We hebben Twente richting de afgrond geduwd.

Ik denk dat veel supporters daar geen moeite mee hebben, gezien het wanbeleid en de fraude van onze Duitse vrienden.

Twente dacht er gelijk als een stel blinden in te vliegen. Jammer joh, dat liet Makkelie niet toe, alhoewel hij wat wazig floot bij vlagen, zorgde hij met zijn snelle gele kaart wel dat na een aantal minuten het zagen gelijk over was.

Na ruim een kwartier was er een mooie aanval over een aantal schijven waaronder een, een tweetje, met Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra, waarna daarna Jens de bal met een sublieme steekpass Jean Paul Boëtius alleen voor de keeper zette en die maakte het mooi af. 0-1

Toen ging onze meevoetballende keeper weer eens in de fout. God allemachtig, wat dacht onze Brad Jones daar nou te doen? Hij kan best aardig keepen, maar meevoetballend is het nog erger dan Erwin Mulder. Adam Maher scoorde denk ik de makkelijkste goal van zijn carrière. 1-1

Het was na de rust een zeer gezapige wedstrijd en pas nadat Giovanni van Bronckhorst dan ook Sam Larsson en Robin van Persie in liet vallen voor Jean-Paul Boëtius en Jens Toornstra, ging het meteen een stuk beter lopen.

Weer een typische actie van Steven Berghuis, van buiten naar binnen draaien en de bal in de verre hoek plaatsten 1-2. Steven Berghuis zette even later weer de aanval op, plaatste de bal in de zestien op de aanvoerder Karim El Ahmadi en die raakte de bal zo verkeerd dat Nicolai Jørgensen de bal alleen nog met een hakje in de goal kon schuiven en dat lukte wonderwel ook nog tussen de benen van Drommel door 1-3

Twente kon niet meer gevaarlijk worden en Feyenoord hoefde zich verder niet in te spannen. Mooi Twente dichter bij de afgrond, en wij bijna los op de vierde plek. Het kon slechter.

De beoordelingen:

Brad Jones: WZF: 4 Whoscored: 5.76
Voetballen kan hij echt niet, nog slechter dan Erwin Mulder qua voetbal, gelukkig kan hij met zijn handen wel wat.
85% van de voortzettingen goed, 18 van de 21, Drie reddingen verricht.

Kevin Diks: WZF: 6.5 Whoscored: 7.33
Weet niet wat er met hem gebeurd is maar van een onzekere instabiele voetballer staat hij de laatste weken zijn mannetje.
92% van de passes goed, 64 van de 70, een dribbel gewonnen, vier tackles gewonnen en een schot op doel.

Sven van Beek: WZF: 6.5 Whoscored: 7.56
Niet op een foutje kunnen betrappen, maar Twente maakte het Feyenoord ook niet echt moeilijk.
90% van de passes goed, 85 van de 90, twee kopduels gewonnen, een dribbel gewonnen, twee tackles gewonnen en een schot op doel.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 6.5 Whoscored: 7.22
Kreeg gelijk een elleboog in de eerste 10 seconden, maar kon de wedstrijd uitspelen. Ook hij heeft. geen moeilijke middag gehad.
96% van de passes goed, 79 van de 82, vijf kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt en vier tackles gewonnen.

Ridgeciano Haps: WZF: 6.5 Whoscored: 7.41
Begon wat matigjes, maar daarna herstelde hij zich prima.
84% van de passes goed, 53 van de 63, een kopduel gewonnen, drie dribbels gewonnen en drie tackles gewonnen.

Karim el Ahmadi: WZF: 7 Whoscored: 7.90
Lekkere wedstrijd gespeeld, had moeten scoren, raakte de bal complete verkeerd maar in plaats van een schot werd het een assist. Want Nicolai maakte het prima af.
96% van de passes goed, 61 van de 64, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen, twee tackles gewonnen en een schot maar niet op doel.

Jens Toornstra: WZF: 7.5 Whoscored: 7.41
Onbegrijpelijk dat hij gewisseld werd. Speelde zijn beste wedstrijd dit seizoen. Wat een pass op Jean Paul Boëtius bij de 0-1. Ik denk dat Jens gaat scoren in de bekerfinale.
78% van de passes goed, 32 van de 41, een dribbel gewonnen.

Tonny Vilhena: 6.0 Whoscored: 6.44
Niet zijn beste wedstrijd om het netjes te zeggen.
93% van de passes goed, 30 van de 32, een overtreding gemaakt.

Steven Berghuis: 7.5 Whoscored: 7.70
Als ie wat probeert eindigt het met of een fantastische actie of het loopt af met een sof. Vooralsnog toen van Persie erin kwam ging Steven ook beter spelen.
79% van de passes goed, 50 van de 63, twee overtredingen gemaakt, drie dribbels gewonnen, een tackle gewonnen en vier schoten waarvan 3 op goal en een doelpunt en één werd geblokt.

Nicolai Jorgensen: 7.5 Whoscored: 8.05
Toch een hele mooie goal, hakje tussen de benen van de keeper door. Had een andere kans ook moeten benutten. Komt weer een beetje in shape.
81% van de passes goed, 26 van de 32, vier kopduels gewonnen, een tackle gewonnen en 3 schoten op doel waarvan een goal.

Jean Paul Boëtius: 7.0 Whoscored: 7.52
Hij gaat gelukkig ook weer steeds beter voetballen. Fraaie goal en veel werk verzet aan de linkerkant, maar misschien lag dat ook aan de back van Twente. Zoals van der Gijp altijd gilt, DIE KAN ER ECHT HELAMAAL NIKS VAN.
73% van de passes goed, 25 van de 34, een overtreding gemaakt, vier dribbels gewonnen en twee schoten op doel, waarvan een goal.

De statistieken:

Pictures and statistics by whoscored.com

Deze FC Twente – Feyenoord kreeg een 7.11 en komt daarmee bovenin de middenmoot.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7,78
Groningen thuis: 7.65

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

Bijna iedereen is het er in ieder geval over eens dat de fraudeurs uit Enschede hopelijk gaan degraderen. Vier punten met nog vier wedstrijden, denk niet dat ze dat gaan redden.

Nog twaalf dagen voor de bekerfinale. Mag ik het raar vinden dat je twee weken van te voren op trainingskamp gaat? Er zit tenslotte nog de wedstrijd tegen Utrecht tussen? Ja dat mag ik raar vinden.

Nog even Utrecht pakken en dan AZ te pakken nemen. Gelukkig krijgt iedereen weer een beetje de vorm terug, en met Sam Larsson en Robin van Persie achter de hand kunnen wij wel wisselen en worden we niet slechter. Dat is wel eens anders geweest. Dus ja ik denk dat we die beker pakken.

Maar eerst die vierde plek veilig stellen zondag tegen Utrecht

áchtelíjke Gládióól
Bless
@CorMteS2