Als je de wedstrijd niet gezien hebt en je ziet alleen de uitslag, dan denk je wow 5-0, prima pot. Het ligt even wat genuanceerder. Als eerste: Willem 2 is echt helemaal niks. We hadden wel mooie aanvallen maar over het algemeen vond ik het een slechte wedstrijd. En toch hoop ik dat ze niet degraderen want ze hebben nog echt gras. Degene die degraderen mogen van mij ku(ns)tgras bespelers zijn, maar dit even geheel terzijde.

Al in de eerste minuut kreeg Willem 2 een dot van een kans, laten we zeggen dat Feyenoord wat gezapig begon. Daarna pakten we het goed op, wat resulteerde in 3 goals binnen 7 minuten. Daarna zakte het weer wat weg, tot in de 40e minuut toen Tonny werkelijk een bal snoeihard op de pantoffel nam, en de 4-0 aantekende. Ik dacht toen al, nou die 2e helft kunnen we wel schriftelijk afdoen. En dat bleek ook, de beste kans was nog voor Willem 2, maar de 2e wedstrijd op rij weer de 0 voor Brad Jones. Gelukkig kregen we nog een penalty mee, moest hem wel in de slomo zien, maar de verdediger tikte toch echt het been van Botteghin aan, scherp gezien van Nijhuis. Leuk dat dan via een spelletje bepaald wordt wie hem mag nemen.

En wat ook echt duidelijk is, je hebt geen back-up achter Jørgensen, met alle respect voor Kramer, maar dat kan echt niet. De beste oplossing, mocht Nicolai geblesseerd raken, is switchen naar 4-4-2 met Amrabat erbij op het middenveld, Boëtius en Berghuis voorin met Toornstra op 10. En als Boëtius of Berghuis dan ruk is kun je Larsson nog altijd van stal halen. En 2 x gescoord uit een corner, het moet niet gekker worden.

Maar 4-4-3 met Kramer in de spits, dan hebben we het zelfs lastig tegen Roda en consorten ben ik bang. Wat zou het toch fijn zijn dat we Robin van Persie nog effe binnen kunnen harken, zo donderdag om 22:00 uur. Dan heb je zoveel mogelijkheden voorin, daar zouden zelfs Barcelona en Bayern jaloers op zijn. En hij zal dan niet 34 wedstrijden kunnen spelen, maar met zijn ervaring en kwaliteit kan hij wel beslissend zijn in wedstrijden die op slot zitten. De man heeft natuurlijk nog steeds heel veel techniek en talent.

Maar zoals al zo vaak gezegd, liever dit soort wedstrijden en 3 punten, dan zoals een paar jaar geleden in de Kuip, nog met Clasie, ajax helemaal wegtikken, 3 x binnen 30 seconden op paal en lat en aan het eind 0-1 op het bord en complimenten om het goede spel. Resultaat vind ik belangrijker dan mooi voetbal. Daar weten ze in amsterdam alles van, zie het vorige seizoen, wat een complimenten kregen ze, en aan het eind van de rit, helemaal niets in amsterdam.

De spelers individueel:

Brad Jones: wzf: 7 – squawka: 45

1 bal op goal en hij stond goed in de weg, 15 voortzettingen alle 15 goed.

Miquel Nelom: wzf: 6 – squawka: 30

Mocht al na 23 minuten invallen omdat Haps toch wat last kreeg van de schop in de 2e minuut. Hij deed het op zijn Neloms. 65 passes waarvan 63 goed, 2 tackles beiden gewonnen, en 2 voorzetten beiden niet goed.

Eric Botteghin: wzf: 7 – squawka: 42

Een zomeravondwedstrijd voor de verdediging. Alleen in de eerste minuut kreeg Willem 2 een kans en ergens in de 80 minuut, voor de rest een walk in the park en Eric forceerde nog even een pingel. 90 passes waarvan 84 goed, 3 kopduels 1 gewonnen, 6 tackles 4 gewonnen, en 1 één op één duel en gewonnen.

Jan Arie van der Heijden: wzf: 7 – squawka: 49

Had ook een lekker middagje net als zijn kompaan Eric. 85 passes waarvan 79 goed, 2 kopduels 1 gewonnen, 4 tackles 3 gewonnen, en 2 een op een duels beide gewonnen.

Kevin Diks: wzf: 8 – squawka: 77

Dat had ik nooit verwacht dat ik, na zijn eerdere officiële wedstrijden, Kevin zou uitroepen tot MOTM. Begon al met die sliding in de eerste minuut op de kans van Willem 2, daarna die kopbal voor de 1-0, een assist bij de 3-0 op Toornstra en dat allemaal binnen 7 minuten. 91 passes waarvan 84 goed, 6 tackles 5 gewonnen, 1 één op één duel en gewonnen, 3 voorzetten 1 op maat en 2 doelpogingen.

Karim el Ahmadi: wzf: 6 – squawka: 17

Geen opvallende wedstrijd, maar dat was ook niet nodig. 60 passes waarvan 56 goed, 3 tackles 2 gewonnen, 1 corner niet op maat, 1 voorzet en niet op maat en 3 doelpogingen.

Tonny Vilhena: wzf: 7 – squawka: 64

Mede dankzij de goal wat meer aanwezig dan Karim, leek wel of alles vanaf de backs naar de buitenspelers ging en het middenveld werd overgeslagen. De goal zat er prachtig in, strak en hard, daar zijn er meer fan van. 59 passes waarvan 49 goed, 3 kopduels 2 gewonnen, 1 tackle en gewonnen, 1 één op één duel en gewonnen, en 2 doelpogingen met 1 goal.

Jens Toornstra: wzf: 8 – squawka: 74

Moest de keuze maken tussen Jens of Kevin als MOTM, ik gunde het Kevin, maar Jens speelde ook een redelijk goede partij. 46 passes waarvan 41 goed, 2 tackles beide gewonnen, 1 één op één duel en gewonnen, 5 voorzetten geen enkele op maat, 2 corners 1 op maat, en 3 doelpogingen met 2 goals.

Jean Paul Boëtius: wzf: 7 – squawka: 60

Weer een goal meegepikt, pingel zat er goed in. Speelt echt veel volwassener als in de periode voordat hij wegging. 44 passes waarvan 37 goed, 1 kopduel en gewonnen, 1 tackle en gewonnen, 2 één op één duels en 1 gewonnen, 6 voorzetten 2 op maat, en 2 doelpogingen met 1 goal.

Nicolai Jørgensen: wzf: 5 – squawka: 11

Had de indruk dat hij niet geheel okselfris aan de wedstrijd is begonnen, kwam in de rust ook niet meer terug, volgens de media was het geheel uit voorzorg. Daar hopen we dan maar op. 8 passes waarvan 8 goed, 1 kopduel en verloren, 1 tackle en gewonnen en 1 doelpoging zonder resultaat.

Michiel Kramer: wzf: 4 – squawka: -3

Zoals al gememoreerd, niet de back-up voor Nicolai, die de kwaliteiten van Nicolai even opvangt. 13 passes 9 goed, 1 kopduel en verloren en 2 doelpogingen zonder resultaat.

Steven Berghuis: wzf: 7 – squawka: 64

We kunnen wel zeggen dat Steven weer een goede pot speelde, hij is goed bezig, nadat hij terugkwam, maar nu als contractspeler i.p.v. gehuurd worden. 49 passes waarvan 38 goed, een 1 op 1 duel en verloren, 8 corners 4 goed, 10 voorzetten 3 goed, en 1 doelpoging met resultaat.

Ook konden we nog genieten van het 16-jarige talent Cheick Toure, je kon zien dat hij wat zenuwachtig was want de meeste acties leverden balverlies op, maar dat mag als je debuteert in een volle Kuip.

De statistieken:

De voorzetten:

De corners:

De doelpogingen:

De score voor deze wedstrijd, was mede dankzij de vele goals, 532 punten. Zodat we nu een top 3 hebben.

1.Willem 2 thuis: 532 punten

2.FC Twente thuis: 343 punten

3.Excelsior uit: 220 punten

Statistics and pictures courtesy of www.squawka.com

Interlandweekend, dus even rust wat betreft Feyenoord en dan op 9 september uit naar Heracles op het ku(ns)tgras, zal geen makkie worden.

En de loting voor de Champions League is geweest. Shaktar Donetsk, Manchester City en Napoli, ik zie een kleine kans om 3e te worden, maar het zal lastig worden. City en Napoli zijn te sterk, normaliter, maar dat hebben we vorig jaar gezien tegen United. Als de tegenstander ons onderschat en wij zijn top is er wat mogelijk. Het zal draaien om de wedstrijden tegen Shaktar. En die hebben aardig wat kwaliteit ingeleverd. Gelukkig ben ik erbij in de CL, vak U dit keer, eens kijken of het weer 3 hete avondjes worden.

Ook kwam tijdens de loting van de KNVB-beker ADO Den Haag tevoorschijn, in een thuiswedstrijd voor ons. Dat zou te doen moeten zijn, al krijgen we een hele drukke maand in September dan nog moet je, met een aantal mutaties, van dit ADO kunnen winnen.

Voorlopig liggen we op schema na 3 wedstrijden en staan we weer op de 1ste plek. Laten we er weer voor gaan, nog 31 finales. En we hebben nog 3 dagen te gaan in de transferwindow. Hopelijk komt er niet nog een gekke Engelse club voor 35 miljoen Jørgensen ophalen. Nog 3 dagen billenknijpen m.b.t. Nicolai en of R.v.P. alsnog komt.

Nu maar hopen dat de interlandperiode geen blessures oplevert. En hopen dat Frankrijk wint zijn we gelijk van die clowns af met hun wortels op hun hoofd.

Dit was hem weer,

Gegroet,

Bless,

@CorMteS2