Van Persie op 10, Jørgensen spits. 

Vandaag heb ik eens aandachtig zitten kijken naar Feyenoord-FC Utrecht. Niet als analist, maar meer naar wat er nu precies fout gaat en wat er beter kan in mijn optiek als “niet-voetbaltrainer”.

Persoonlijk ben ik al weken van mening dat ons centrum anders moet. Botteghin en Jan Arie zijn prima verdedigers maar dekken niet door en zijn te traag in de opbouw. Hierdoor komt Clasie vaak tegenover een overtal te staan als wij de bal verliezen doordat Toornstra en Vilhena veel aanvallender staan.

Het constant Clasie afbreken is dan ook niet terecht vind ik. Je moet, als je hem als enige controleur opstelt, in ieder geval één centrale verdediger erachter zetten die snel en wendbaar is en kan doordekken zodat Clasie niet alleen komt te staan bij balverlies in de aanval. Oké, Clasie is nog niet de Clasie die hij was toen hij wegging. Tekenend daarvoor waren de ballen die hij over 5 meter een paar keer inleverde, maar ik denk dat hij met een controleur naast hem zoals El Ahmadi in zijn vorige periode naast hem stond, veel beter kan presteren.

Een andere oplossing is dus een controleur naast Clasie te zetten, maar wie er dan uit? Zowel Vilhena als Toornstra waren (naast Clasie zelf) erg zwak vandaag.

Misschien dient deze oplossing zichzelf wel aan voor van Bronckhorst nu Jørgensen weer helemaal fit is. De tandem Jørgensen, van Persie, Berghuis en Larsson zag er namelijk erg goed uit en van Persie gaf in zijn interview na de wedstrijd al aan graag met Jørgensen samen te willen spelen. Zijn reactie op deze vraag was een fantastische; oe jaaaa, dat ging lekker!

Jørgensen in de spits, Van Persie op 10, twee controleurs erachter die meters maken voor hem (Clasie, Ayoub of Vilhena) en je hebt een veel meer uitgebalanceerd team, denk ik.

Deze week een bekerwedstrijd tussendoor tegen een (op papier, het blijft Feyenoord) mindere tegenstander. Het juiste moment om eens wat te proberen in de opstelling Gio!

@Jelledenboer