Geef goud als je van elkaar houdt

Na vorig jaar de speciale met gouden letters kampioensschaal, pakken we nu de speciale gouden dennenappel, ook wel de KNVB-beker genoemd. We lijken wel eksters.

De eerste tien minuten dacht ik echt, oh jee het zal toch niet zo’n wedstrijd worden, Ridgeciano Haps die drie keer een bal veel te ver vooruit speelt, alsof er stroom op de bal stond, maar nadat die tot rust gekomen was hadden we nog te maken met Jan-Arie van der Heijden die twee keer een bal zo inlevert bij AZ, waarvan één echt lomp was, maar aan die andere kon hij weinig doen omdat Sven van Beek hem aanspeelde terwijl hij niet vrij stond. Maar ok, gelukkig speelde Brad Jones weer een goede pot.

Liep de eerste goede aanval over rechts nog mank omdat Nicolai Jørgensen geen kracht aan de bal kon meegeven, was de tweede aanval gelijk bingo. Het was wederom Nicolai Jørgensen die de bal op maat gaf aan Karim El Ahmadi, die werkelijk een perfecte voorzet gaf op Steven Berghuis die prima inkopte, maar Marco Bizot redde prima, echter Nicolai Jørgensen was doorgelopen na het opzetten van de aanval en die tikte de bal simpel doch prima binnen.

Robin van Persie liet nog voor de rust zien wat hij kan met een bal, alleen was dat vanuit buitenspelpositie en eindigde de bal op de lat.

Met 0-1 de rust in was prima, zou Feyenoord het lukken om het uit te bouwen?

Jazeker, na een uur spelen was er een dubbele een-twee, eerst met Kevin Diks en daarna met Steven Berghuis en Robin van Persie die het prachtig afmaakte. Marco Bizot ging erg vroeg naar de grond en Robin stiftte de bal subliem over Bizot heen.
AZ ging wisselen en alles order nichts spelen. Kreeg een paar kleine kansen waarbij er één hele grote was van Wout “ik zie tranen in je ogen” Weghorst, via het gezicht van Brad Jones en het been van Nicolai Jørgensen bleef het echter op miraculeuze wijze 0-2.

Tussendoor had Tonny Vilhena nog een schot van buiten de zestien losgelaten die mooi onder de lat in het net zou verdwijnen, echter stak Marco Bizot daar zijn handje voor. Maar Tonny zou alsnog genoegdoening krijgen, namelijk in blessuretijd was het wederom Tonny Vilhena die een strak schot over de grond losliet wat Marco Bizot alleen met zijn been kon wegwerken. Die kwam terecht bij Jens Toornstra die wederom in een uitwedstrijd scoorde.

Opmerkelijk was de vreugde bij de wisselspelers en de staf, de wisselspelers renden als dolle idioten het veld in om die derde goal te vieren. Dat was leuk om te zien.

Vierde prijs in drie jaar, wat gewoon prima is, alleen dik twintig punten achter op PSV en nog een flink aantal op 020. Neemt niet weg dat we ondanks de blijdschap over deze gouden beker, toch met een klein katertje zitten. Met wat geluk hoeven we geeneens voorronde Europa League te spelen als Arsenal of Olympique Marseille de Europa League wint.

Helaas geen cijfers en data van de statistiekensites omdat die geen beker doen. Maar ja wat maakt het uit. Of je nou 4 foute passes geeft of 8 goede, we hebben die beker, dat is het enig wat telt in een finale.

Voor de cijferfetisjisten toch nog wat statistieken op kunnen duiken via de telegraaf.nl

Rest nog twee nietszeggende potjes tegen Sparta en uit naar Heerenveen, dan is het seizoen weer over. Blij met de Willem van Hanegem schaal en de gouden KNVB Beker, minder blij met het vertoonde spel.

Wie gaan er weg, wie gaan er komen. Wie in iedere geval weggaat ben ik, dus als je de nieuwe analist wil worden van WZF meld je dan aan via de welbekende social media kanalen.

Sparta in de Kuip, vernederen of helpen zodat Twente definitief degradeert?
Ik zeg gewoon vernederen, ik heb meer met Excelsior dan SP AR TA.

Geniet ervan,
Bless,
@CorMteS2