Zielloos Feyenoord verliest weer en voor de zoveelste keer van 020.

Het is echt een godswonder geweest dat we vorig seizoen kampioen zijn geworden. Vandaag was het weer ouderwets ruk zoals altijd tegen hunnie. Doelloos, Futloos, Doods, Inspiratieloos, Levenloos.

Eén lichtpuntje was er te noteren, Tyrell Malacia. De enige met een voldoende vandaag.
Voor de rest allemaal veel woorden en vooral weinig daden. “We zijn er klaar voor, fantastisch trainingskamp, ja tot op het bot gewapend zijn we”. Kunnen de spelers bij de volgende klassieker is gewoon hun muil houden en het op het veld laten zien? Dank alvast.

Maar liefst twee schoten op goal hebben we gehad. WOW, zo goed waren we er klaar voor toch. Misschien toch nog maar wat vaker besloten trainen. Al had die kans van Steven Berghuis wel mogen zitten, en dan roepen ze fantastische redding Onana, nee idioten gewoon slecht ingekopt.

Hunnie hebben in de eerste helft ook geen grote kansen gecreëerd, niet meer dan wat vrije trappen rond de 16.

In de tweede helft veranderde dat al gelijk. Zowel Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra stonden verschrikkelijk te slapen, één van de twee had die van Beek van hunnie op moeten vangen, maar beiden deden ze dat niet en hij kon zo doorlopen en door de benen van Brad Jones de 1-0 scoren. Nog geen drie minuten later was het hun spits die geheel vrij stond in het doelgebied, en kon hij een voorzet van Veltman zomaar inkoppen.

Die tweede goal was een fout van Brad Jones, die had daar uit moeten komen. Maar ja zijn statistieken zijn nou eenmaal beter, en wie zijn wij om de ex wereldkeeper met veel Europese ervaring, Khalid Benlahsen, tegen te spreken? Hij heeft tenslotte zes jaar internationale ervaring opgedaan bij FC Eindhoven, Helmond Sport, Dessel Sport en RBC Roosendaal.

Nog geen vijf minuten later was het definitief gedaan, ook voor de mensen die altijd het positieve nog kunnen inzien. Het was een normale sliding van Nicolai Jørgensen waarbij de Loden Loekie naar Veltman kan, want die imiteerde uitstekend een ongelovige die door een IS strijder wordt onthoofd. Echt een belachelijke gele kaart, maar ja zijn we anders gewend van Kuipers. Maar ook met een andere scheids hadden we niet gewonnen. Het lag niet aan Kuipers, het lag weer aan de fantastische instelling van de meeste spelers. 2-0 en toen met tien tegen twaalf dan is het wel gedaan. Alles op de beker dan maar.

Zag op de sociale media veel verwijten aan Gio m.b.t. de wissels maar daar ben ik het niet mee eens. Je staat 2-0 achter en met tien man, dan haal je er spelers uit die je de volgende wedstrijd weer nodig hebt en ja, dan wissel je Steven Berghuis. Die heb je woensdag namelijk keihard nodig tegen Utreg. Ik hoop wel dat Gio ook Jens Toornstra weer laat banken. Man man man wat heeft die een kutseizoen zeg.

Nou de spelersbeoordelingen dan maar, en die zijn niet goed, maar dat begrijpt u volkomen.

Brad Jones WZF: 4 Whoscored: 6.29
De eerste goal door zijn benen, de tweede had hij uit moeten komen. Maar ja, zijn statistieken zijn nou eenmaal beter dan die van Vermeer dus is het geen issue.
42% van de voortzettingen goed, zestien van de 38.

Tyrell Malacia WZF: 6 Whoscored: 6.95
Die Neres met zijn junkiekop niet gezien. Echter kwam de voorzet bij de 2-0 wel langs Malacia. Vandaar de nipte voldoende. Voor de rest prima wedstrijd. Iemand die het wel begrijpt.
55% van de passes goed, elf van de twintig, een overtreding, drie dribbels gewonnen, zes tackles gewonnen.

Sven van Beek WZF: 5 Whoscored: 7.12
Was Stuntelaar helemaal kwijt bij de 2-0. En zeker bij dit soort wedstrijden moet ik streng zijn. Verders redelijk stabiel, maar desondanks dat toch een onvoldoende.
77% van de passes goed, 38 van de 49, vier kopduels gewonnen, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen en een tackle gewonnen.

Renato Tapia WZF: 4 Whoscored: 6.31
Deed ie mee dan? Ik heb hem niet veel goeds zien doen maar dat kan ook aan mij liggen.
78% van de passes goed, 32 van de 41, een kopduel gewonnen en twee tackles gewonnen.

Jeremiah St. Juste WZF: 5 Whoscored: 6.00
Gelukkig ook zijn tegenstander, u weet wel de zoon van, niet heel vaak gezien, dus dat was positief.
65% van de passes goed, zeventien van de 26, een overtreding gemaakt en drie tackles gewonnen.

Karim El Ahmadi WZF: 4 Whoscored: 6.63
Had het vandaag ook niet. Maar wie eigenlijk wel?
87% van de passes goed, 28 van de 32, een dribbel gewonnen en zes tackles gewonnen.

Jens Toornstra WZF: 3 Whoscored: 5.95
Samen met Jørgensen echt de slechtste vandaag. Eigenlijk al een heel seizoen bagger. Schijnt in scheiding te liggen. Man ga op tinder en neuk alles wat je neuken kan. Misschien ga je dan ook weer wat beter voetballen. Want de Toornstra van vorig seizoen willen we terug, en niet deze paladijn.
75% van de passes goed, twaalf van de zestien. Eén overtreding gemaakt en twee tackles gewonnen. Zestien passes als nr tien, dan ben je de man om het spel te verdelen en dan in 94 minuten 16 passes? I rest my case.

Tonny Vilhena WZF: 4 Whoscored: 6.10
Ook gewoon een kutpot.
75% van de passes goed, achttien van de 24. Een kopduel gewonnen, drie overtredingen gemaakt en twee dribbels gewonnen.

Steven Berghuis WZF: 4 Whoscored: 6.05
Had die kans MOETEN maken, voor de rest onzichtbaar tegen een debutant met een naam als een pasta gerecht.
61% van de passes goed, acht van de dertien, een overtreding gemaakt, een dribbel gewonnen en een tackle gewonnen. Twee schoten waarvan één op doel.

Nicolai Jørgensen WZF: 3 Whoscored: 4.69
Zijn slechtste wedstrijd ooit in het shirt van Feyenoord.
40% van de passes goed, acht van de twintig, vier kopduels gewonnen, drie overtredingen gemaakt, een dribbel gewonnen en een tackle gewonnen.

Jean Paul Boëtius WZF: 4 Whoscored: 6.56
Tja hij deed ook mee. Ik kan u alvast vertellen dat Sam Larsson zal spelen in Utrecht.
70% van de passes goed, veertien van de twintig, een overtreding gemaakt en vier tackles gewonnen.

De statistieken:
Dit was zo’n slechte wedstrijd dat hij gewoon in de top vier staat van de slechtste wedstrijden. Gewoon twee hele slechte wedstrijden dus tegen hunnie, nota bene je aartsrivaal. Juist dan moet je passie, strijd en inzet tonen. En dat hebben ze wederom verzaakt.

Top 3 goede wedstrijden:
Sparta uit: 8.05
AZ uit: 7.78
Willem 2 thuis: 7.60

Top 4 slechtste wedstrijden:
Manchester City thuis: 6.07
Napoli uit: 6.17
ajax uit: 6.25
ajax thuis: 6.37

En het ergste vind ik nog die pratende mop, manmanman. Populistische teksten, we gaan jagen jagen jagen op ze, nou wat hebben we gejaagd. Eric Gudde was een harlekijn, maar ik heb de indruk dat we met deze dombo nog verder van huis geraken. Bij de tafel van Kees, we geven de meeste passes, ja en als je iedere keer terug op de keeper speelt of achteruit speelt dan geef je al snel de meeste passes. Met de meeste passes geven, win je geen wedstrijden idioot!

Er is al veel discussie geweest over de verschillende tactische strijdplannen die Gio de afgelopen jaren heeft neergezet, maar ik begin er steeds meer in te geloven dat we vorig jaar kampioen zijn geworden doordat spelers boven zichzelf uit staken, en Dirk Kuyt en Eljero Elia de kleedkamer hebben beheerst. Karim is een goede voetballer voor Feyenoord, maar absoluut geen leider. Hopelijk met de terugkomst van Robin van Persie kan hij wel de leider zijn die dit Feyenoord gewoon nodig heeft met deze jonge groep.

Nu woensdag alweer Utrecht uit, de inhaalwedstrijd. Nou, gezien de instelling van Utrecht tegen Feyenoord altijd weet je al wat voor wedstrijd het gaat worden. Utrecht gaat er vol op knallen en met die blonde fluitist K. Blom erbij vrees ik alweer voor het ergste.

Maar ja alles op de beker dan maar, om nog een beetje het seizoen te redden, maar feit blijft inmiddels zeventien en twaalf punten achter op psv en hunnie. En maar blijven lachen daar in het maasgebouw en alles op Feyenoord City gooien want dan dames en heren gaan we weer bij de Europese top horen. Wie dat gelooft kan gelijk worden afgevoerd in een bus met zwaailichten en ingesnoerd in een dwangbuis.

De tyfus voor eenieder die 020 een warm hart toedraagt,
Bless,

@CorMteS2