Een wedstrijd met twee gezichten.

Ik zag Jørgensen uitvallen en ik dacht: oh fuck dat gaan we niet redden vandaag, maar een zucht en een scheet later was het al 0-3. Die eerste helft was denk ik een van de beste sinds tijden. Vooral El Ahmadi en Berghuis staken er met kop en schouders bovenuit. St. Juste kopte alles weg wat maar in de 16 werd gegooid. Ik ging er na de rust eens lekker voor zitten. Nou dat werd het laatste kwartier billenknijpen. Van een 8 naar een 4, en natuurlijk enigszins begrijpelijk, je staat 0-3 voor en moet woensdag weer 200% geven tegen Manchester City.

Maar goed 12 uit 4 met 2 ku(ns)tgras uitwedstrijden, had ik niet op gerekend. 10 uit 4 was mijn gedachte. Maar Feyenoord en ku(ns)tgras, waarom ging het zo makkelijk in de eerste helft? Misschien omdat het de hele dag geregend had? Dat het veld dus helemaal niet stroef was? Of was Heracles nou gewoon zo kut? Desalniettemin als je als teletekstsupporter leest Heracles uit 2-4 dan zeg je: zo dat is netjes.

Binnen 10 minuten was het al beslecht. In de 23e minuut een Robben actie van Berghuis, van buiten naar binnen en met links in de verre hoek. In de 29e minuut goede aanval van Feyenoord na opjagen door El Ahmadi, en uitstekend neergelegd door Kramer op de vrije Berghuis, die met binnenkant in de hoek binnen legde. Klein foutje van Kurto maar daar malen wij niet om. En in de 33e minuut een schot van Boëtius, dat van richting werd veranderd, betekende de 0-3. Heracles stond erbij en keek ernaar.

Heracles zette na rust wat tandjes erbij en Feyenoord schakelde wat tandjes terug, maar zonder dat Heracles echt grote mogelijkheden creëerde. Na de 1-3 in de 73e minuut waar Larsson, Jones en vooral St. Juste ieder wat fouts deden, zag je de angst toenemen. En die pingel zag je echt van mijlenver aankomen, oh wat is die Diks echt een prutser. Al had Makkelie ook Feyenoord een pingel moeten geven in de 1e helft, voor hands.

Desalniettemin 2-3 in de 81e minuut. Al had Feyenoord daarvoor het duel al moeten beslissen. Nelom die goed doorkwam op links, hoefde de bal maar breed te leggen, maar ging voor eigen succes, en een actie van Berghuis op de achterlijn die de bal terug legde, maar werd helaas geblokt. Daardoor werd het nog spannend, maar in de 94e minuut alles of niets bij een corner door Heracles , werd voor Feyenoord alles, een afgeslagen corner werd prima in de voeten gespeeld van Larsson en die kon zijn debuut bekronen met een heerlijke counter goal, gestart vanaf haast het eigen strafschopgebied.

De cijfers individueel:

Brad Jones wzf: 6 squawka: -7

Vond hem bij de 1-3 wat weifelend ingrijpen en 5 van de 10 voortzettingen goed.

Kevin Diks wzf: 5 squawka: 1

Tja, lijkt wel als Feyenoord goed speelt hobbelt hij lekker mee, maar zo gauw Feyenoord in de verdrukking komt, lijkt het wel alsof hij veranderd in Piet Paniek. Alles wat hij dan doet, doet hij fout. 66 passes waarvan 57 goed, 5 tackles 3 gewonnen en 1 voorzet ook nog op maat.

Jeremiah St. Juste wzf: 6 squawka: 7

Vond het een goede zet van Gio om hem op te stellen. Botteghin en ku(ns)tgras is geen goede combi. Kopsterk echter bij de 1-3 heel slecht ingegrepen. Vandaar de 6. 51 passes waarvan 46 goed, 5 kopduels 4 gewonnen en 1 doelpoging.

Jan Arie van der Heijden wzf: 6 squawka: 9

Leek wel alsof hij zijn vaste maat Botje miste. Niet zo aanwezig geweest als normaliter. Ook niet echt slecht, maar opbouwend weinig gezien. 50 passes waarvan 44 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 2 tackles beide gewonnen, en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Miquel Nelom wzf: 6 squawka: 0

Was verdedigend niet in de problemen, gelukkig speelde Kuwas niet, maar opbouwend niet gezien. 41 passes waarvan 37 goed, 3 tackles 2 gewonnen, 1 voorzet en niet op maat en 1 doelpoging.

Karim El Ahmadi wzf: 7 squawka: 47

Was subliem bezig op dat middenveld. Nam jammer genoeg ook teveel gas terug in de 2e helft. Echter liet in de 1e helft absoluut zien dat hij de nieuwe leider is. 57 passes waarvan 54 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 6 tackles 5 gewonnen, een 1 op 1 duel en gewonnen en 1 voorzet maar niet op maat.

Tonny Vilhena wzf: 6 squawka: 3

Viel veel minder op dan zijn kompaan Karim, maar was niet echt op grote fouten te betrappen. Moet alleen zijn vizier bijstellen bij directe vrije trappen. 32 passes waarvan 26 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, en 2 doelpogingen.

Jens Toornstra wzf: 6 squawka: -2

Jens heeft geen kuipvrees maar ‘buiten de kuip vrees’ lijkt het wel. En leuk dat Willem van Hanegem ook schrijft in zijn column wat ik hier regelmatig ook vermeldt, is dat Toornstra te weinig goede spelhervattingen en voorzetten afgeeft. 39 passes waarvan 29 goed, 1 kopduel en verloren, 3 tackles 0 gewonnen, 3 corners 1 op maar, 4 voorzetten 1 op maat en 3 doelpogingen.

Steven Berghuis wzf: 8 squawka: 85

Een 8 op basis van zijn prima goals. Want zoals de statistieken laten zien waren zijn voorzetten en corners nog slechter dan die van Jens, echter benutte hij wel zijn kansen. 45 passes waarvan 36 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 5 tackles 2 gewonnen, 7 een op een duels 2 gewonnen, 6 voorzetten 1 goed, 3 corners 1 goed en 4 doelpogingen met 2 goals.

Michiel Kramer wzf: 6 squawka: 32

Dik 70 minuten moeten mee doen. Maar ja, we weten nu eenmaal dat het geen Jørgensen is. Wel een mooie assist bij de 0-2. Nu maar hopen dat Nicolai niet 6 weken eruit ligt. Al kunnen we met deze selectie makkelijk 4-4-2 of zelfs 5-3-2 spelen. 21 passes waarvan 12 goed, 4 kopduels 3 gewonnen, 1 tackle en verloren, een 1 op 1 duel en gewonnen, en 1 doelpoging.

Jean-Paul Boëtius wzf: 7 squawka: 60

Wederom een goal, is sinds zijn terugkeer gewoon goed bezig. Iedere week een goal of een assist. 20 passes waarvan 15 goed, 3 tackles 2 gewonnen, vijf 1 op 1 duels 4 gewonnen, 4 voorzetten 0 goed, en 5 doelpogingen met 1 goal.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

Een uitstekende 1e helft en een stuk mindere 2e. Wel de 3 punten mee naar Rotterdam-Zuid en dat is wat telt.

Nu woensdag Manchester City voor de Champions League en zondag uit naar psv. Zal mij benieuwen. Ik hoop echt dat City Feyenoord onderschat en we niet afgeslacht worden, maar het doemscenario van Kevin de Bruyne tegen Kevin Diks en Kun Aguero tegen Miquel Nelom zorgt bij mij toch voor wat angstzweet vooraf.

We zullen het gaan beleven. Of we worden om 22:30 uur flink uitgelachen of we verbazen iedereen weer net als vorig jaar tegen Manchester United in de Kuip. En alles met 4 goals verschil vind ik een afslachting.

Gegroet,

Bless,

@CorMteS2