Europees 1-1 bij een uitduel is prima. Zeker als je meer dan 50% met 10 man speelt. 

Echter krijg je nog 2 mogelijkheden om het beter uit te spelen, maar die worden dan verziekt. Vooral die van Vejinovic was werkelijk hemeltergend slecht uitgespeeld. Ik zal niet herhalen wat ik riep toen ik het zag gebeuren, maar ik hoop dat de technische staf voorlopig geen beroep meer op hem zal doen. Dan speel je bij voorbaat al met een man minder. 

Ik vond het al raar dat Brad Jones op het laatst ballen uitgooide maar wat bleek, die was geblesseerd geraakt. Dus die missen we ook nog. Dat i.c.m. met het missen van Vilhena en El Ahmadi, vrees ik echt voor de wedstrijd tegen de Go Ahead Eagles. Maar daarover meer in de vooruitblik straks. Eerst Zorya. 

Feyenoord speelde in het begin een simpele wedstrijd. In eigen huis had Zorya wel meer balbezit, maar gaf Feyenoord nauwelijks iets weg. Na 15 minuten kwamen we op voorsprong. Kuyt die achter de bal aan ging, nog goed voorzette op Jørgensen, die vervolgens de 0-1 kon binnenwerken. Er zat een klein duwtje bij, maar daar hebben we het niet over. Vlak voor rust ging de scheids aardig de mist in. Een bal geschoten op Botteghin ging tegen zijn gezicht. De scheids floot voor een pingel + gele kaart en omdat hij vlak daarvoor ook al geel had gekregen was het rood en had Botteghin dus botte pech. Brad Jones stopte de strafschop nog, maar moest toch vissen omdat hij de bal niet kon klemmen en Zorya in de rebound kon scoren.
Gelukkig was het arbitrale kwintet wel wakker bij de 2-1, terecht werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Zorya bleef aanvallen en Feyenoord kreeg zelfs de ruimte om via de counter toe te slaan, maar de keuzes die daar werden gemaakt getuigden van weinig voetbalintelligentie. Maar zoals al gezegd, 47 minuten met 10 man dan doe je het gewoon goed Europees gezien door een punt mee naar huis te nemen.

De spelers individueel:

Brad Jones: 6​/Squawka: -4

Kreeg maar 3 schoten op doel te verwerken. 18 voortzettingen, 9 goed.

Rick Karsdorp: 6/Squawka: -16

In de counter te veel balveries, was denk ik ook op aan het einde. Stoomde op, maar bij balverlies op wandeltempo terug. 56 passes, 40 goed. 2 aanvallen onderbroken, 1 kopduel en verloren. 3 tackles, 1 gewonnen. 1 op 1 duels: 2 en 1 gewonnen en 2 voorzetten, 1 goed.

Eric Botteghin: 6/​Squawka: -18

Botte pech voor Eric, dat de scheids er een penalty in zag. Maar ja als ie netjes zijn armen achter zijn lichaam had gehouden had je nooit een pingel tegen gehad. Maar dan mis je weer je balans. 24 passes, 21 goed. 3 aanvallen onderbroken, 1 kopduel en gewonnen. 2 tackles, 1 gewonnen en een 1 op 1 duel en gewonnen.

Jan Arie van der Heijden: 7​/Squawka: 16

Degelijke wedstrijd. Helaas geen schaar of pirouette gezien. 39 passes, 29 goed. 6 aanvallen onderbroken. 7 tackles, 4 goed. Drie 1 op 1 duels en 1 gewonnen en 1 voorzet zonder resultaat.

Terence Kongolo: 7​/Squawka: 38

Zowel als linksback en als centrale verdediger weer een uitstekende wedstrijd. 37 passes, 26 goed. 8 aanvallen onderbroken. 2 kopduels beide gewonnen en 4 tackles, 3 gewonnen.

Marko Vejinovic: 4/​Squawka: -20

Hij stond dus strak van de zenuwen, nou dat was inderdaad te zien. Echt verschrikkelijk slecht gespeeld. Leek wel of hij met een oefenwedstrijdje bezig was. 42 passes, 32 goed. 0 aanvallen onderbroken. 2 kopduels, 0 gewonnen. 3 tackles, 2 gewonnen. Vier 1 op 1 duels en 3 gewonnen. 1 voorzet niet goed en 1 doelpoging waarvan de bal is teruggevonden in Kiev.

Renato Tapia: 7/​Sqauwka: 6

Tapia speelde wel een redelijke wedstrijd, was opvallend aanwezig vooral defensief gezien. Dat half jaartje dat ze hem centraal in de verdediging hebben gebruikt bij Twente kwam goed van pas. 38 passes, 29 goed. 3 aanvallen onderbroken. 2 kopduels, 1 gewonnen. 9 tackles, 7 gewonnen en één duel 1 op 1 en gewonnen. 

Dirk Kuyt: 6​/Squawka: 5

Dirk was weer overal te vinden. Ik zag hem op een gegeven moment zelfs linksback lopen. Liep nog op een bal die achter dreigde te gaan, waardoor Jørgensen de 0-1 kon maken, waar veel spelers die bal gewoon achter hadden laten gaan. 31 passes, 23 goed. 1 aanval onderbroken. 5 kopduels, 4 gewonnen. 3 tackles, 2 goed. 2 voorzetten, beiden goed en 1 doelpoging.

Jens Toornstra: 5/​Squawka: -11

Vond Jens een matige wedstrijd spelen, te veel ging net mis. 29 passes, 22 goed. 2 aanvallen onderbroken. 2 kopduels, 1 gewonnen. 2 tackles, beide gewonnen. 1 corner en niet goed. 3 voorzetten en alle niet goed. Één 1 op 1 duel en verloren. 1 doelpoging.

Nicolai Jørgensen: 7​​/Squawka: 32

Toen hij in de rust werd gewisseld dacht ik:is Gio gek geworden? Hij is de enige speler die een bal vast kan houden voorin, maar hij had wat kleine pijntjes en werd op verzoek gewisseld. Het zal toch niet zo zijn dat we die ook nog moeten gaan missen? Dan kunnen we beter uit de competitie stappen. 18 passes, 15 goed. 4 kopduels, 2 gewonnen en 1 doelpoging met score.

Eljero Elia: 6/​Squawka: -11

In het begin van de wedstrijd flitste hij regelmatig voorbij zijn back, naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds minder. Maar er zit weer wat progressie in, in vergelijking met zijn optreden tegen Heerenveen. 27 passes, 24 goed. 2 tackles, 0 goed. 6 voorzetten, 2 goed. Vijf 1 op 1 duels, 2 gewonnen en 1 doelpoging.

Miquel Nelom: 6​/Squawka: 5

Viel niet eens zo slecht in. Stond verdedigend prima alleen de samenwerking met Elia verliep wel heel stroef. 22 passes, 17 goed. 3 tackles, alle 3 gewonnen. Één 1 op 1 duel en verloren en 1 doelpoging.

De statistieken


 De voorzetten

 

De corners

 

De doelpogingen

 

Stats and pictures courtesy of www.squawka.com

De score van deze wedstrijd was 22. De op één na slechtste volgens Squawka. Maar zoals al gezegd, 1-1 bij een Europese wedstrijd is gewoon prima. Zeker gezien de penalty en de rode kaart. We staan nog steeds gedeeld eerste in de poule.

Top 3 beste volgens Squawka:

Excelsior thuis: ​461

Groningen uit: ​448

Twente thuis: ​408

Top 3 slechtste volgens Squawka:

Fenerbahçe uit: ​ -77

Zorya Luhansk uit:​ 22

Heerenveen thuis: 132

 De 3e wedstrijd op rij gelijk gespeeld. Toch zeg ik: nog geen reden voor paniek, maar dan MOET er wel gewonnen worden zondag tegen de Eagles. Anders ben ik bang dat er wel de klad in komt. Tegen ajax en Heerenveen ka en mag je punten verspelen. Tegen de Eagles mag het niet, als je mee wil blijven doen voor de titel.

 Gelukkig hebben de Eagles ook een paar blessuregevallen.

Chris David: Knieblessure

Jarchinio Antonia: Nog één duel geschorst

Jerry van Ewijk: Blessure

Lars Lambooij: Knieblessure, twijfelgeval

Leon de Kogel: Blessure

Mo Hamdaoui: Voetblessure

Sander Duits: Blessure, twijfelgeval

Sébastien Locigno: Enkelblessure, twijfelgeval

Sinan Bytyqi: Enkelblessure

Thijs Dekker: Liesblessure, twijfelgeval

Tom Daemen: Bovenbeenblessure

Het lijstje van Feyenoord is gelukkig wat minder, maar wel met onze belangrijkste middenvelders.

Nu 3 keepers geblesseerd: Kenneth Vermeer, Warner Hahn en Brad Jones. Sven van Beek heeft een terugslag, Tonny Vilhena het overlijden van zijn moeder en El Ahmadi een voetblessure.

De resultaten de afgelopen jaren zijn wederom niet om over naar huis te schrijven. 1 winst, 2 verlies en 1 gelijk. En de Eagles kennende geven ze vol gas na deze zware pot van Feyenoord.

2011-2012 KNVB Beker 27-10-2011 

Go Ahead Eagles-Feyenoord ​2-1  

2013-2014 Eredivisie 19-10-2013 

Go Ahead Eagles-Feyenoord ​​2-2  

2014-2015 KNVB Beker 24-09-2014 

Go Ahead Eagles-Feyenoord ​2-0

2014-2015 Eredivisie 27-09-2014 

Go Ahead Eagles-Feyenoord ​​0-4

Echter heb ik de Eagles ook gezien tegen Zwolle wat hun ajax-Feyenoord is zeg maar. Ondanks de blessures moeten wij deze pot gewoon kunnen winnen. Maar toch voorspel ik een zeer moeilijke wedstrijd met een 1-2 ondanks dat vriend Nijhuis ook nog eens deze wedstrijd fluit. Daarna effe 2 weken rust, behalve de spelers die internationaal gaan. Gelukkig zijn er dat niet al te veel. Als Kongolo en Karsdorp slim zijn zeggen ze: sorry bondscoach, neem uw ajax-vriendjes maar mee.

Ik wens u een prettig weekend toe met op zondag 3 punten, al blijft het tijdstip natuurlijk zwaar ruk: 16:45 uur.

Gegroet,

Bless,

@CorMteS