Als eerste een compliment voor het respectabele eerbetoon aan Beertje Kreijermaat door de toeschouwers.

Drie punten maar dat is dan ook het enige positieve. Gelukkig had meneer Becker van Ado zijn vizier niet op scherp staan, desalniettemin drie punten in de knip, na de zeer beroerde start in het nieuwe jaar.

Maar gaat Nicolai Jørgensen nog pleitte? Ik hoop het niet, maar als ze wel die 20 miljoen pond willen betalen, zeg ik: strik erom en pleite. Seizoen is toch niet meer te redden. Want zoals we nu voetballen gaan we het ook niet redden tegen psv woensdag voor de beker. Zo simpel is het.

De eerste helft was werkelijk niet om aan te gluren. Eén balletje op doel en één op de buitenkant paal van Jørgensen. Echt, je zou zo in slaap zijn gevallen. Gelukkig werd het ietsje beter in de tweede helft. Een mooie pass van Steven Berghuis werd uitstekend tegendraads ingekopt door Tonny Vilhena. Nu nog fatsoenlijk leren juichen. Nog geen veertien minuten later was het zelfs 2-0 door een prachtgoal van Berghuis die de bal vanaf rand zestien in de verre hoek deponeerde. Doordat Vilhena bij zijn paal wegliep na een Haagse corner kon Lex Immers uit de stuit de bal binnen schieten. Daarna kreeg Sheraldo Becker nog twee grote kansen maar die wilden er niet in. Toen Jens Toornstra in de 80e minuut de 3-1 aantekende was het gespeeld. Toen mocht Robin van Persie ook nog even invallen van onze trainer. Wauw in eigen huis tien minuten meedoen. Maar misschien is Robin ook nog niet zo fit zoals ze ons allemaal willen doen geloven.

Het is echt nog steeds zwaar ondermaats. Waar het aan ligt? Ik gok dat heel veel spelers niet de vorm van vorig seizoen hebben, en dat de Champions League een te grote wissel op de groep heeft getrokken, met vermoeidheid en zware blessures als gevolg. Maar nu iedereen weer fit is zou je toch denken dat Gio teruggrijpt op het succesteam, maar Jan Arie van der Heijden en Eric Botteghin krijgen geen kans meer lijkt het wel terwijl ze het toch niet zo slecht hadden gedaan dacht ik zo vorig seizoen. Maar ja Gio is sowieso niet te volgen dit seizoen.

Maar eens even kritisch punten geven, we hebben gewonnen maar het was echt vooral in de eerste helft zwaar ondermaats. De kansen werden in de tweede helft tenminste benut. Kun je nagaan als we wel weer gewoon goed gaan voetballen.

Brad Jones WZF: 6 Whoscored: 6.30
Twee schoten op goal gekregen, die van Immers was niet te houden, foutje Vilhena, en een redding op een schot van Becker. Zijn voortzettingen zijn nog steeds onder de maat. Nu 40%.
40% van de voortzettingen goed, negen van de 22 goed.

Tylerr Malacia WZF: 6.5 Whoscored: 6.96
Speelde een slechte eerste helft, maar dat lag meer aan Sam Larsson dan aan Malacia zelf, hij herstelde het in de tweede helft. Vandaar de 6.5. Denk dat we Haps voorlopig niet terug zien.
82% van de passes goed, 29 van de 35, een tackle en een schot op doel.

Sven van Beek WZF: 6.5 Whoscored: 7.37
Gedegen wedstrijd gespeeld, weinig op aan te merken dit keer.
87% van de passes goed, 70 van de 80, vier kopduels gewonnen en een tackle.

Renato Tapia WZF: 6.5 Whoscored: 7.23
Ik had echt verwacht dat hij gepasseerd zou worden na zijn flaters in Utrecht. Eerlijk is eerlijk, niet op een fout te betrappen geweest.
89% van de passes goed, 50 van de 56, een kopduel, een dribble en een tackle.

Bart Nieuwkoop WZF: 6.5 Whoscored: 7.00
Raakte weer geblesseerd. Feyenoord heeft zijn eigen man van glas. Maar je zag dat de aanval over rechts weer wat makkelijker begon dan met St. Juste. Blessure lijkt mee te vallen, maar dat weet je maar nooit.
85% van de passes goed, 29 van de 34, twee kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt en drie tackles.

Tonny Vilhena WZF: 6.5 Whoscored: 7.81
Beste Tonny, een verzoek, kun je gewoon juichen als je scoort, twee armen in de lucht steken en de speler bedanken van de assist. Dank u, namens vele supporters van Feyenoord.
77% van de passes goed, 35 van de 45 goed, twee kopduels, twee overtredingen gemaakt, een dribble, drie tackles en twee schoten op doel waarvan een goal.

Karim el Ahmadi WZF: 6.5 Whoscored: 7.28
Kan wel aanvallend wat beter, maar was niet echt heel slecht. Een normale wedstrijd.
86% van de passes goed, 46 van de 52 goed, een kopduel, een overtreding, drie tackles en twee schoten maar niet op doel.

Jens Toornstra WZF: 7.0 Whoscored: 7.91
Eindelijk weer eens een redelijke wedstrijd van Jensie. Zou die getinderd hebben zoals ik hem aangeraden had?
80% van de passes goed, 52 van de 65 goed, een kopduel, een overtreding, een dribble, twee tackles en twee schoten op doel waarvan een goal, en een assist.

Sam Larsson WZF: 6.0 Whoscored: 7.93
Ik vond hem weer een van de slechtste van het veld, hoe kan dat toch? Teveel opdrachten? Te weinig een vrije rol? Of teveel stress omdat hij binnenkort papa wordt?
78% van de passes goed, 37 van de 47 goed, een kopduel, vier dribbles, twee tackles en een schot op doel.

Nicolai Jørgensen WZF: 6.5 Whoscored: 7.23
Hoop niet dat hij er last van gaat houden als hij niet naar de UK gaat voor 31 januari. Dat we dan nog drie maanden met een teleurgestelde speler zitten.
84% van de passes goed, 30 van de 26, een kopduel, twee tackles en vier schoten waarvan één op doel, één op de paal en de rest over of naast.

Steven Berghuis WZF: 7.5 Whoscored: 9.29
Man of the match, simpel, twee assists en een prima goal, en nog op het juiste moment ook. Maar ook weer die sjagerijnige kop als een pass niet aankomt of als een medespeler een foute voorzet aflevert.

De statistieken:

Dit was een matige wedstrijd en toch een score van 7.33, dat verbaasde mij een beetje.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Nu de volgende wedstrijd om het seizoen nog een beetje te redden. Nou, psv speelt zwaar kut en Feyenoord speelt zwaar kut, dus we kunnen ons opmaken voor een kutwedstrijd. Ik gok op penalties en dan door. Maar het moet echt beter. Ben benieuwd wat de opstelling gaat worden.

Ben ook benieuwd of de pleuris echt uitbreekt als we uitgeschakeld worden. Woensdag weten we meer.

Houdoe en bedankt,
Bless,
@CorMteS2