Fantastisch Feyenoord, onverwacht maar zo lekker. 93 minuten vanuit de discipline, met 3 spelers die echt boven de rest uitstaken. Kongolo, Botteghin en El Ahmadi.

Vooraf dacht ik, nou eens kijken of Botteghin echt wel kan verdedigen, of Karsdorp het aan kan tegen het grootste talent van Engeland, of El Ahmadi nog mee kan tegen de duurste speler ter wereld. Conclusie: Feyenoord met lof geslaagd.

Deze week zou een examenmoment zijn voor Feyenoord, voorlopig een dikke voldoende. Nu zondag nog.

Het was geen hoogstaande wedstrijd maar wel een spannende wedstrijd met een Manchester dat waarschijnlijk dacht, nou dit doen we effe zo tussendoor. Jammer maar helaas Jose. 2 wedstrijden op rij verloren voor Mourinho. En ik heb de wedstrijd op BT Sports gekeken, want die Leo Driessen trek ik echt niet meer op RTL7, en de Engelsen waren lovend over Botteghin en El Ahmadi.

Veel doelpogingen waren er niet van beide kanten, allebei 3 pogingen tussen de palen. En Vilhena was degene die De Gea verschalkte, na een uitstekende breedtepass van Jørgensen en de enige goede bal die Bilal heeft geraakt. Buitenspel? Ach jammer dan. Hij telt! De niet Feyenoorders op het werk begonnen gelijk over het was Manchester B. Maar er stonden toch 7 internationals in de basis, dus zo’n B team was het niet.

Gelukkig heeft Squawka toch iets van statistieken op de site dus kan ik die mooi meenemen en een spelersbeoordeling maken. Het is niet zoals u bij de competitie gewend bent maar het is niet anders.

Brad Jones: WZF: 7 – Squawka: 48

3 ballen op de goal en alle 3 prima verwekt. Vooral de vrije trap van Zlaten 3 minuten voor tijd, een keihard schot en in 2 instanties gestopt want er liepen al 3 Engelsen in om de losgelaten bal binnen te schieten. En 1 andere goede actie met het uitkomen aan de rechterkant, dat hij net wat eerder bij de bal was dan de speler van Manchester. 63% van de voortzettingen goed.

Rick Karsdrop: WZF: 7 – Squawka: 16

Geen knotje dus van dat gezeik zijn we ook af, of zou hij het niet gedurfd hebben omdat Zlatan er mee begonnen is? Ik verwachtte dat Karsdorp het heel zwaar zou hebben tegen Rashford, maar gewoon een prima pot gespeeld. Weinig in de aanval gezien vanwege de discipline want als je dan een counter tegen krijgt kan het wel eens slecht aflopen. 73% van de passes goed.

Eric Botteghin: WZF: 8 – Squawka: 49

Voor mij de MOTM, de Engelse commentatoren waren vol lof over hem en ik dacht juist nou die gaat het erg zwaar krijgen tegen afwisselend, Rashford, Martial en Zlatan, maar alle drie kwamen ze er niet aan te pas. 86% van de passes goed.

Jan Arie van der Heijden: WZF: 7 – Squawka: 24

Toen ik de opstelling zag op twitter dacht ik, nee dat kun je niet doen Gio, niet tegen Manchester United, maar ook Jan Arie speelde een uitstekende wedstrijd. Wat een verschil met vorig seizoen. Van zero to hero. Zo kan het dus gaan met een loopbaan. Na de snelle gele kaart dacht ik oops die moet wel erg voorzichtig gaan spelen maar hij klaarde de klus met verve. 86% van de passes goed.

Terence Kongolo: WZF: 8 – Squawka: 55

Voor Squawka was hij de MOTM, speelde ook een formidabele wedstrijd. Verdedigend niet in de problemen geweest en net als Rick netjes vanuit de discipline, met weinig aanvallende intenties, maar dat maakt niet uit, 3 punten is wat telt en die zijn binnen. 90% van de passes goed.

Tonny Vilhena: WZF: 7 – Squawka: 27

Prachtige goal, liep te sleuren op dat middenveld. En dat middenveld van United bestond alleen uit internationals, Mata, Pogba, Herrera en Schneiderlin. Die zullen toch wel gedacht hebben van wie is die gozer met die Jihad baard en rare pruik. Hij speelde een prima wedstrijd. 65% van de passes goed.

El Ahmadi: WZF: 8 – Squawka: 10

Had de duurste voetballer ter wereld in zijn zak. Ik had dit niet verwacht maar hij was echt een heerser op het middenveld. Wat speelt hij dit seizoen goed zeg. Af en toe even een klein tikje uitdelen op de juiste momenten. Ik verheug me al op zondag. Tegen Hendrickx, Guardado en Pröper samen met Vilhena. 87% van de passes goed.

Dirk Kuyt: WZF: 5 – Squawka: -9

Misschien moest Dirk teveel verdedigend werk opknappen maar het was echt niet zijn avond. Veel balverlies, ik vond Dirk echt de slechtste gisterenavond. Op Rijnmond werd ook gezegd wat als Elia terugkomt? De enige die dan zijn plek gaat verliezen is Dirk want de rest van de spelers spelen allemaal goed. Toornstra op 10, Elia linksbuiten en Dirk op de bank. En tegen clubs als Zwolle, Roda etc. laat je hem wel meespelen en geef je een ander rust. Ben benieuwd of Gio dat aandurft, om Dirk te passeren. 66% van de passes goed.

Jens Toornstra: WZF: 7 – Squawka: -6

Vond Jens weer nuttig spelen, die knapte gisteren ook verdedigend een hoop werk op. Had wel die kans op goal moeten schieten ipv 2e ring, maar dat gaf hij zelf ook aan na afloop. De bal stuitte net wat op waardoor hij hem verkeerd raakte.78% van de passes goed.

Steven Berghuis: WZF: 7 – Squawka: 9

Denk dat Steven nog steeds niet 100% fit is na zijn griepje. Moest ook net als Toornstra verdedigend een hoop werk opknappen. Deed dat met verve en stond ook aanvallend zijn mannetje. Maar na dik 60 minuten was de pijp leeg en werd hij gewisseld voor Bilal. Nou daar zullen we het maar niet over hebben want die raakte 1 bal goed. Gelukkig wel waar de 1-0 uitkwam en voor de rest rennen als ene kip zonder kop. Steven scoorde 91% op zijn passing.

Nicolai Jørgensen: WZF: 6 – Squawka: 7

Voor Nicolai geldt hetzelfde als Dirk, misschien te veel verdedigend werk moeten opknappen. Leed of balverlies of werd terug gefloten door de scheids. Ongelofelijk, bijna alles wat hij deed in de buurt van een tegenstander, werd afgefloten. Gaf wel de beslissende pass op Vilhena. Voor de rest zelden gezien. Maar ja als we maar scoren en winnen. 60% van de passes goed.

De statistieken:

De score volgens Squawka voor de wedstrijd is 220.

Top 3 beste volgens Squawka:

Excelsior thuis     -> 461

Groningen uit      -> 448

Twente thuis       -> 408

Top 3 slechtste volgens Squawka:

ADO Thuis          -> 254

Manchester thuis-> 220

Heracles uit          -> 164

Nagenieten mag tot zondag half 3, dan moeten we er weer staan.

Bless,
@CorMteS