Feyenoord: Same shit different season.

Hoop is wat Feyenoorders hebben ieder jaar,voor ieder nieuw seizoen. We hadden al snel een nieuwe spits, die zelfs Champions League heeft gespeeld, Vilhena tekende bij, Elia tekende bij, Kuyt tekende bij, El Ahmadi tekende bij, een ingespeeld team, nou dat hebben we gezien tegen PSV. En wat waren de verwachtingen hooggespannen, want we hebben wel Anderlecht en Valencia verslagen in de oefenfase. Beste mensen oefenwedstrijden tellen echt niet mee. Valencia was 10 dagen in voorbereiding. Daar winnen we nog van met een elftal van de redactie van WZF.

De directie sprak ook uit dat Feyenoord voor het kampioenschap moet gaan. Hoe kun je voor het kampioenschap gaan als je nog steeds een Nelom moet opstellen als linksback? Die grossierde weer in veelvuldig balverlies, en heeft geen fatsoenlijke voorzet afgegeven. Ik zou toch graag eens even in conclaaf willen met iemand die dagelijks de trainingen bezoekt. Is die Woudenberg nou echt zoveel slechter dan Nelom? De eerste helft was van een niveau dat Berghuis zich misschien zal afvragen, moet ik daar de helft van mijn salaris voor inleveren? Ik ga liever op de tribune zitten voor 2 miljoen dan voetballen bij Feyenoord voor 1 miljoen. Maar dat zal hopelijk niet van die eerste helft afhangen. Er waren weer harde woorden gevallen in de kleedkamer volgens de spelers na de wedstrijd. Ja, dat horen we iedere keer en Dirk kan ook beter een bandje aan het begin van het seizoen opnemen met zijn, dit mag niet meer gebeuren! Dat horen we nu al weer voor de zoveelste keer. Het lijkt dat het wederom een mentaliteitskwestie zal gaan worden dit seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd ook alweer die babbels van sommige spelers. Misschien moeten ze even in het handboek kijken van Feyenoord wat de slogan Geen Woorden maar Daden inhoudt. Dat betekent niet lullen maar poetsen, of zoals een van de beste trainers ooit zei, Kein Geloel Fussball spielen, oftewel voetballen doe je met je voeten en niet met je mond.

Het leek de 2e helft wat beter. Ik zag op twitter weer een hoop mensen die blij werden van de 2e helft. Ik adviseer die eens even terug te kijken, het leek stukken beter, maar voetbaltechnisch was het niet hoogstaand. Ik wil ook niet teveel azijnzeiken, het was qua strijd en inzet wel beter, maar als je de kansen niet benut dan houdt het al snel op.

Wederom het wisselbeleid van van Bronckhorst, durft hij Kuyt niet te wisselen? Je haalt er een spits uit in de 77e minuut voor een andere spits terwijl je 1-0 achterstaat. Gooi Kuyt eruit en ga 4-4-2 spelen met Kramer en Jørgensen en Vilhena op 10. Maar ja, Kuyt is een soort van onaantastbaar lijkt het wel. Hij zat dichtbij Nelom qua loser of the Day, maar het is toch Nelom geworden. Was er dan een MOTM… poeh, kan me geen speler voor de geest halen die er met kop en schouders bovenuit stak, daarom kies ik voor het legioen. Alleen één minpuntje vuurwerk hoort niet op het veld.

Ik ga nog niet de spits afbranden, die krijgt nog het voordeel van de twijfel, het is ten slotte pas zijn eerste officiële wedstrijd in Feyenoord en hij kreeg weinig fatsoenlijke ballen aangespeeld vanuit het middenveld en de flanken. En we speelden met onze 4e keeper. Die aan de 0-1 niets kon doen omdat die bal van richting werd veranderd door Kongolo. En hij redde in de slotfase goed op een schot van dikbil Willems, die eigenlijk niet eens meer op het veld mocht staan.

Over de scheids hoef ik niets te melden want nadat bekend werd dat Erdogan junior zou fluiten tweette ik al deze wedstrijd gaan we niet winnen. En die pingel… manmanman, dan kun je er 10 per wedstrijd gaan geven. Dit was de belachelijkste beslissing in de wedstrijd van gisteren.

Het allerergste was nog in de laatste seconden, terwijl je de bal nog een keer voor de goal kan gaan gooien, gaan Karsdorp en Kuyt effe de bal naar elkaar toespelen. Toen heb ik ook maar gelijk de tv uitgezet.

Nee, ik kon er nog niet warm van worden. Hopelijk brengt de komst van Berghuis en/of Flores wat meer variatie in de ploeg.

De statistieken van de Willem van Hanegem schaal:

image

De statistieken zijn van de televaag, aangezien Squawka alleen de competitie doet.

Op naar een nieuw seizoen met minimaal 6 Europese wedstrijden. En een slechte generale is een goede uitvoering, laten we hopen dat dit gezegde opgaat voor Feyenoord. Op naar Groningen.

U zijt gegroet,

@CorMteS