Dat je geen 3 punten meeneemt uit Den Haag heb je aan twee man te danken, Brad Jones en Steven Berghuis. Ja de rest was ook kut, maar hun zijn de hoofdoorzaak.

Weer een blunder van Jones, al denk ik dat Jones ontvoerd is en nu Mulder in de goal staat met een Jones masker op. Van een goede keeper vorig seizoen naar een grabbelaar dit seizoen. Maar ja, de ekte ekte willen geen Vermeer, gezien zijn verleden. De haat voor 020 is blijkbaar groter dan de liefde voor Feyenoord.

En Berghuis begint met een mooi balletje op Nieuwkoop bij de 0-1 en speelt daarna zeven ballen naar groen geel en mist in het verloop van de wedstrijd VIER 100% kansen.

In de eerste helft had je het al moeten beslissen, ADO heeft één keer op doel geschoten in de eerste helft, en dat was wel bij de 1-1. Maar wat daar allemaal fout gaat bij Feyenoord, dat wil je niet weten. Haps en Vilhena staan te slapen, Tapia en St. Juste staan met de rug naar de situatie. Als Haps voor de bal gaat staan is er niets aan de hand. Maar ja, als telt niet, en zeker niet met dit Feyenoord.

Denk dat die 1-1 flink in de koppen was gaan zitten want in het begin van de 2e helft was het ADO die de toon zette. Jones ging weer in de fout (hoelang mag hij blijven staan?) bij de 2-1. Gelukkig leverde een goede actie van Karim nog de verdiende 2-2 op, en zelfs daarna hadden we de wedstrijd nog kunnen beslissen als Berghuis niet een offday had gehad.

Blijkbaar is de gifbeker nog steeds niet leeg. En weer twee tegengoals door standaardsituaties. Dat gebeurde vorig seizoen pas in de laatste drie wedstrijden. Dat we Jan Arie en Botje zo erg zouden missen wie had dat nou gedacht.

Waarom heb ik nou het gevoel dat we voorlopig nog blijven kwakkelen?

Nu Squawka is gestopt, is WZF geswitcht naar whoscored.com voor de statistieken.

Brad Jones: WZF: 4             Whoscored: 6.62
Weer grandioos de fout in. Vorig seizoen één van de redders maar dit seizoen kost hij je heel veel punten. En dat terwijl hij een heerser in de 16 was. Alleen vandaag even niet.
Twee reddingen en 60% voortzettingen goed.

Bart Nieuwkoop: WZF: 6         Whoscored: 7.35
Het leek wel of Karsdorp weer mee deed. Aanvallend goed aanwezig. Verdedigend niet echt in de problemen geweest.
88% passes goed, een kopduel gewonnen, twee dribbels gewonnen, een tackle gewonnen en een assist gegeven.

Jeremiah St. Juste: WZF: 5     Whoscored: 6.43
Ook St. Juste stond niet op te letten bij de 1-1. Daar waar het bij veel spelers fout ging. En dan ben je dus gewoon niet 100% gefocust. Bij de 2-1 was het niet zijn man, en voor de rest niet in gevaar geweest omdat Ado ook niet echt gevaarlijk is geweest.
96% passes goed, twee kopduels gewonnen en drie tackles gewonnen.

Renato Tapia: WZF: 5               Whoscored: 6.17
Ook Tapia stond te slapen bij de 1-1, net als St. Juste niet 100% die focus. Maar ja, dat waren er wel meer, voor de rest weinig te doen gehad omdat Ado er ook niks van bakte.
76% passes goed, twee kopduels gewonnen en een schot op doel dat geblokt werd.

Ridgeciano Haps: WZF: 5       Whoscored: 6.55
Als hij gewoon voor de bal gaat staan in de 44e minuut is er niets aan de hand, maar meneer is ook niet 100% gefocust waardoor Ado een minuut voor het einde van de eerste helft gelijk kan komen. Had in de eerste helft weinig van Becker te duchten maar in de tweede ietsjes meer, zonder dat ADO daardoor echt gevaarlijk werd.
74% passes goed, een kopduel gewonnen en twee tackles gewonnen.

Tonny Vilhena: WZF: 5           Whoscored: 6.67
Het is een repeterend verhaal aan het worden, maar waar is de vorm van Tonny gebleven? Hoelang mag hij nog blijven staan? Als het zelfs Hélène Hendricks bij Fox al opvalt en dat ze hem daar ook al de postbode noemt, dan denk ik dat ze echt weleens wat lezen op WZF.
71% passes goed, twee kopduels gewonnen, twee dribbels gewonnen, een tackle gewonnen en een schot op doel, maar niet tussen de palen.

Karim El Ahmadi: WZF: 7       Whoscored: 8.28
Karim leek wel de enige die begreep dat er geknokt moest worden, maar alleen is het voor Karim ook maar vechten tegen de bierkaai. Opvallend was dat wederom Hélenè begon over het geen leider zijn zoals Dirk was tegen Karim. Waar heb ik dat nou eerder gelezen? Oh hier natuurlijk. Hij was daar wat gepikeerd over.
81% passes goed, vier tackles gewonnen, twee dribbels gewonnen, drie schoten op doel en alle drie tussen de palen waarvan een doelpunt.

Jens Toornstra: WZF: 4           Whoscored: 5.72
Hetzelfde verhaal als bij Tony. Waar is de vorm van Jens gebleven? Die voegde echt niets toe aan dit Feyenoord.
87% passes goed en een schot op doel wat geblokt werd, dat waren de hoogtepunten van Jens deze middag.

Sofyan Amrabat: WZF: 5         Whoscored: 6.23
Uit noodzaak, omdat Bart Nieuwkoop weer geblesseerd raakte, moest Sofyan als rechtsback spelen. In dat half uurtje kon hij niet veel betekenen.
78% passes goed en een tackle gewonnen.

Sam Larsson: WZF: 6               Whoscored: 7.68
Sam was aardig op dreef maar kon er ook niets aan doen dat op de momenten dat hij zich vrijspeelde andere spelers zijn goede werk verprutsten.
75% passes goed, een kopduel gewonnen, twee dribbels gewonnen, een tackle gewonnen, een assist en een schot op doel tussen de palen.

Nicolai Jørgensen: WZF: 7     Whoscored: 7.79
Ik stond verbaasd dat Nicolai ook scoorde op ku(ns)tgras. Goeie voorzet Nieuwkoop en goed ingekopt door Nicolai. Daarna ook nog twee goede kanse maar ook Nicolai is nog niet in de juiste vorm, maar hem kunnen we nou net niet missen.
75% passes goed, zeven kopduels gewonnen, drie schoten op doel waarvan twee tussen de palen met een goal.

Steven Berghuis: WZF: 4         Whoscored: 6.55
Speelde niet eens zo slecht maar als je mede verantwoordelijk bent voor het puntenverlies door VIER 100% kansen te missen dan kan ik je niet meer geven dan een vier.
72% passes goed, een dribble gewonnen, twee tackles gewonnen, zes schoten op doel waarvan één geblokt en één tussen de palen. Hoezo het vizier stond niet scherp?

De statistieken:

De doelpogingen:

Passing statistieken:

Pictures and statistics courtesy of www.whoscored.com

De score van de wedstrijd in Den Haag was 6.76 wat een middelmatige score is.

Top 3 goede wedstrijden

AZ uit 7.78
Willem 2 thuis 7.60
Heracles uit 7.27

Top 3 slechtste wedstrijden

Manchester City thuis 6.07
Napoli uit 6.17
ajax thuis 6.37

Hoe nu verder? Ja, wat ik al weken schrijf, Gio moet echte keuzes maken. Brad Jones heeft denk ik nu te veel fouten gemaakt, echter Vermeer is nu weer geblesseerd, Bijlow voor de leeuwen gooien is niet de oplossing want als die een fout maakt wordt zijn carrière bijna afgebrand ben ik bang. Maar ja dan moet Gio wel die keuzes gaan maken, pas wachten tot na de winterstop en hopen dat alles beter gaat, gaat ook niet werken. De druk op Gio neemt ook toe. Gelukkig hebben we een weekend rust met geen clubvoetbal.

En wat de gebroken pols van Nicolai betreft, die speelt gewoon de volgende wedstrijd weer met een brace, dat hoeft geen probleem te zijn. Ben meer benieuwd hoelang Nieuwkoop er nu weer uit is. De volgende wedstrijd is 18 November Feyenoord – VVV Venlo in de Kuip, al is dit seizoen gebleken dat de Kuip geen onneembare vesting meer is, gelukkig is VVV ook ingestort na een bliksemstart.

Rustaaaaaahhh

Bless

@CorMteS2