En zo sta je weer met beide benen op de grond.

70 minuten lang had je helemaal niets in te brengen tegen Fenerbahçe. Dick wist natuurlijk precies hoe je dit Feyenoord aan moest pakken en je zag duidelijk het verschil met de eredivisie. Fenerbahçe zette druk op het middenveld. El Ahmadi en Vilhena kregen in balbezit geen seconde de tijd om wat met die bal te doen. In de eredivisie lukt dat wel, daar heb je veel meer de tijd, gisterenavond niet. Als de achterhoede in balbezit kwam gingen de spitsen van Fenerbahçe jagen op de bal, die hadden dus ook geen tijd om fatsoenlijk op te bouwen. En als je spitsen de bal voorin niet vast kunnen houden, dan houdt het geheel op. Is Fenerbahce nou zo’n goede ploeg? Nee, maar Feyenoord leek zeker de eerste helft geheel apathisch, er was ook geen enkel schot op doel in de eerste helft. Velen zakten daar flink door het ijs.

In de 2e helft ging het op dezelfde voet verder, totdat Bilal er in kwam. Miskoop van de eeuw, maar hij bracht gisteren, net zoals zijn invalbeurten van de afgelopen 3 wedstrijden, wel wat meer variatie erin met zijn snelheid. En als je als invaller de beste van het veld bent zegt dat eigenlijk alles. Tuurlijk was Botteghin weer goed, Jones redelijk maar voor de rest was het zeer zeer matig. Dat je dan in de laatste 20 minuten wat kansjes krijgt, waarvan één hele grote met de lob van Jørgensen, die net voor de lijn werd gered door Skretel, is natuurlijk deels te wijten aan de vermoeidheid van Fenerbahce gezien het vele afjagen wat zij deden en Feyenoord is fysiek wel in orde.

Iedereen weet nu hoe je Feyenoord moet aanpakken, al zie ik in de eredivisie maar 3 tot 4 ploegen die zo zouden kunnen spelen tegen Feyenoord, dus daar maak ik me voorlopig nog niet druk om. De vraag is wel, hoe gaat dit elftal en de technische staf om met deze nederlaag?

Is dit het begin van het einde? Moet Gio harde keuzes gaan maken? Hebben we over 7 wedstrijden weer een adviseur nodig om ons uit het wak te trekken? Ik denk zelf van niet maar ik ben ook geen meestervoorspeller want anders was ik wel rijk geworden met gokken.

Als ik naar gisteren keek zou ik zeggen Feyenoord heeft de verkeerde rechtsbuiten gehuurd, Lens was aardig op dreef, Berghuis hebben we niet gezien. Maar dat zou juist scorebordjournalistiek zijn. Alhoewel Berghuis bij Feyenoord nog niet echt veel heeft laten zien, alleen tegen Twente was hij echt goed.

De spelers individueel dan maar:

Brad Jones: WZF: 5 Squawka: -5

Kreeg weinig te doen maar ik vond hem bij de goal er niet heel goed uitzien. Maar daar gingen er 4 de fout in. Kuyt die balverlies lijdt, van der Heijden die niet door dekt, Kongolo die meeliep als een dolende en Brad zelf, en dan ging die bal nog net via de binnenkant paal binnen. Als Emenike er nog 100 zo schiet gaan ze over of naast, maar ja deze telde wel. 23 voortzettingen waarvan 17 goed.

Rick Karsdorp: WZF: 5 Squawka: -22

Zat dicht tegen het Nederlands elftal aan maar als de blinde bondscoach deze wedstrijd heeft gezien zal hij denk ik niet opgeroepen worden. Niet de Rick van de laatste weken. 65 passes waarvan 50 goed, 5 tackles 1 gewonnen, 1 voorzet en ook nog niet goed.

Eric Botteghin: WZF: 6 Sqauwka: 24

De man in vorm. Maar ja, als de rest om je heen geen voldoende haalt kun je zelf nog zo goed zijn, het verschil kun je dan ook niet maken. Velen vonden het raar dat hij gewisseld werd maar als je alles of niets gaat spelen, heb je hem niet nodig. Karsdorp en Kongolo kunnen een hoop op snelheid corrigeren en Karsdorp en van der Heijden kunnen gewoon beter opbouwen, al kwam daar niets van terecht. Maar vandaar dus de wissel van Kramer voor Botteghin. Passes 61 waarvan 51 goed, 4 kopduels 1 gewonnen, 7 tackles 4 gewonnen.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 5 Sqauwka: 7

Mede schuldig aan de goal, voor de rest gewoon een matige wedstrijd. Maar hij was niet de enige. 57 passes waarvan 47 goed, 3 kopduels 1 gewonnen, 3 tackles 2 gewonnen.

Terence Kongolo: WZF: 5 Squawka: -32

Had veel moeite met Lens en Emenike, staat ook weer met beide benen op de grond. Ook van Terence mag je meer verwachten. 36 passes waarvan 23 goed, 1 kopduel en nog verloren ook, 3 tackles 2 gewonnen, 2 doelpogingen.

Karim El Ahmadi: WZF: 5 Sqauwka: -17

Een van de betere van de afgelopen weken, kwam er ook niet aan te pas. Als hij in balbezit was waren er 2 Fenerbahce spelers die zoveel druk zette dat het of balverlies opleverde of een terugspeelbal werd. Na de snelle gele kaart in de 26e minuut speelde hij helemaal met de handrem erop. En omdat ze voorin geen bal vast konden houden was een pass naar voren ook snel balverlies. 46 passes waarvan 42 goed, 2 kopduels beide gewonnen, 10 tackles 4 gewonnen.

Tonny Vilhena: WZF: 5 Squawka: -8

Voor Tonny geldt hetzelfde als voor Karim, in balbezit werd ook hij afgejaagd waardoor hij ook niet in zijn spel kon komen. Het werd ook niet Tonny zijn wedstrijd.

Dirk Kuyt: WZF: 3 Squawka: -11

Het was voor Dirk meer een schoolreisje naar zijn oude liefde, met de kids die mee mochten. Het is wel zoals de snor gisteren ook zei, dan ben je niet gefocust. En dat was te zien, deed de toss goed, maar daarna niets meer. Durfde Gio hem niet te wisselen? Dit was zijn slechtste wedstrijd sinds zijn terugkeer. 40 passes waarvan 29 goed, 9 kopduels 4 gewonnen, 4 tackles 1 gewonnen, 1 voorzet en niet goed en 3 doelpogingen.

Steven Berghuis: WZF: 3 Squawka: 0

Hij stond op het wedstrijdformulier, daar is alles mee gezegd. Al weken belabberd. In deze vorm zou ik zeggen geef Bilal maar een kans. Hopen dat Elia snel terug is dan kan Toornstra naar rechts en Berghuis banken. 22 passes waarvan 16 goed, en daarnaast is alles 0. 0 kopduels, 0 voorzetten, 0 tackles, 0 doelpogingen en 0 kopduels.

Nicolai Jørgensen: WZF: 4 Squawka: -5

Viel 1 keer op met de lob die vlak voor de lijn werd gered. Verder niet gezien. Kon ook geen bal vasthouden voorin. 23 passes waarvan 16 goed, 7 kopduels 1 gewonnen, 1 doelpoging.

Jens Toornstra: WZF: 4 Squawka: -15

Duidelijk een gevalletje handelingssnelheid die hij mist. In de eredivisie kun je nog eens een balletje goed leggen, gisteren kwam hij er niet aan te pas. 23 passes waarvan 13 goed, 2 kopduels beide verloren, 5 tackles 2 gewonnen, 3 voorzetten 1 goed, 1 corner en nog goed ook.

Bilal Basacikoglu: WZF: 6 Squawa: 7

Als je invaller de beste van het veld wordt zegt dat alles. Kwam wel regelmatig door maar het ultieme verschil kon hij ook niet maken. 12 passes waarvan 7 goed, 4 kopduels 3 gewonnen, 5 tackles 2 gewonnen, 5 voorzetten 0 goed, 1 corner en niet goed en 1 doelpoging.

Al met al een hele slechte wedstrijd van Feyenoord, al vind ik statistieken ook weer niet raar, dat Feyenoord meer balbezit had, want Fenerbahçe liet Feyenoord de fouten maken. Achterin werd veelvuldig het balletje breed gespeeld, (daar zal Wilfred Genee blij mee zijn geweest) omdat ze vooruit de bal niet kwijt konden. Ja dan bouw je wel balbezit op. Maar het levert niets op. Statistieken via www.squawka.com

Statistieken:

Voorzetten:

Doelpogingen:

Corners:

De score volgens Squawka voor de wedstrijd is -77 wat niet verrassend is als je de wedstrijd hebt gezien.

Top 3 beste volgens Squawka:

Excelsior thuis →     461

Groningen uit →     448

Twente thuis →       408

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit →    -77

Manchester thuis →220

PSV uit →                 243

En dan ook nog een klein verzoekje voor de mensen van RTL7. Koert Westerman is leuk bij het darten en de Jupiler league en die flauwe filmpjes bij Voetbal Inside maar een live wedstrijd verslaan, nee doe maar niet meer. Dan liever nog Leo Driessen. Ik ben maar halverwege de eerste helft gaan kijken op BT Sport Europe, ik werd echt gek van die Koert.

En we blikken gelijk vooruit op de wedstrijd van zondag, Willem 2 – Feyenoord. De afgelopen 5 jaar 3 x winst en 2x gelijk. Toch voelt het altijd als een lastige uitwedstrijd. Hoe zal Feyenoord er staan na de oorwassing tegen Fenerbahçe. Herpakken ze zich? Willem 2 is het niveau Roda en dat hebben we gezien, zelfs met slecht voetbal winnen we met gemak met 5-0. Ik voorspel dan ook gewoon een 1-2. Lastig maar wel 3 punten.

2009-2010 Eredivisie 13-09-2009 Willem II-Feyenoord 2-3

2010-2011 Eredivisie 05-12-2010 Willem II-Feyenoord 1-1

2012-2013 Eredivisie 03-02-2013 Willem II-Feyenoord 1-3

2014-2015 Eredivisie 12-04-2015 Willem II-Feyenoord 2-2

2015-2016 Eredivisie 01-05-2016 Willem II-Feyenoord 0-1

Willem 2 mist 3 spelers Guus Joppen (lies), Anouar Kali (geschorst), Dico Koppers.

Feyenoord heeft nog steeds hetzelfde lijstje Warner Hahn (knie), Kenneth Vermeer (achillespees), Eljero Elia (schouder), Sven van Beek (teen).

Heel Nederland vraagt zich nu af hoe herstelt Feyenoord zich van deze wedstrijd. En wat er ook gebeurd zondagmiddag om 14:30 uur, om 16:15 uur staan we gewoon nog steeds bovenaan.

Hier mag u het weer mee doen, klachten bij de directie.

Gegroet,

Bless,

@CorMteS