We mochten weer na de winterstop. Vlak voor de wedstrijd begon tweette ik, hoe maakt niet uit als we maar 3 punten halen. Ik kan alleen maar zeggen missie geslaagd.

Eerste helft was een tempootje te laag, maar een redelijk goede 2e helft maakte het verschil. We hebben 1 kans weggegeven en die werd op de lat geknald, verder heeft de verdediging niets weggeven. In de 2e helft ging het tempo omhoog en kwamen de kansen voor Feyenoord. Jørgensen had op zijn verjaardag zijn vizier niet op scherp maar had wel 2 beslissende assists. Eén op Dirk, die nipt in buitenspelpositie stond (soms zit het mee en vaker zit het tegen), en de bal prima binnen knalde in het dak van het doel en één op Eljero Elia die hem netjes in de verre hoek buiten bereik van de keeper binnen schoot.

Na de 0-2 zakte mijn hartslag en bloeddruk weer wat in. Je hoopt echt dat het dit jaar gaat gebeuren. Ik had voor de wedstrijd echt zo’n gevoel van, dit wordt niks, en bij het begin het echte nerveuze maagpijn gevoel wat ik normaal alleen heb als we tegen hunnie spelen. KUnsTGRAS, geen El Ahmadi en januari waren geen goede voortekenen, maar ze werden allemaal gelogenstraft. Nog 16 finales.

Gisterenavond op ad.nl werd Brad Jones geroemd en ook vandaag in de column van Willem van Hanegem roemde hij Brad Jones over zijn prestaties van gisteren, en wie ben ik om de kromme te bekritiseren, maar Roda heeft 1 schot op doel gehad en 3 naast/over het doel. Wie het weet mag het zeggen. Meestal krijgt een keeper roem als hij goede reddingen verricht maar hij heeft 1 bal gehad. Als ik iemand zou roemen zou het Botteghin zijn die werkelijk als een veldheer stond te verdedigen, maar uit de statistieken blijkt dat ook weer niet te kloppen.

Opvallend ook dat Dirk gewoon in zijn shirt met korte mouwen het veld op ging terwijl andere spelers weer geheel ingepakt rondliepen, alsof ze op wintersport waren. Nog een positief punt, er verschijnen weer meer spelers met zwarte voetbalschoenen, blijft toch het mooiste in tegenstelling tot die clownskleuren. Maar dat is weer zo’n generatie dingetje.

De spelers die het weer tot een succes maakten:

Brad Jones: WZF: 7 – Squawka: 48

1 schot op doel en die pakte hij mooi klem, 11 voortzettingen en 7 goed. En dan die discussie over als Vermeer weer 100% fit is. Gewoon Jones laten staan, heeft nog geen echte blunder gemaakt. Never change a winning team toch?

Rick Karsdorp: WZF: 7 – Squawka: 43

Verdedigend prima, aanvallend weinig opgekomen, waarschijnlijk omdat, in tegenstelling tot Toornstra, nu Berghuis wat vaker aan de buitenkant blijft hangen zodat er weinig ruimte is om er overheen te klappen door Rick. 63 passes waarvan 51 goed, 2 tackles beide gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen, 2 voorzetten 0 goed en 1 doelpoging zonder resultaat.

Eric Botteghin: WZF: 7 – Squawka: 39

Ik vond Eric voor mijn gevoel een prima pot afleveren. Statistisch heeft ie wel wat duels verloren, maar met statistieken win je geen wedstrijd.73 passes waarvan 65 goed, 8 kopduels 2 gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, 2x een 1 op 1 duel en beide verloren en 1 doelpoging zonder resultaat.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 6 – Squawka: 29

Ook Jan Arie heeft het niet moeilijk gehad gisteren, desondanks ook wat mindere statistieken. 61 passes waarvan 55 goed, 8 kopduels 3 gewonnen en 1 tackle en verloren.

Terence Kongolo: WZF: 6 – Squawka: 15

Had het niet echt moeilijk met de snelle buitenspeler van Roda, geloof dat die er 1 keer langs is geglipt. 50 passes waarvan 36 goed, 2 kopduels 1 gewonnen en 10 tackles 8 gewonnen.

Dirk Kuyt: WZF: 7 – Squawka: 26

We kunnen er lang over blijven zeiken, of niet, hij stond er toch maar mooi weer om de 0-1 binnen te schieten. En dat terwijl op twitter al genoeg tweets kwamen van wisselen die Dirk. 39 passes waarvan 30 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 1 tackle en verloren, 2 voorzetten 0 goed en 1 doelpoging met succes.

Tonny Vilhena: WZF: 7 – Squawka: 39

Vond hem matigjes beginnen maar naarmate het duel vorderde ging hij beter spelen. Moest waarschijnlijk even zoeken naar de juiste afstelling met Jens en Dirk op het middenveld. 34 passes waarvan 24 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, 7 tackles 4 gewonnen, 2 1 op 1 duels en beide gewonnen en 5 doelpogingen zonder resultaat. Dat schieten van afstand komt soms wat amateuristisch over.

Jens Toornstra: WZF: 6 – Squawka: 18

Vond Jens net als Tonny ook matig beginnen, echter herstelde hij zich ook naarmate de wedstrijd vorderde. Jens is ook geen fan van kunstgras, heeft altijd een extra handeling nodig om die bal onder controle te krijgen. 48 passes waarvan 41 goed, 1 kopduel en verloren, 3 tackles 2 gewonnen, 1 één op één duel en verloren, 4 corners 2 goed, 5 voorzetten 3 goed en 4 doelpogingen zonder resultaat.

Eljero Elia: WZF: 7 – Squawka: 46

Elia heeft ook wat moeite om goed langs zijn tegenstander te gaan op kunstgras, echter als ie er langs gaat is ie er ook goed langs. Was nadrukkelijk aanwezig. En scoorde de belangrijke 0-2. Volgende keer graag wat eerder. 43 passes waarvan 31 goed, 7 tackles 5 gewonnen, 4x een 1 op 1 duel en 3 gewonnen, 4 voorzetten niet op maat, 1 corner en goed en 3 doelpogingen met 1 goal.

Nicolai Jørgensen: WZF: 7 – Squawka: 56

Miste wat kansen maar maakte dat ruimschoots goed met 2 assists. Leuk verjaardagscadeau 3 punten. 25 passes waarvan 21 goed, 3 kopduels alle 3 verloren, 2 tackles beide gewonnen, 2 1 op 1 duels beide gewonnen, 3 doelpogingen zonder goal.

Steven Berghuis: WZF: 5 – Squawka: 11

Steven vond ik gisteren de mindere. Denk dat Steven ook geen fan van KUnsTGRAS is. Ik had hem wat eerder gewisseld dan Gio deed maar een winnende coach heeft altijd gelijk. 40 passes waarvan 30 goed, 1 tackle en gewonnen, 3 1 op 1 duels 2 gewonnen, 7 voorzetten 1 goed, 5 corners 1 goed, en 2 doelpogingen zonder resultaat.

De statistieken:

IMG_9172

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Pictures courtesy of www.sqawka.com

Deze wedstrijd kreeg 374 punten van Squawka. Goede middenmoter qua cijfers. Scoort daarmee hoger dan Vitesse thuis 3-1.

Top 3 beste volgens Squawka:

Sparta thuis:               546

AZ uit:                        499

Excelsior thuis:          461

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit:           -77

Zorya Luhansk uit:       22

Go Ahead Eagles uit:  112

Zoals al eerder gememoreerd, nog 16 finales. Nog steeds geen goal uit een standaardsituatie tegen. Het ziet er echt raar uit dat ze zo gaan staan, op een rij met hand vasthouden, maar het werkt blijkbaar wel. En daar gaat het tenslotte om. Nu op papier 2 makkelijkere wedstrijden, maar on the road to the Coolsingel is iedere wedstrijd moeilijk. Ik ga niet roepen we worden kampioen. Ik hoop het wel, maar ik kijk waar we staan op zondagavond 16 april en dan zal ik er pas in gaan geloven.

Zaterdagavond in de Kuip tegen Willem 2. Kostas zal wel weer een berenpartij keepen maar ik ga wederom uit van de 3 punten. Kleine overwinning 2-1. Ook nog even een compliment voor Blom, ik vond hem gisteren goed fluiten. Normaliter als je hoort dat Blom een wedstrijd van Feyenoord fluit roep ik gelijk dat gaat ons punten kosten maar ik geloof dat in alle wedstrijden die hij dit seizoen van Feyenoord floot hebben we de 3 punten behaald.

Gegroet op deze blue Monday, maar de Feyenoorders staan nog steeds met een big smile op het werk bij de koffiezetautomaat.

Gegroet,

Bless

@CorMteS2