Op social media zie ik voor, tijdens, na en tussen de wedstrijden van Feyenoord door de discussies over de spelers waarmee supporters niet veel hebben. Spelers die hun pispaal zijn en geen goed kunnen doen.

Deze pispalen krijgen bij veel mensen eigenlijk geen eerlijke kans meer en ze zijn bij voorbaat al kansloos. Vooral bij Nelom is het bashen tot bijzondere hoogte gestegen en hij kan, ondanks dat hij al jaren bij Feyenoord speelt, zich keer op keer als
Pispaal terug zien op social media.

De discussies voor een wedstrijd gaan vooral over wie Van Bronckhorst niet moet opstellen. Nelom, Kramer en inmiddels ook Diks, zijn de (niet) favorieten en met hen hebben we op voorhand de wedstrijd al verloren.

Tijdens de wedstrijd ongeveer dezelfde discussies als bovengenoemde spelers, of één van deze spelers, in de basis staat en er wordt extra kritisch naar ze gekeken. En… zodra ze ook maar een teen de verkeerde richting uit steken, dan barst de kritiek weer los en moet ook Gio het ontgelden, want hij stelt ze op.

Na de wedstrijd is het niet veel anders, ook al hebben we gewonnen, ook al heeft bijvoorbeeld Nelom in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Heracles geen fout gemaakt, dan nog zie ik zijn naam op social media voorbijkomen als de speler die het slecht heeft gedaan.

Tussen de wedstrijden door is er vooral de discussie wie Feyenoord in de transferperiode had moeten halen om de hier eerder genoemde spelers te vervangen of in plaats van Diks had moeten kopen. Ondanks dat er prima spelers zoals Haps, St Juste en Amrabat zijn bijgekomen, is het nooit genoeg.

Laat ik vooropstellen dat het geld bij onze mooie club nog steeds niet tot aan de hemel reikt, of aan een boom bij het Maasgebouw groeit, dus zo simpel ligt het allemaal niet. Het geld, dat was binnengekomen door de verkopen van o.a. Karsdorp en Kongolo, was op en het salarisbudget idem dito.

Maar zijn wij afgelopen seizoen geen kampioen geworden? En gedurende dit seizoen hebben een Kramer en Nelom ook hun wedstrijden gespeeld en hebben zo dus bijgedragen aan datzelfde kampioenschap. Sterker nog, zonder de belangrijke doelpunten van Kramer bij NEC en FC Utrecht uit, waren we niet eens kampioen geworden.

Voor mij is het heel simpel, de spelers die we liever hadden zien komen, ze zijn er niet en ze komen de eerste volgende maanden ook niet. Dus moeten we het doen met de spelers die we hebben.

Deal with it en steun IEDERE speler die het voor ons heilige rood-witte shirt draagt!