Ik wil niet te veel meegaan in het hosanna, ja we speelden prima, ja 4 schoten op doel en 4 goals, dat is efficiency, ja Amrabat op rechtsback is de oplossing zolang Nieuwkoop nog niet fit is, ja Tapia en St. Juste deden het prima samen achterin, maar AZ was wel heel erg slecht. Desalniettemin blij met het vertoonde spel, en zoals al regelmatig geopperd, geen Diks, geen Kramer en geen Bilal en je bent zo veel beter zonder die mindere goden.

 

Nu doet AZ net alsof ze niet zo zouden verliezen, omdat ze genaaid zijn bij die buitenspelgoal, nou Haps en Jones stopten al met ingrijpen toen er gefloten werd. Ze werden in 90 minuten helemaal weggespeeld. Het had wel 0-8 moeten zijn. Zoveel mogelijkheden hebben we gehad. Binnen 20 minuten was het leed al geschied. Wederom was het Berghuis die de score opende met een vlammend schot wat al zat, echter zag je pas in de herhaling dat die bal er in zat. Maar Tonny zat er goed bij om hem af te maken. 6 minuten na de Berghuis goal was het Sam Larsson die zijn basisplaats beloonde met een prima schot vanaf 18 meter en die plofte boven de keeper in het net.

Vlak voor rust werd nog even een cadeautje gegeven aan Berghuis door Wuytens, maar die bal had ook wel gestopt mogen worden. Maar daar zeiken we niet over. Na al het leed van 5 gespeeld 4 verloren waren we maar al te blij. Echter had ik nog geen euforie aangezien we Heracles uit nog herinneren. 0-3 bij rust en de laatste 10 minuten stond het 2-3 en was het nog billen knijpen. Maar dat was tegen AZ niet het geval.

In de 58e minuut was het eigenlijk over na wederom een prima aanval over rechts en na een strakke voorzet van Berghuis gleed geheel vrijstaand Tonny de 0-4 binnen. Toen ging ik lekker achterover hangen en heb ik het laatste halfuur relaxed zitten kijken, dat was weer een tijdje geleden. De truc van Gio met een voorhoede van Larsson, Boëtius en Berghuis hadden zoveel beweging dat AZ er niet tegen was opgewassen. En volgens Jean Paul was het een vondst van de technische staf. Nou dat had ie alleen 4 wedstrijden eerder moeten doen, eigenlijk al na de 1e wedstrijd van Kramer in de spits, maar ja achteraf is het weer makkelijk lullen.

Gelukkig is onze spits Nicolai er weer bij in de volgende wedstrijd 14 oktober tegen Zwolle in de Kuip, en ik moet eerlijk toegeven dat ik gisteren Botteghin en Jan Scharie niet heb gemist.

De spelers:

Brad Jones WZF: 7 Squawka: 39
Kreeg niet veel te doen, maar wel weer de 0 met een compleet nieuwe achterhoede. 28 voortzettingen 16 goed.

Sofyan Amrabat WZF: 7 Squawka: 18
Gewoon de beste oplossing, zolang je Diks maar niet opstelt. Maar wat gaat Gio doen als Nieuwkoop weer fit is, wie gaat hij dan slachtofferen op het middenveld? Want dat Amrabat een versterking is dat is inmiddels wel gebleken. 56 passes 49 goed, 1 tackle en gewonnen, vier 1 op 1 duels en 3 gewonnen en 2 voorzetten maar niet op maat.

Jeremiah St. Juste WZF: 7 Squawka: 43
Speelde een prima wedstrijd, verrassend goed met Tapia aan zijn zijde, wat in Napels nog wel fout ging, liep gisteren als een geoliede machine. Ja voorlopig zullen Jeremiah en Renato het moeten laten zien. 63 passes 57 goed, 1 kopduel en verloren, en 3 tackles 1 gewonnen.

Renato Tapia WZF: 8 Squawka: 66
Ik vond hem echt fantastisch spelen, na zijn trukendoos gedoe in Napels was hij vandaag zonder fratsen een van de betere. Altijd aanspeelbaar, veel vooruit passing, ja ik heb genoten van Tapia. 59 passes 51 goed, 1 kopduel en gewonnen, 5 tackles 2 gewonnen, twee 1 op 1 duels en 1 gewonnen en 1 doelpoging.

Ridgeciano Haps WZF: 7 Squawka: 40
Hopelijk blijft hij goed fit. Want met Nelom ga je zomaar 3 stappen terug. Terwijl Haps veel meer dynamiek in zijn aanvallende aspecten heeft dan Nelom, en het lijkt wel alsof, ondanks dat het de eerste keer was dat ze samen speelden, Haps en Sam een goede combinatie kunnen vormen. 49 passes 43 passes, 1 kopduel en verloren, 3 tackles 2 gewonnen en 1 doelpoging.

Karim El Ahmadi WZF: 8 Squawka: 6
ja de aanjager, el capitano, weer heerlijk sleurend, stofzuigend en heerser en verdeler op het middenveld. Dit is de Karim die we graag zien. 71 passes 62 goed, 7 tackles 5 goed, en twee 1 op 1 duels en 1 gewonnen.

Tonny Vilhena WZF: 7 Squawka: 20
gelukkig speelde hij gisteren niet als postbode, maar zoals we hem graag zien, aanvallend, scorend en schoffelend op het middenveld. 43 passes 31 goed, 1 kopduel en gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren, en 1 doelpoging met resultaat.

Sam Larrson WZF: 7 Squawka: 65
Zo zien we Sam graag, scorend en de verdediging dol draaiend. En hij gaat nog beter worden want hij is nog niet helemaal wedstrijdfit denk ik maar. Over een weekje of 3 gaat ie de heren uit 020 helemaal zoek tikken. 33 passes 24 goed, 1 tackle en verloren, vier 1 op 1 duels 2 gewonnen, 1 voorzet en op maat, en 1 doelpoging met resultaat.

Jens Toornstra WZF: 6 Squawka: 0

Ik vind Jens de laatste weken wat matigjes. Maar volgens de kenners op twitter, zie ik dat verkeerd omdat hij bergen werk verzet. Het zal wel, maar als straks iedereen weer fit is zal Gio keuzes moeten gaan maken en ik ben bang dat die keuze op dit moment ten koste gaat van Toornstra. 38 passes 33 goed, 1 kopduel en verloren, 5 tackles 4 gewonnen, en 2 voorzetten beide niet op maat.

Jean Paul Boëtius WZF: 7 Squawka: 4
scoorde niet, maar was flink aan het sjorren in de spits. Scoorde niet maar was goed aanspeelbaar switchte ook veel met Larsson van binnen en naar buiten. 34 passes 25 goed, 5 kopduels 2 gewonnen, 2 tackles 2 gewonnen, zes 1 op 1 duels 4 goed, 2 voorzetten 0 goed, 2 doelpoging zonder resultaat.

Steven Berghuis WZF: 9 Squawka: 105
behalve zijn kopduels, deed hij bijna alles goed, 1 assist en 2 goals, was gisteren niet te houden, hopelijk trekt hij dit niveau een beetje door. 37 passes 30 goed, 3 kopduels 0 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, vier 1 op 1 duels 3 gewonnen, 2 voorzetten beide op maat, 2 corners beide op maat en 4 doelpogingen met 2 goals.

De statistieken:

De corners:

De voorzetten:

De doelpogingen:

Pictures and statistics courtesy of www.squawka.com

Een score van 405, op een 2e plaats voorlopig bij de top 3 beste wedstrijden.

De top 3 beste:
1. Willem 2 thuis: ​​ ​​    532 punten
2. AZ uit:                   405 punten
3. FC Twente thuis: ​​ ​​ 343 punten

De top 3 slechtste:
1. Manchester City thuis: ​ ​-126 punten
2. Napoli uit​​​                      -108 punten
2. Nac thuis: ​​​                        58 punten

nu even rust, interlandweekeinde.Alleen Vilhena moet aan de bak, al zal het Nederlands elftal het wk toch niet gaan halen.Mooi! Geen gezeik in de straat met oranje vlaggen en al die andere debiele shit. Denk wel dat voor sommige in dit elftal de Champions League een maatje of 2 te groot is. Ik ben het met Willem van Hanegem eens, ze roepen wel dat ze redelijk mee deden, maar dat was te danken aan Napoli en niet aan Feyenoord.

Hou mijn hart vast voor Shaktar, dan denken we misschien, hier kunnen we punten tegen scoren maar die staan niet voor niets bovenaan in de Oekraïne. Ik denk dat we ons daar wel eens in kunnen verslikken. Maar wie weet, worden we verrast. Net zoals tegen Sevilla. Laten we het hopen. Eerst op naar de 14e oktober in de Kuip op een zaterdagavond, beetje regen erbij en het kan weer een mooie avond worden. We bekijken het maar van week tot week.

Gegroet,
Bless,
@CorMteS