Feyenoord Alleen koploper, en nog genoeg te klagen.

Allereerst Dirk Kuyt, deze Dirk kunnen we zeer goed gebruiken. Na de eerste 3 wedstrijden dacht ik, misschien toch te lang doorgegaan, maar tegen Excelsior heeft Dirk de azijnzeikers wederom de mond gesnoerd. Zo simpel is het. Klaar. Totdat het weer kut gaat en dan gaan we weer roepen hij is te oud. Maar met deze prestatie, niets dan lof. Ook gewoon MOTM.

Feyenoord begon aardig, met een schot van Dirk op de paal, maar daarna was het toch echt Excelsior wat de klok sloeg. Feyenoord hanteerde op deze zwoele zomeravond ook een zomeravond tempo en Excelsior maakte daar goed gebruik van. Het centrum wat ik geroemd heb de eerste 3 wedstrijden, was de eerste helft niet bij de les. Kongolo had zich verstapt en had last van lichte knieklachten en Botteghin liep als een kip zonder kop achteruit bij die 0-1, kreeg een panna als voorzet te verwerken en de rest van de verdediging stonden vast terwijl de speler van Excelsior makkelijk de goal kon maken. Daarna was er nog een kopbal van Mattheij die vrij naast kopte. En daarna had Feyenoord zo iets van oh wacht even, we moeten gas geven. Berghuis ging naar rechts en Toornstra naar links en ineens ging het stukken beter lopen. Naar het eind van de eerste helft kwam Feyenoord op 1-1 na balverlies op het middenveld, een goede pass van Jørgensen en Dirk die het prima afmaakte. Vlak voor rust kreeg Vilhena nog een kans via een kopbal maar die kopte net over.

Jan Baco Arie kwam erin en ik dacht oh jee, maar die heeft foutloos gespeeld, eerlijk is eerlijk, en wat een pass bij die 2-1. Ala de Boer op Bergkamp tegen Argentinië, alleen nu waren het Jan Arie en Kuyt. Twee minuten later was het alweer bingo. Ditmaal een kort passje van El Ahmadi naar Berghuis en die plaatste met de binnenkant voet, via de lat de bal in het kruis. En om het geheel af te maken, 4 minuten daarna een tikkie terug, waar Toornstra weer scherp op reageerde, omspeelde de keeper met een simpele voetbeweging en hoppa 4-1.

Daarna dacht Feyenoord tandje terug maar desondanks kreeg vooral de ingevallen Michiel Kramer nog wat mogelijkheden. Helaas werden die mogelijkheden niet benut. Berghuis kreeg een publiekswissel, wat het debuut van Al Hankouri betekende. Die had 2 mooie acties met wat scharen. Al met al na een slechte eerste kwam er een zeer behoorlijke 2e helft en zijn we de enige club in Nederland nog zonder puntverlies.

In de eerste helft ging er wel nog veel mis, passes over 10-15 meter gingen fout, te gezapig tempo, vooral de backs waren erg matig in de eerste helft. Maar zoals al gezegd, de 2e helft maakte een hoop goed.

De spelers individueel:

Brad Jones: WZF: 7 – Squawka: 23

Kreeg toch 6 ballen op doel te verwerken, wat zoals ik al omschreef, vooral in de eerste helft lag aan het feit dat de verdediging niet echt goed functioneerde. 13 van de 15 voortzettingen goed.

Rick Karsdorp: WZF: 6 – Squawka: 32

Onze rechtsback met het kapsel van een 2e rangs pornoacteur, begon zeer matig aan de wedstrijd, toen Berghuis op rechts ging spelen werd het allemaal wat beter. 59 van de 71 passes goed, 4 kopduels, alle gewonnen, 1 tackle ook gewonnen, 9 voorzetten 4 goed.

Eric Botteghin: WZF: 5 – Squawka: -7

Ja, dit was niet de beste wedstrijd van Eric. Kleine wendbare snelle spitsen, daar heeft ie het moeilijk mee lijkt wel. De goal was niet alleen zijn schuld maar hij was wel medeverantwoordelijk. Net wat Sven vorig seizoen ook een paar keer deed, dat achteruitlopen, zo fout, maar ja misschien maakte deze goal het elftal wel wakker. 75 passes waarvan 62 goed, 1 kopduel en gewonnen, 6 tackles 3 gewonnen 1 doelpoging.

Terence Kongolo: WZF: 6 – Squawka: 6

Ging uit voorzorg naar de kant met een lichte knieblessure. Zal weer fit zijn over 2 weken als de competitie wordt hervat. 35 passes waarvan 30 goed, 1 kopduel en gewonnen.

Jan-Arie van der Heijden: WZF: 7 – Squawka: 37

Ik dacht oh jee toen Baco Arie erin kwam, maar deed weinig fout, strooide met crosspasses alsof het niets was. Vooral die pass op Kuyt was briljant op maat, op deze invalbeurt, niets dan lof. 44 passes waarvan 41 goed, 1 kopduel en gewonnen en 4 tackles alle 4 gewonnen.

Lucas Woudenberg: WZF: 6 – Squawka: 20

Op twitter kwam voorbij de witte Nelom, dat zegt genoeg. In het begin van de wedstrijd ging het erg moeizaam, hij herstelde zich redelijk, maar dit was niet zijn beste wedstrijd. 66 passes waarvan 60 goed, 3 kopduels 1 goed, 3 tackles 2 gewonnen en 6 voorzetten 1 goed.

Karim El Ahmadi: WZF: 7 – Squawka: 50

Heerste weer als een vorst op dat middenveld, was de regisseur zoals we dat graag zien. 93 passes waarvan 82 goed, 1 kopduel en gewonnen, 6 tackles 3 goed en 1 voorzet die niet aankwam.

Tonny Vilhena: WZF: 7 – Squawka: 48

Samen met Karim wederom solide. 42 passes waarvan 41 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 4 tackles 3 goed, 2 voorzetten allebei goed en 2 doelpogingen.

Jens Toornstra: WZF: 8 – Squawka: 69

Speelde wederom een redelijk goede wedstrijd, echter begon op rechts matig. Nadat hij geswitcht was met Berghuis van rechts naar links, ging het beter lopen. 53 passes waarvan 41 goed, 2 tackles 1 gewonnen, 4 corners 1 goed, 5 voorzetten 1 goed en 5 doelpogingen met 1 goal.

Steven Berghuis: WZF: 8 – Squawka: 65

Op links geen meerwaarde, dus Gio zullen we dat maar niet meer doen dan? Op rechts ongrijpbaar, 39 passes waarvan 32 goed, 1 tackle en gewonnen, 14 voorzetten 4 goed, 9 corners 3 goed en 7 doelpogingen waarvan 1 goal.

Nicolai Jørgensen: WZF: 5 – Squawka: 16

Viel niet op, 1 goede actie de pass op Kuyt bij de 1-1. Maar als er 43 voorzetten zijn, 13 corners en in totaal 27 doelpogingen en als spits heb je dan maar 2 doelpogingen, dan doe je iets niet goed, is mijn bescheiden mening. Kramer speelde maar 20 minuten mee en had evenveel doelpogingen als Nicolai in 70 minuten. Maar Nicolai is dan ook meer een meevoetballende spits. We zullen het zien in het verloop van het seizoen. 26 passes waarvan 19 goed, 4 kopduels 2 gewonnen, 1 tackle en gewonnen, 1 voorzet en goed, 2 doelpogingen en geen goal.

Dirk Kuyt: WZF: 8 – Squawka: 73

De criticasters zijn weer even verstomd, speelde een goeie wedstrijd en scoorde 2 mooie goals. Deze Kuyt is onomstreden maar deze Kuyt zagen we niet in de eerste 3 wedstrijden. 47 passes waarvan 37 goed, 1 kopduel en verloren, 2 tackles 1 gewonnen, 4 voorzetten 0 goed, 6 doelpogingen en 2 goals. Voor mij de MOTM.

De statistieken:

image

De score van Squawka voor deze wedstrijd was 461 wat hem dus op plek 1 brengt. Dus statistisch was dit een betere wedstrijd als tegen Groningen uit. Zoals al eerder gezegd, Squawka kijkt statistisch naar een wedstrijd.

Excelsior thuis -> 461

Groningen uit -> 448

Twente thuis   -> 408

Heracles uit     -> 164

Na het gelijke spel van PSV en ADO zijn we gewoon alleen koploper. Sinds 2009 weer mensen. Nu gewoon leven van week tot week en dan zien we wel waar we in maart staan en of we mee kunnen doen om de titel. Wat Sven al schreef in zijn blog, laten we niet de polonaise gaan lopen want er is nog genoeg te verbeteren, maar deze 12 punten kunnen ze ons al niet meer afpakken.

Volgende wedstrijd weer een topper, de nummer 1 tegen de nummer 3. Wordt een lekker weekje: Ado thuis, Manchester United thuis en PSV uit. Weten we gelijk waar we staan na die week.

Dit was hem weer,

Gegroet,

Bless,

@CorMteS