De start is minder veelbelovend dan vorig jaar (0-5 in Groningen), maar zoals al zo vaker gezegd, het enige wat telt zijn de 3 punten, en als je aartsrivaal start met 0 punten heb je gewoon een lekker weekend.

Bij vlagen werd er aardig voetbal gespeelt, nog even de slordigheden verminderen, en er staat gewoon weer een goed team. Maar altijd even afwachten tot na 31-08. Want nu de 222 miljoen van Neymar verdeeld gaat worden over Europa, zal denk ik ook nog wel een Engelse club aan gaan kloppen voor Jørgensen. En hoewel hij nog steeds roept ik wil niet weg, weten we allemaal hoe het werkt. Als Feyenoord een bod krijgt van ongeveer € 25.000.000,00 en hij kan van 1.5 miljoen bruto naar 3.2 miljoen netto is de keuze snel gemaakt. Alleen wat dan? Maar zover is het nog niet. Nog 17 dagen stress voor Martin van Geel en consorten.

De wedstrijd an sich had een paar mooie momenten, de balaanname van Boëtius bij de 1-0 weergaloos, het voor de man kruipen van Jørgensen bij die goal, dat zal een goede combinatie worden. Jan Scharie die met 2 trucen 2 man het bos instuurt, de 2-1 van Berghuis, die vrije trap was op maat van Toornstra, nu nog de directe vrije trappen richting de goal die zijn zowel van Toornstra als van Vilhena onder de maat. En het debuut van Bijlow. Kreeg niet veel te doen en was bij de 1-1 volledig kansloos, denk niet dat Neuer/Courtois die bal wel hadden gepakt. Dat is een talent voor de toekomst. Nog even 1 a 2 jaartjes rijpen achter een ervaren keeper en dan kan hij de stap maken.

Zoals je ook zal zien aan de statistieken, Twente heeft maar 3 x op goal geschoten. En als ze al er doorheen kwamen lag het aan de slordigheden van Feyenoord. Vooral bij die laatste kans van Buckley-Ricketts in de 86e minuut, dat onze nieuwe vriend Haps even een Nelommetje deed. Ik telde hem eerlijk gezegd al.
Ik ben wel van mening dat de eventuele terugkomst van Robin van Persie wel van waarde kan zijn, vooral voor de jonge groep, en hij hoeft toch niet elke week te spelen. Hij is nou eenmaal niet zo’n type als Kuyt die altijd maar wilde spelen, maar met hem erbij creëer je zoveel meer mogelijkheden voorin, hij kan op links, hij kan in de spits en hij kan op 10, voor Gio zou het een extra impuls zijn is mijn gedachte.

de statistieken:

Doelpogingen:

Corners:

Voorzetten:

De spelers individueel maar eens bekijken:

Justin Bijlow:​​wzf: 7​​ Squawka: 14
Goede redding in het begin van de pot met de voet, en was kansloos met de tegengoal. 18 voortzettingen en 11 goed. Het zit wel goed met de keepers bij Feyenoord voorlopig.

Kevin Diks:​​wzf: 7​​ Squawka: 22
De man die de eerste 2 wedstrijden nog wat onwennig was (dat leest beter dan slecht) speelde tegen Twente niet eens zo slecht. U weet als het kut is zeggen we het en als het goed is ook. 81 passes 69 goed, 5 kopduels 2 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, 2 een op een duels beide gewonnen, 2 voorzetten 0 goed en 1 doelpoging.

Eric Botteghin:​wzf: 7​​ Squawka: 34
Begon wat onwennig, Twente liet hem vrij in de opbouw, maar de 1-0 kom uit een mooie crosspass van hem op Boëtius Verdedigend is hij niet in de problemen geweest. Dat uitverdedigen bij de 1-1, dat is pure pech, normaliter gaan 99 van die 100 schoten richting 2e ring maar nu ging die in de winkelhaak. 97 passes 87 goed, 11 kopduels 9 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, en 2 doelpogingen.

Jan Arie van der Heijden:​wzf: 7​​ Squawka: 48
Ik kan er niks anders van maken dat Jan Arie en prima partij afleverde. 51 passes 43 goed, 15 kopduels 9 gewonnen, 3 tackles 1 gewonnen, 2 een op een duels en beide gewonnen, 1 voorzet en ook nog op maat en 1 doelpoging.

Ridgeciano Haps: ​wzf: 6​​ Squawka: 32
De speler met de mooiste voornaam in de selectie, is al beter met zijn voorhoedespeler in de samenwerking dan zijn kompaan op rechts. Dat ik hem dan toch maar een 6 geef komt door zijn Nelommetje in de 86e minuut. Hij liet zijn man vogelvrij in de 16. En hij moet aanvallend nog iets meer laten zien. Hij had namelijk gisteren 0 voorzetten en was de veroorzaker van de vrije trap waar de 1-1 uit kwam. 50 passes 47 goed, 3 kopduels alle 3 gewonnen, 5 tackles 4 gewonnen, 2 een op een duels en beide verloren, 0 voorzetten en 1 doelpoging.

Karim el Ahmadi: ​wzf: 7​​ Squawka: 28
Over het middenveld hoeven we ons niet druk te maken, met Amrabat achter de hand, als er iemand een schorsing, blessure of dipje krijgt gaan we er niet op achteruit. Karim is Karim en doet Karim dingen. Altijd voorop in de strijd samen met Vilhena. 64 passes 57 goed, 2 kopduels, beide gewonnen, 5 tackles 4 gewonnen, 1 een op een duel en verloren, 1 voorzet zonder resultaat en 2 doelpogingen.

Tonny Vilhena:​wzf: 7​​ Squawka: 28
Voor Tonny geldt hetzelfde als Karim. Het enig wat ik hoop dat kan verbeteren bij Feyenoord zijn de directe vrije trappen zowel Tonny als Jens kregen hem niet op de goal. 48 passes 42 goed, 4 kopduels 3 gewonnen, 2 tackles 1 gewonnen, 3 een op een duels 2 gewonnen, 0 voorzetten en 1 doelpoging.

Jens Toornstra:​wzf: 6​​ Squawka 11
Jens speelde niet zijn beste wedstrijd, ondanks dat gewoon de assist bij de 2-1, maar gelukkig gaf hij dat zelf ook al aan na de wedstrijd. Jens is zo’n jongen die met beide benen op de grond blijft staan. Leuk interview was het in het algemeen dagblad. 26 passes 20 goed, 2 tackles 1 gewonnen, een 1 op 1 duel en verloren, 5 voorzetten waarvan 3 goed, 1 corner en goed, en 1 doelpoging.

Jean Paul Boëtius:​wzf: 7​​ Squawka: 25
Een werkelijk schitterende actie bij de 1-0, maar daarnaast was hij nog niet zo succesvol in zijn voorzetten. Maar hij gaat nog groeien in zijn rol. Daar heb ik al het vertrouwen in. Hij is veel volwassener als in zijn periode voordat hij weg ging en dan bedoel ik niet zijn leeftijd. 39 passes 30 goed, 2 kopduels en beide gewonnen, 2 tackles en beide gewonnen, 2 een op een duels en 1 gewonnen, 5 voorzetten waarvan 1 op maat en 1 doelpoging.

Nicolai Jørgensen:​wzf: 7​​ Squawka: 31
Vond het verassend dat hij maar 1 schot op doel heeft afgeleverd. Maar wel de belangrijkste die een doelpunt opleverde. Vooral sterk aan de bal, echt hopen dat hij blijft. 27 passes 18 goed, 1 kopduel en gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, 1 voorzet helaas niet op maat en 1 doelpoging met succes.

Steven Berghuis:​wzf: 7​​ Squawka: 56
In de eerste helft zag ik hem weinig goeds doen, maar hij herstelde dat mooi in de 2e helft. Goed weggelopen bij zijn man bij de 2-1, echter te weinig duels gewonnen aan de zijkant. 68 passes 56 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, 9 een op een duels 3 gewonnen, 4 voorzetten 1 op maat, 3 corners 1 op maat en 3 doelpogingen met 1 goal.

De score van deze wedstrijd was 343 wat voor Squawka begrippen een middenmoot score is.
Maar hé het is het begin van het seizoen.

Zondag 12:30 op KUnsTGRAS op de plek waar we vorig jaar nog even de aartsrivaal ijdele hoop gaven. Tijd voor revanche. Er zal vast weer niet gesproeid gaan worden, dus ik ga in deze mee met het voorstel van Willem van Hanegem, Kramer heeft 3 jaar bij Ado op dat nep gras gespeeld en onze vriend Nicolai kan daar echt niet op uit de voeten. Misschien een goede tactische zet om dan voor Kramer te kiezen, en anderzijds starten met Nico maar als ie er echt niks van bak in de 2e helft voor Kramer kiezen. Succes Gio en Feyenoord, ik zal weer aandachtig toeschouwer zijn vanuit de zetel. Alleen met veel minder spanning dan toen. Nu relaxed met een flesje en een snackje.

Hier mag u het weer mee doen,
Gegroet,
Bless,
@CorMteS2