acht tackles zes gewonnen, en vier één op één duels en één daarvan gewonnen.

Kevin Diks: WZF: 4 – Squawka: -12

Je kan het Kevin niet eens kwalijk nemen, want hij is de 5e keuze om centraal te spelen. En lag het echt zo erg aan Kevin? Denk het niet, heel die verdediging werd dolgedraaid door die aanvaller met die drugsverslaafde kop.

39 passes waarvan 26 goed, 67%, twee kopduels beide gewonnen, drie tackles een gewonnen, en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Jeremiah St. Juste: WZF: 4 – Squawka: -12

Ook Jeremiah kon het allemaal niet meer aan, zijn passes leken bij vlagen veel te hard gespeeld, alles vloog over de achterlijn, of zijlijn, was veel te overijverig.

48 passes waarvan 37 goed, 77%, vier kopduels alle vier gewonnen, en elf tackles negen gewonnen.

Ridgeciano Haps: WZF: 6 – Squawka: -16

In mijn ogen de beste van het veld, vooral aanvallend, maar ja met een 1-4 schiet je daar weinig mee op. Hij zal er zelf ook niet blij mee zijn.

29 passes waarvan 20 goed, 69%, vijf tackles drie goed, en vier één op één duels en alle vier gewonnen.

Karim el Ahmadi: WZF: 4 – Squawka: -23

Het leek wel de Karim onder trainer Mario Been, deed werkelijk zelden wat goeds, speelde één van de slechtste wedstrijden van de afgelopen 3 jaar.

22 passes waarvan 16 goed, 73% en acht tackles en twee gewonnen.

Tonny Vilhena: WZF: 4 – Squawka: -6

Onze postbode, is ook niet in de vorm zoals we hem kennen. Veel te veel gelopen, met de bal aan de voet, waar is zijn passing gebleven? Of is het met Vilhena, als het elftal goed draait, draait hij lekker mee, draait het elftal matig, dan tilt hij het elftal niet omhoog?

27 passes waarvan14 goed, 52%, een kopduel en gewonnen, acht tackles zes gewonnen, en twee doelpogingen.

Jens Toornstra: WZF: 5 – Squawka: -2

Scoorde een mooie goal en dat was het wel voor de rest. Zit al weken in een vorm dip, hopelijk trekt deze goal hem weer een beetje omhoog qua vertrouwen.

31 passes waarvan 22 goed, 71%, twee kopduels beide verloren, vijf tackles een gewonnen, twee voorzetten één goed en twee doelpogingen met een doelpunt.

Jean Paul Boëtius: WZF: 4 – Squawka: -8

Begon goed bij zijn terugkeer maar lijkt af te zakken naar het niveau waar hij Feyenoord verliet. Geen enkel één op één duel en dat is toch één van je main goals als je als links- of rechtsbuiten staat opgesteld. En als je dan Elia moet opvolgen dan is er wel een significant verschil merkbaar. Elia kon wedstrijden beslissen, Jean Paul mag op dit moment de veters van Elia nog niet strikken. Performance score Elia een 7,5 dan scoort Jean Paul een 4,5.

12 passes waarvan 7 goed, 58%, twee kopduels beide verloren, drie tackles alle drie gewonnen, en een voorzet in een baan rond de aarde.

Nicolai Jørgensen: WZF: 5 – Squawka: 20

Hij mist wel de pingel, en zeker 2 opgelegde kansen, waarmee hij misschien wel de wedstrijd kon draaien, maar ja. Ik twijfel of hij wel 100% fit is. Mist natuurlijk ritme en het is natuurlijk wel een verschil voor Nicolai een Toornstra in vorm of een Toornstra niet in vorm die bij je in de buurt speelt.

29 passes waarvan 18 goed is 62%, zeven kopduels vier gewonnen, drie één op één duels en twee gewonnen, één voorzet en niet goed, en vier doelpogingen.

Steven Berghuis: WZF: 5 – Squawka: 3

Als je het vergelijkt met zijn vorm tegen Shaktar of AZ uit was die vorm ver te zoeken tegen hunnie. Moest ook vaak achter Viergever aan hobbelen als die naar voren trok, en dat is ook niet één van zijn favoriete bezigheden.

22 passes waarvan14 goed is 64%, drie tackles 1 gewonnen, twee 1 op 1 duels en 1 gewonnen, twee voorzetten en die ballen zoeken ze nog en twee doelpogingen.

Sam Larsson: WZF: 4 – Squawka: -13

Wat was ik blij toen Sam kwam, maar hij heeft mij nog steeds niet kunnen overtuigen, behalve tegen AZ uit een helft, ging gisteren gewoon mee in de malaise. Het zal toch geen gevalletje kuip vrees worden?

14 passes waarvan 8 goed is 57%, twee kopduels en beide verloren, een tackle en verloren, twee 1 op 1 duels en 1 gewonnen, een corner en niet goed en een voorzet die eindigde in vak Y.

Een score van -166, wat inhoudt dat we de slechtste wedstrijd gespeeld hebben tot nu toe.

De top 3 beste:
1.Willem 2 thuis: 532 punten
2.AZ uit: 405 punten
3.FC Twente thuis: 343 punten

De top 3 slechtste:
1.hunnie thuis: -166 punten
2.Manchester City thuis: -126 punten
3.Napoli uit​​​: -108 punten

De statistieken:

de corner:

de voorzetten:

de doelpogingen:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

Totdat iedereen weer fit is maar zoveel mogelijk damage control toepassen en hopelijk als iedereen weer fit is knallen tot het eind van het seizoen. Alles op de beker dan maar. Kortste weg naar Europees voetbal. Al beviel vorig seizoen uitstekend zonder Europees voetbal, want ga maar na, bijna alle verliespunten zijn voor en na Europese wedstrijden tot stand gekomen.
Wat moet er gebeuren? Gio moet echte keuzes gaan maken nu, Amrabat op het middenveld of Toornstra, of beide en Vilhena slachtofferen. Larsson op links of Boëtius op links. Wanneer is Vermeer weer fit? Geef anders Bijlow maar een kans tegen Swift. Wederom amsterdammers naar de Kuip woensdag. Ben benieuwd naar de basis. Of 4-4-2 gaan spelen met Toornstra en Amrabat en dan Berghuis en Jorgensen in de spits. Al zal daar zijn voorkeur niet naar uit gaan. Je moet wat proberen toch als het even niet loopt zoals je wil dat het gaat.

We gaan het zien.
Shalom,
Bless,
@CorMteS2