Qua voetbal was het van Feyenoord best heel erg aardig. Qua kansen benutten was het erg matig. Prachtig positiespel, 1 x raken, en de media zal wel weer zeggen Twente was matig, maar ik heb echt het gevoel dat het door het spel van Feyenoord kwam en niet door de zwakte van Twente.

Verrassend genoeg bleek Twente echter meer keer tussen de palen te hebben geschoten dan Feyenoord, maar in totale schoten, had Feyenoord het dubbel aantal in vergelijking met Twente. Maar het voetbal was prima van Feyenoord, de bal het werk laten doen, jammer dat we dit niveau pas halen aan het eind van het seizoen. 4 wedstrijden te gaan, nog 2 overwinningen nodig. Vorig seizoen hadden we in 3 wedstrijden geloof ik nog maar 1 punt nodig en dat ging ook al mis. Nog niet te vroeg juichen. Mooiste is als we gewoon die bekerfinale gaan winnen. Dan sta je gelijk in de groepsronde van de Europa league.

Over de wedstrijd is er weinig te melden, Feyenoord was redelijk heer en meester tot aan de 16. Daar werden de verkeerde keuzes gemaakt, i.p.v. balletje breed te leggen, ging men zelf schieten. Jammer dat bij dat ene schot van Vilhena, die supporter in het Twente vak niet op zijn achterhoofd werd geraakt en die gozer met zijn muil vol in het bier zou storten. Weet niet wat het met Twente is, maar het lijkt wel alsof hun ons meer haten dan de aartsrivaal uit 020 dat doet. Raar volk daar in het oosten.

Er werden jammer genoeg te veel kansen gemist. Nu liep het goed af, maar als de scheids een kwartier voor tijd die bal wel op de stip legt hadden we een klein probleempje gehad. Gelukkig floot hij nu eens niet tegen ons.

Blij dat spelers als Karsdorp en van Beek over hun dip heen zijn, het kan natuurlijk altijd beter, maar zo slecht als in de periode met de 7 verliespartijen zijn ze gelukkig niet meer. Nu voorin nog wat meer scherpte en dan kunnen we nog een beetje echt gaan genieten de laatste 4 competitiewedstrijden en de bekerfinale. Het lijkt erop dat Utrecht een beetje te maken krijgt met blessureleed. Alles wat de tegenstander minder maakt, daar kunnen we niet rouwig om zijn in dit geval.

De spelers individueel:

Vermeer: WZF: 8 Squawka: 73

dit keer zitten squawka en ik op een lijn wat MOTM betreft. Hield wederom de 0, 5 goede reddingen, zelfs op de vrije trappen van Ziyech. 14 van de 19 voortzettingen goed.

Karsdorp: WZF: 6 Squawka: 18

wederom een glimp van de oude Karsdorp, heel de rechterflank bestrijdend, alleen het aantal voorzetten was wat matig. 2 voorzetten en allebei in het luchtledige. 1 kopduel en nog gewonnen ook, en 2 tackles en allebei gewonnen. 67 van de 77 passes goed.

Van Beek: WZF: 7 Squawka: 49

Lijkt de dip overwonnen te hebben. 4 kopduels aangegaan alle 4 gewonnen, 1 tackle ingezet en gewonnen en 41 passes gegeven en alle 41 goed 100% score volgens de statistieken van squawka.

Botteghin: WZF: 7 Squawka: 34

Onze nieuwe rots uit Rio, degelijk spelend al weken, een echte ouderwetse mandekker, geeft weinig weg, kan alleen opbouwend nog wat verbeteren. 4 kopduels 2 gewonnen, 3 tackles 2 gewonnen, en 41 van de 52 passes goed.

Nelom: WZF: 7 Squawka: 22

Ik vond Nelom prima spelen, Twente dacht we zetten Ziyech tegen de zwakste Feyenoorder. Foutje bedankt. Nelom had de beste van de Nederlandse velden volgens de pers compleet in zijn zak, behalve op dat enen momentje na met de vermeende pingel. Ik vond dat Ziyech hem bewust opzocht. Geen pingel in mijn beleving. 1 kopduel en verloren, 6 tackles 4 gewonnen, 3 voorzetten 1 goed, 1 oelpoging en 55 van de 68 passes goed.

El Ahmadi: WZF: 8 Squawka: 51

Na weken van matige wedstrijden nu een prima wedstrijd van onze Karim. Was heer en meester op het middenveld. 3 tackles 2 gewonnen, 1 doelpoging en 76 van de 78 passes goed.

Vilhena: WZF: 7 Squawka: 25

Wederom een goede wedstrijd van Tonny, samen met Karim hadden ze het middenveld in bezit. Als je wekelijks zo speelt zullen we hem zeker gaan missen, maar we moeten ook niet zijn mindere periodes vergeten. Maar zijn vervangers zijn zoals hij nu speelt wel wat minder. Tapia en Vejinovic zijn beide geen bijtertjes. Tackles 1 ingezet en gewonnen. 6 voorzetten 2 goed, 3 corners 1 goed, 3 doelpogingen en 52 van de 66 passes goed.

Kuyt: WZF: 5 Squawka: -5

Ik hoop toch dat zijn praatje met Hans Kraaij na afloop een geintje was, dat hij in gesprek zou gaan met Gio omdat de grote Dirk gewisseld werd, want ik vond hem niet goed spelen en dus terecht gewisseld. 4 kopduels 3 gewonnen, 2 tackles allebei gewonnen, 2 voorzetten 1 goed, 3 doelpogingen en 30 van de 43 passes goed.

Toornstra: WZF: 7 Squawka: 36

Jens speelde ook een aardige wedstrijd. Alleen jammer dat sommige balletjes in de 16 net niet goed terecht kwamen. 2 tackles 1 gewonnen, 2 corners 1 goed, 9 voorzetten 4 goed, 1 doelpoging en 36 van de 39 passes goed.

Kramer: WZF: 5 Squawka: 40

Vond hem teveel kansen missen. En dan zeggen de kennerTs hij werkt nu veel meer als in het begin. Ja iedereen moet toch werken voor zijn geld? Is dat zo speciaal? 4 kopduels 3 gewonnen, 2 tackles allebei gewonnen, 1 voorzet en niet goed, 6 doelpogingen 1 goal en 25 van de 35 passes goed.

Elia: WZF: 6 Squawka: 20

Begon heel goed, zag hem goede duels uitvechten met ter Avest, echter na de 0-1, was het weer de ouderwetse niet backs slopende linksbuiten. 9 tackles 8 gewonnen, 6 voorzetten 2 goed 3 doelpogingen en 30 van de 38 passes goed.

De statistieken:

image

De Vermeer, Mulder battle:

image

De score van deze wedstrijd was 361 volgens squawka wat een subtop wedstrijd betekent.

De top 3 beste wedstrijden volgens Squawka:

1.Fey – Excelsior 523

2.Fey – Twente    505

3.Fey – Willem2  431

De top 3 slechtste wedstrijden volgens Squawka:

1.Psv – Fey         -114

2.Fey – Utrecht   009

3.AZ – Fey           013

Zoals ik vorige week al schreef niet teveel vrije trappen weggeven rond de 16. Het waren er maar 3, 1 x hoog over en 2 x gered door Kenneth. Het tactische plan van de technische staf werkte prima.

Zaterdagavond mijn laatste keer naar de Kuip, ik neem geen nieuwe seizoenkaart meer na 34 jaar, is het genoeg geweest. Mijn eerste wedstrijd in de Kuip was in 1980 Feyenoord – AZ’67 1-5 met een excellerende Pier Tol gadegeslagen vanuit vak E. Daarna S, T en BB. Allerlei redenen, ook privé, maar ook het feit dat het legioen het legioen niet meer is met hun verdeeldheid, het wanbeleid van de directie, het gedoe met de Kuip, altijd gezegd ik ga niet in een stadion zitten met een dak, ook al duurt dat nog minimaal tot 2022 als ze dat al gaan halen, ik heb de knoop voor mezelf doorgehakt. Dus als iemand nog afscheid wil nemen, zaterdag is de mogelijk daar op Varkenoord.

Ik kijk voortaan wel voor de buis. Is makkelijker ook voor de analyses met de herhalingen. Dan maar een nepsupporter volgens sommige, want als je niet in de Kuip naar Feyenoord kijkt hoor je er niet bij. Dan zijn er dus maar 48000 echte supporters? Groningen thuis wordt dus mijn laatste live wedstrijd. Zeg nooit, nooit, maar voorlopig is dit echt mijn laatste.

Echter zoek ik nog steeds naar een kaartje voor de bekerfinale, voor een redelijke prijs, ondanks dat ik dan op vakantie ben, heb ik al met de directrice geregeld dat ik dan eerder naar huis kan.

Zoals Guidetti ooit zong, I’m Feyenoord till i die.

Dit was hem weer,

Bless,

@CorMteS