De transfer die je wist dat zou komen. Zo zou je de aanstaande overstap van onze Italiaanse mooiboy naar Southampton toch wel mogen omschrijven. niet of, maar wanneer is de grote vraag. Voor Feyenoord zou het fantastisch zijn als dit over de eerste CL kwalificatiewedstrijden heen zou kunnen worden getild, maar die kans lijkt klein. En dan. Wie vult de ontstane leegte op? Vanzelfsprekend is Guidetti een veel genoemde naam. Maar is hij wel de juiste man?


Achter de schermen komen wij er bij WijZijnFeijenoord niet uit. De man heeft uiteraard geniale dingen gedaan. Zijn bekendste Hattrick zal niemand ooit vergeten, zijn drie hattricks op rij in thuiswedstrijden is misschien nog wel bijzonderder. Zijn populaire uitspraken waarmee hij de harten van de supporters won staan ook iedereen nog scherp op het netvlies. Maar hoe zit het met die rode kaart tegen RKC. Het virus wat hem lang buitenspel hield en zijn uiterst magere afgelopen seizoenen?

Ontwikkeling

De man die in Zweden werd gezien als ideale partner in de aanval naast Zlatan staat angstig stil in zijn ontwikkeling. Natuurlijk kan training tussen alle sterren van Manchester City je nooit een slechtere voetballer maken, maar een half jaar amper minuten maken bij Stoke City kan je ontwikkeling ook nooit goed doen. Zeker niet als je daar zelfs op de tribune weet te belanden.

Onze John staat bekend om zijn bravoure en stevige uitspraken. Maar is dat niet juist een karakter eigenschap die hem in de weg zit? Als je na twee weken bij Stoke al roept dat je een basisplaats eist, nadat je anderhalf jaar niets hebt laten zien, lijkt me dat enigszins misplaatst. En om daar op in te haken. Hoe bestaat het, dat een man die wordt geroemd om zijn winnaarsmentaliteit, zichzelf op trainingen niet eens een plekje op de bank weet te verwerven?

Goede deal?

Twee jaar amper voetballen kan nooit goed zijn voor een jonge speler. In dat opzicht wordt het komende seizoen voor deze jonge spits natuurlijk doorslaggevend. Een terugkeer bij Feyenoord is daarbij een veilige optie, want hij weet eigenlijk zeker dat hij een gegarandeerde basisplaat heeft. Zijn vriend Ruben ‘Bless’ Schaken zal hem dan een tijdje van rechts voorzien van voorzetten, en qua werklust zal er ongetwijfeld ook wel ene klik komen met Immers, als die in de Kuip te bewonderen blijft.

Maar is deze deal voor Feyenoord ook wel interessant? Kwalificatie voor de poulefases van Europees voetbal is een must voor dit team. De jonge spelers die gaan blijven, wie dat dan ook zullen zijn, kunnen daarmee enorme stappen maken. Maar mag je van Guidetti verwachten dat hij eind juli/begin augustus al de man is aan wie je een heel team kan ophangen? Is het realistisch om te verwachten dat hij wel even zijn oude niveau gaat oppikken? Ik denk van niet. Maar een ieder die mij kent, weet dat ik sowieso nooit echt een fan van deze man ben geweest…