Wat gaat het nieuwe seizoen ons brengen? De doelstelling is uitgesproken n.l. “We gaan voor het kampioenschap”. Oké denk ik dan.

Laat ik vooropstellen dat Feyenoord altijd voor het hoogst haalbare moet gaan maar of het realistisch is? Ik twijfel…

Tuurlijk, de ploeg is vooralsnog bij elkaar gebleven en er is een spits bijgekomen, Jørgensen is de naam, die een versterking lijkt te zijn. En sinds dinsdag is Steven Berghuis aan de selectie toegevoegd. Van de laatste weet ik te weinig dus ik waag mij niet aan een voorspelling over zijn wel of niet slagen bij de club. En daarom van mijn kant geen hosanna etc., maar ik zie op social media veel enthousiasme en berichten dat hij een echte versterking voor ons is. Daar vertrouw ik dan maar op.

Over het uitspreken van de woorden dat Feyenoord gaat meedoen om het kampioenschap was weer veel te doen. Vooral de kreet “vorig jaar met dit materiaal plek 3-5 als doelstelling en dan nu gaan voor het kampioenschap” was te horen. Het uitspreken van de doelstelling aan het begin van vorig seizoen werd weggezet als laf, topclub onwaardig, wanbeleid enz. Nu wordt er uitgesproken dat de club voor het hoogst haalbare wilt gaan en… Ja hoor, daar waren ze weer, de azijnzeikerds die nog als enig doel schijnen te hebben om alles wat uit de hoge hoed van de leiding komt, belachelijk te maken en als wanbeleid te betitelen. Wat dat betreft doe je het als club zijnde nooit goed.

Zondag dus Grunn uit, altijd lastig voor ons maar ik ga voor de 3 punten.
Wel hoop ik dat Gio onze, afgelopen zondag, belabberd spelende linksback, inruilt voor Woudenberg want slechter kan hij het niet doen!

En graag de harde woorden die in de rust bij de wedstrijd om de JC schaal zijn gevallen, vooraf door de kleedkamer laten denderen want wij moeten iedere wedstrijd van start gaan en spelen zoals in de 2e helft in die betonbak. Voeg daar ook nog scoren aan toe en misschien, heel misschien, gaan we dan toch meedoen om het kampioenschap.

Zei de Optimist