Dit weekend zagen we Feyenoord en Utrecht een competitie wedstrijd spelen, als dat de opmaat is voor de bekerfinale dan vrees ik met grote vrezen. Maar gelukkig telt dat niet in de voetbalwereld. Vandaag ben je de beste, morgen ben je weer de slechtste.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Balverlies van Vilhena in het strafschopgebied van Groningen, en een counter, waarbij Elia en van Beek ook liepen te snurken en de 0-1 was alweer een feit. Feyenoord begon eerlijk gezegd niet eens zo slecht. Een goede kans voor Elia, die bal eindigde in de 2e ring. En een kop kans voor Dirk, en met Dirk heb ik echt de slechtste Feyenoorder genoemd in deze wedstrijd. Hoeveel mogelijkheden kun je om zeep helpen? Maar de rest van de eerste helft was van het niveau Berkel5.

Was het echt zo slecht? Ik vond de eerste helft heel erg slecht, de 2e was het wat beter, en statistisch gezien heeft Feyenoord 21x richting goal geschoten en Groningen maar 5x. Dat zegt eigenlijk alles. Statistisch gezien was Feyenoord ook gewoon veel beter maar op statistieken win je geen wedstrijden. Misschien zit Feyenoord met het hoofd al bij de bekerfinale. En daarom even een tipje mijnerzijds. Zet woensdag maar geld in op Heracles want Feyenoord op kunstgras en 4 dagen later de bekerfinale, ik ben bang dat het 0 punten gaat worden. Ach zolang we de bekerfinale maar winnen, de rest kan me dan gestolen worden. Maar stel dat we de bietenbak in gaan, dan worden die laatste 2 competitiewedstrijden ook nog een zware last. Maar niet teveel vooruit lopen want eerst woensdag Heracles uit maar even afwachten en dan de bekerfinale en daarna zien we nog wel.

Even terug naar de 2e helft. Feyenoord schakelde 2 tandjes bij, echter niemand had zijn vizier op scherp staan, maar dit Feyenoord moet 95 minuten scherp zijn, net zoals tegen Twente. Waarom lukte het daar wel en in eigen Kuip tegen, met alle respect, FC Groningen niet? Ja, als je dat kan verklaren ben je gelijk de beste analyst. Genoeg kansen gehad in die 2e helft alleen stonden de vizieren niet scherp genoeg, Elia, Kramer, Toornstra en vooral Kuyt lieten wat kansen liggen. Gelukkig hadden we een uitstekende voorzet van Karsdorp, en Vilhena die al weken goed speelt kopte hem uitstekend in de kruising. Daarna nog de 100% kans van Dirk, de kop kans van El Ahmadi en een kop kans van Kramer. Niet scherp genoeg zo kun je de wedstrijd wel omschrijven.

De spelers individueel:

Vermeer: WZF: 6 Squawka: 6

Kreeg niet veel te doen, kon weinig doen aan de 0-1. 13 voortzettingen 12 goed.

Karsdorp: WZF: 6 Squawka: 25

Was niet de Karsdrop van vorige week. Maar daar hadden meer spelers last van. 5 voorzetten 1 goed, 1 doelpoging en 70 van de 85 passes goed.

Van Beek: WZF: 5 Squawka: 6

Stond niet goed op te letten bij de 0-1, 2 kopduels allebei verloren, 2 tackles ook allebei verloren, 1 voorzet nooit aangekomen en 75 van de 87 passes goed.

Botteghin: WZF: 6 Squawka: 27

Stond weer een hoop weg te halen achterin. Ziet er niet altijd gepolijst uit, maar redelijk effectief. 8 kopduels 6 gewonnen, 4 tackles 2 gewonnen, 1 doelpoging en 66 van de 77 passes goed.

Nelom: WZF: 6 Squawka: 35

enige minpunt van Nelom waren zijn voorzetten. Verdedigend niet echt in de problemen geweest. 8 voorzetten 1 goed, 6 kopduels 5 gewonnen, 2 tackles allebei gewonnen, 90 van de 109 passes goed.

El Ahmadi: WZF: 6 Squawka: 13

Niet zo aanwezig als vorige week in Twente. Was wat tam. 3 kopduels 2 gewonnen, 6 tackles 4 gewonnen, 1 doelpoging en 49 van de 58 passes goed.

Vilhena: WZF: 7 Squawka: 36

Wederom de beste vandaag, en mijn MOTM, alhoewel hij mede schuldig was aan de 0-1 door balverlies te lijden in de 16 van Groningen. 5 kopduels 1 gewonnen, dat was dus de 1-1, 3 tackles alle 3 verloren, 4 voorzetten 1 goed, 4 corners 1 goed, 4 doelpogingen 1 gescoord en 50 van de 59 passes goed.

Toornstra: WZF: 5 Squawka: 8

Had het ook niet in deze wedstrijd. 3 voorzetten 0 goed, 4 tackles 2 gewonnen, 1 doelpoging en 29 van de 34 passes goed.

Elia: WZF: 6 Squawka: 52

Volgens squawka statistisch gezien de beste Feyenoorder. Daar denken de supporters anders over. Vergat weer de tegenstander op te zoeken die al geel op zak had. 6 tackles 5 gewonnen, 7 voorzetten 2 goed, 2 doelpogingen en 38 van de 43 passes goed.

Kuyt: WZF: 5 Squawka: 8

8 doelpogingen 0 goals, 2 kopduels 2 gewonnen, 1 tackle en verloren, 2 voorzetten allebei niet goed en 25 van de 35 passes goed. Dirk had het gisteren even niet.

Kramer: WZF: 5 Squawka: 6

Die was meer met zijn tegenstanders bezig dan met voetballen. 7 kopduels 2 gewonnen, 3 doelpogingen en 7 van de 11 passes goed. Deed voor spek en bonen mee. Gelukkig heeft de scheids het beoordeeld en geel gegeven en kan dus niet meer door de arbitragecommissie geschorst worden.

De statistieken:

De Vermeer Mulder Battle:

image

De score van deze wedstrijd was 215 volgens Squawka wat onderaan de middenmoot betekent.

De top 3 beste wedstrijden volgens Squawka:

1.Fey – Excelsior  523

2.Fey – Twente    505

3.Fey – Willem2  431

De top 3 slechtste wedstrijden volgens Squawka:

1.Psv – Fey         -114

2.Fey – Utrecht   009

3.AZ – Fey           013

Nog 3 competitiewedstrijden te gaan. Heracles uit, Willem 2 uit en NEC thuis. 4 punten zijn nog nodig omdat je het beste doelsaldo hebt, maar alle 3 de tegenstanders spelen nog ergens voor. Heracles en NEC voor de play-off Europa league en Willem 2 voor het ontlopen play-off degradatie/promotie.

Ik hoop echt dat we die beker pakken, maar ik ben bang dat Utrecht gecompenseerd gaat worden voor het falen van Makkelie zondag tegen 020. Voor de jongere lezers, ga maar eens zoeken op bekerfinale 2003. In 2002 verloor Utrecht de bekerfinale door een 4 meter buitenspel staande Wamberto, een jaar later werden ze aardig geholpen tegen Feyenoord als goedmakertje 1-4.

Die slechte reeks kwam door het vertrek van Kazim, nou als dat de echte reden is dan kun je de technische staf ontslaan, wat een drogreden zeg. Ik heb eerder de indruk dat eenieder maar wat liep te doen op het veld. Nadat Advocaat kwam zijn de lijnen wat strakker getrokken, spelers hebben minder vrij op een dag, moeten langer op de club blijven en krachttraining doen. Waar is de tijd gebleven dat spelers een uurtje langer op het veld bleven staan om vrije trappen en corners te trainen? Daar hebben de heren geen tijd meer voor natuurlijk, want tegenwoordig hebben ze een kledinglijn en tig vriendinnen die ze tevreden moeten houden.

Woensdag uit naar Heracles, nou ik zet een tientje op Heracles, op KUnsTGRAS want 4 dagen voor de bekerfinale, u kunt de uitslag al wel invullen denk ik. Ik verwacht er heel weinig van en als je de bekerfinale nog verliest dan wordt plek 3 of 4 ook nog een probleem. Maar laten we niet al te pessimistisch doen. Wie weet kunnen we feesten de 24e rond 20.00 uur. Ik heb nog steeds geen kaartje loterijnummer 14039, dus mocht iemand er nog één kwijt willen voor maximaal € 75.00 dan houd ik me nog steeds aanbevolen.

Verrassend was ook het bericht zo nonchalant op zaterdagavond na de wedstrijd van opperneus Jan Joost van Gangelen. Feyenoord neemt afscheid van Gudde en van Geel. Lekker om dat even de wereld in te gooien zo vlak voor de bekerfinale. Prima timing, NOT. Eerst zien dan geloven.

Dan nog even mijn afscheid van de Kuip, precies zoals verwacht zonder emotie, met regen en een kutwedstrijd. Het is mooi geweest, ik ben er even klaar mee, na 34 jaar niet meer 2 wekelijks naar de Kuip, maar don’t worry, ik zal af en toe nog wel een wedstrijdje meepikken als mijn maatje niet kan. Het is dus geen definitief afscheid, want zoals Guidetti altijd riep, I’m Feyenoord till I die, een Feyenoorder ben je niet voor even maar voor je hele leven.

Gegroet,

Bless,

@CorMteS